EK 2021
02/09/2019

EURO 2020 Poule H: Frankrijk versus Albanië

EURO 2020 Poule H: Frankrijk versus Albanië
Komende zaterdag stapt het Franse nationale voetbalelftal het veld op tegen Albanië. In Stade de France gaat het team van bondscoach Didier Deschamps proberen haar leidende positie in Poule H te verstevigen door Albanië te verslaan. Op het oog een simpele opgave, maar de Albanezen staan na vier duels keurig vierde met zes punten en staan daarmee slechts drie punten achter de Fransen. Voetbalgokken.nl blikt vooruit op deze EK-kwalificatiewedstrijd en zet alle statistieken voor je op een rij. Lees ook onze prognose en bekijk wat momenteel de hoogste odd is!

Didier Deschamps: “Albanië is lastig onbekend team”

De Franse bondscoach Didier Deschamps wint er geen doekjes om: Les Bleus moet zaterdag in Parijs voor de overwinning gaan en de fans trakteren op een klinkende zege. Maar Deschamps is inmiddels gepokt en gemazeld en beseft dat zijn mannen er wel wat voor moeten doen om dat doel te bereiken: “Albanië is een team dat lastig te bespelen is, omdat het nooit duidelijk is hoe ze voor de dag komen en de spelers vaak redelijk onbekend zijn voor ons. We moeten dus op alles voorbereid zijn”, zo verklaart de bondscoach in de Franse media.

“Met vertrouwen toegewerkt naar dit duel”

Zijn voorzichtigheid is goed te verklaren, aangezien de Franse equipe in juni nog een flinke tik te verwerken kreeg toen het met 2-0 van Turkije verloor. “Dat was een wanprestatie”, zo liet Deschamps weten. Daarna herstelde Les Bleus zich knap door Andorra met 0-4 te verslaan. En die lijn hoopt Deschamps tegen Albanië voort te zetten: “Door die 4-0 zege zijn we met een goed gevoel onze vakantie ingegaan en dat zorgt ervoor dat we nu met vertrouwen kunnen toewerken naar de wedstrijd tegen Albanië”, zo concludeert Deschamps op Sportstars.com.

Bondscoach Albanië: “We weten dat Frankrijk sterker is”

De Albanese bondscoach Edoardo Reja is zeer realistisch in zijn bespiegelingen voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel tegen Frankrijk: “We weten dat Frankrijk sterker is dan wij, maar we gaan proberen ze in problemen te brengen in de hoop toch een resultaat te halen”, zo staat te lezen in de diverse Albanese sportmedia.

“Waarom zou Albanië niet kunnen verrassen?”

De hoofdcoach put hoop uit de zege die Turkije voor de zomerstop boekten op Les Bleus: “Niemand verwacht dat zij van Frankrijk konden winnen en toch wist Turkije drie punten te halen tegen de Fransen. Waarom zou Albanië ook niet kunnen verrassen? Ik kan niet zeggen hoe we ze in moeilijkheden gaan brengen. We kennen het Franse team, maar we weten nog niet in welk systeem ze zullen spelen”, sluit Reja - die hoopt zijn contract met de federatie in november te verlengen - zijn relaas af.

Statistieken

Afgaande op de statistieken en natuurlijk ook de naam en faam van Frankrijk is een gokje wagen op een Franse zege logisch. Echter Reja heeft wel een punt als hij zegt dat Turkije ook in staat was om te stunten tegen de regerend wereldkampioen die het komende zaterdag moeten stellen zonder supersterren Kylian Mbappé en Samuel Umtiti. Wellicht liggen er dus dit keer wel wat mogelijkheden voor de Albanezen.

