EK 2021
11/11/20192 reacties

Engelsen zwaar favoriet tegen Montenegro in EK-kwalificatie

Engelsen zwaar favoriet tegen Montenegro in EK-kwalificatie
Het zal weinig verbazing oproepen als we hier vertellen dat het Engelse nationale elftal komende donderdag dé favoriet is als ze aantreden tegen Montenegro. Ook bij de bookmakers is de stemming duidelijk: Engeland is de topfavoriet! Maar juist in dit soort duels verslikken toplanden zich nog weleens. Halen de Montenegrijnen een stunt uit op Wembley? Dan zijn spelers die bij VoetbalGokken.nl hebben gegokt op de uitploeg de grote winnaar, want de odds lopen in dat geval gigantisch hoog op. Hetgeen overigens al geldt vanaf een gelijkspel!

Gareth Southgate: “Enorm belangrijke wedstrijd”

De Engelse bondscoach Gareth Southgate vangt de interlandperiode aan met een iets grotere selectie dan normaal. Reden: er zijn een paar blessuregevallen, waardoor bepaalde spelers onzeker zijn geworden voor de wedstrijden tegen Montenegro en Kosovo. De wedstrijd van donderdag tegen Montenegro wordt op Wembley gespeeld en dat prestigieuze stadion moet het decor worden voor de definitieve plaatsing voor EURO 2020. Southgate: “Dat is enorm belangrijk voor ons en daarmee wordt deze wedstrijd ook bijzonder belangrijk”, zo vertelde hij tijdens zijn persconferentie.

“Kans om geschiedenis te schrijven”

Volgens Southgate moet iedere Engelsman trots zijn om het shirt van de nationale voetbalploeg te dragen. De wedstrijd tegen Montenegro is volgens hem ook zo’n moment: “Donderdag kunnen we ons plaatsen voor het Europees kampioenschap en zulke wedstrijden worden altijd onthouden. Voor alle spelers in mijn selectie ligt hier dus een kans om geschiedenis te schrijven.”

Bondscoach Montenegro: “Engeland-uit ultieme kans om ons te tonen”

Voor het team uit Montenegro verloopt de kwalificatiereeks voor EURO 2020 niet over rozen. Het land had goede hoop dat er in de vorige twee duels zes punten gehaald konden worden, maar kwam met één puntje bedrogen uit. Bondscoach Faruk Hadžibegić hoopt dan ook op een wonder tegen Engeland: “We hebben een resultaat nodig en we willen laten zien dat dit team respect verdient. Andere landen moeten weten dat wij een elftal zijn waarvan ze kunnen verliezen. Tegen Engeland ligt er een ultieme kans om dat te verwezenlijken”, zei Hadžibegić vorige week toen hij zijn selectie bekendmaakte.

“Resultaat tegen Engelsen nodig voor vertrouwen”

In die selectie enkele namen van grote clubs: Stefan Savić (Atletico Madrid), Adam Marušić (Lazio Roma) en Žarko Tomašević, die we nog kennen van de wedstrijden die AZ tegen zijn team FC Astana speelde in de Europa League van dit seizoen. Hoewel de resultaten dus tegenvallen, ziet Hadžibegić geen reden zijn selectie aan te passen: “Teams hebben stabiliteit nodig om voetbalcommunicatie op te bouwen. Ik zie geen reden om grote wijzigingen in de selectie aan te brengen, omdat het team stabiliteit en vertrouwen nodig heeft. We moeten langer werken, elkaar beter leren kennen en proberen onze situatie te verbeteren. Een resultaat tegen de Engelsen zou daarin fantastisch helpen”, besluit Hadžibegić zijn voorbeschouwing.

Statistieken

Engeland staat aan kop in Poule A. Het team van Southgate verzamelden vijftien punten in zes duels. Montenegro daarentegen won nog geen wedstrijd en staat met drie punten uit zes wedstrijden op een vierde plaats, een plek die ze moeten delen met Bulgarije. De Bulgaren staan vijfde, maar hebben net als Montenegro drie punten.

Head 2 Head

Het wordt donderdag de zesde ontmoeting uit deze eeuw tussen beide voetballanden. In 2010 was de eerste confrontatie. Montenegro gaf direct haar visitekaartje af door de Engelsen op 0-0 te houden. Een jaar later kwamen de Engelsen op bezoek in Montenegro, ook toen in het kader van de EK-kwalificatie. Ook de uitwedstrijd werd niet gewonnen door het Engelse elftal. Dit keer eindigden het duel in 2-2.In 2013 stond tijdens WK-kwalificatie de derde onderlinge ontmoeting van deze eeuw op het menu. Na de 0-0 en 2-2 ging iedereen uit van een Engelse overwinning, maar die kwam er niet. Het duel werd afgefloten bij een 1-1 stand en opnieuw moesten de punten gedeeld worden. In de return in Engeland kon er eindelijk gejuicht worden. De Engelsen waren vele klassen beter en trokken met 4-1 deze wedstrijd wel overtuigend naar zich toe. In maart van dit jaar kreeg Montenegro het elftal van Southgate op bezoek. Die visite zullen ze zich nog lang herinneren, want voor eigen publiek werd Montenegro met 1-5 ingemaakt door een vlot spelend Engeland.

Huidige vorm Engeland

Nadat Engeland in de Nations League verloor van Nederland herpakte de ploeg zich uitstekend. Op datzelfde toernooi werd – weliswaar na verlenging – met 0-1 gewonnen van Zwitserland. Vervolgens gingen ook Bulgarije (4-0), Kosovo (5-3) en wederom Bulgarije (0-6) de bietenbrug op. Enige smetje op de feestvreugde was de 2-1 nederlaag in en tegen Tsjechië.

Huidige vorm Montenegro

Niemand had vooraf een lange zegereeks verwacht van de Montenegrijnse formatie, maar dat het zo beroerd zou gaan, hadden ze daar ook niet voorzien. Er werd in september nog wel een klein beetje vertrouwen getankt doordat de vriendschappelijke interland tegen Hongarije in winst werd omgezet: 2-1, maar dat is dan ook het enige wapenfeit van de afgelopen maanden. De 0-0 thuis tegen Bulgarije leverde een punt op, maar kan nauwelijks als positief worden omschreven omdat de Bulgaren als enige land nog onder Montenegro geklasseerd staan. Tegen Kosovo, Tsjechië uit en thuis was de ploeg kansloos met respectievelijk een 2-0, 0-3 en 3-0 nederlaag.

Prognose

Onze voorspelling zal niemand verbazen: wij zetten in op een 3-0 overwinning voor Engeland. Southgate is ervaren, heeft een sterk elftal met weinig geblesseerden en kan zich als jubilaris in dit duel plaatsen voor EURO 2020. Wij verwachten dan ook geen verrassingen donderdag. Denk jij wel dat Montenegro kan verrassen? Of wil je eens flink inzetten op Engelse winst? Check dan onderstaande odds.

Quoteringen voor Engeland – Montenegro

Bij de TOTO gaan alle remmen los tijdens de EK-kwalificatie. Voor de wedstrijd van Engeland tegen Montenegro worden bij de bookmakers de pre-wedstrijdquoteringen flink aangedikt. Een stunt van de Montenegrijnen levert jou als speler hierop een zeer hoge beloning van x 26.00 keer de inleg op.Voor een gelijkspel keert Koning TOTO met x 11.00 keer de inleg nog een hoge odd uit. Verwacht je een overwinning van Engeland? Voor een zege van de Engelsen elf wordt er gemiddeld x 1.07 keer het speelbedrag uitbetaald door de bookies.
De EK-kwalificatiewedstrijd Engeland – Montenegro wordt gespeeld op donderdag 14 november om 20:45 uur in het legendarische Wembley stadium te Londen. Laten de Engelsen de nummer vier van Groep A opnieuw puntverlies lijden of is het juist Montenegro dat Engeland thuis af gaat straffen? Speel mee met Koning TOTO en profiteer van de hoge odds tijden de komende EK-kwalificatiereeks!

De beste Online Bookmakers