Head 2 Head

Als er een schoolvoorbeeld is dat statistieken boekdelen spreekt, dan is het wel het statische overzicht van de wedstrijden tussen Frankrijk en Albanië. Frankrijk wint al zijn thuiswedstrijden als Albanië op bezoek komt. Wel moest Les Bleus al eens het hoofd buigen op bezoek bij de Albanese ploeg. Op 13 juni 2015 wisten ze het grote Frankrijk in een vriendschappelijke confrontatie met 1-0 te verslaan. In 2014 eindigden een ander oefenduel tussen beide landen al in een 1-1 gelijkspel. Daarmee zijn alle resultaten, die Albanië heeft weten te boeken tegen de Fransen, opgesomd. In vrijwel alle confrontaties is Les Bleus heer en meester. Op EURO 2016 werd Albanië met 2-0 aan de kant gezet en in 1991 werd het in Parc des Princes zelfs 5-0.

Huidige vorm

De Fransen hebben dit jaar enkel van Turkije verloren. Alle andere duels werden winnend afgesloten. Het jaar 2019 begon uitstekend met een 1-4 zege op Moldavië. Daarna ging ook IJsland over de knie bij de ploeg van Deschamps: 4-0. Vriendschappelijk speelde de Franse equipe begin juni tegen Bolivia en won ook dat duel simpel: 2-0. De dip tegen Turkije (2-0 verlies) kwam dan ook uit te lucht vallen. Drie dagen later volgde al het herstel dankzij de 0-4 uitzege bij Andorra.

Albanië

De Albanese voetballers zijn wel gewend om regelmatig te verliezen, maar dit jaar weet Kuq e Zinjtë (de bijnaam van Albanië) ook enkele mooie overwinningen binnen te slepen. Wales werd eind 2018 al knap opzij gezet: 1-0. Ook Andorra moest er in maart dit jaar aan geloven: 0-3. Tot slot wist het elftal van Reja op 11 juni de zomerstop in te luiden met een driepunter tegen Moldavië: 2-0.

Prognose

Frankrijk is natuurlijk de absolute favoriet bij dit EK-kwalificatieduel uit Groep H. Door de nederlaag op de Turken moeten de Fransen dit thuisduel winnend gaan afsluiten, want ook Turkije en IJsland hebben 9 punten bijeen gesprokkeld en staan samen met Les Bleus aan de leiding in de poule. Het is dus zaak snel afstand te nemen om kwalificatie zo vroeg mogelijk te bewerkstelligen. Onze wedtip is dan ook: inzetten op Frankrijk via de TOTO of via live-betting de hoogste quotering binnenhalen voor je voorspelling. Bij dergelijke wedstrijden is het gebruikelijk dat spelers een handicap inzetten om de uitkering hoger uit te laten vallen, dan wanneer je simpelweg via het 1x2-spelsysteem speelt. Uiteraard zijn de odds voor deze spelopties wel interessant en zetten we ze hieronder nog even kort uiteen. Daaruit blijkt dat spelen op de underdog wederom de meeste euro’s kan opleveren!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Frankrijk – Albanië

De pre-wedstrijdquoteringen zijn bij de TOTO als volgt voor je ingedeeld en kennen weinig verrassingen. Voor winst van de huidige wereldkampioen Frankrijk staat er een beloning van x 1.10 je inleg klaar. Maar durf je te spelen op een stunt, dan valt er heel wat meer te verdienen. Zo keren de bookies als het uitmondt in een gelijkspel x 9.00 keer je speelbedrag uit. Deze hoge odd is echter niet de hoogste quotering bij deze wedstrijd. Mocht Albanië – net als de Turken - een gigantische stunt weten uit te halen tegen de regerend wereldkampioen, dan wordt elke inleg hierop maar liefst x 21.00 keer zoveel waard! Een mega-odd die je niet snel nog een keer zult terugvinden bij de wedkantoren.
De EK kwalificatie wedstrijd Frankrijk – Albanië wordt gespeeld op zaterdag 7 september om 20:45 uur in de Stade de France te Parijs. Worden de Fransen geklopt door het povere team uit Albanië of gaan de Fransen er met een zege vandoor zoals de meesten dat zullen verwachten? Wat jouw voorspelling ook mag zijn, speel vandaag alvast mee via VoetbalGokken.nl en maak kans op mooie geldprijzen via TOTO.nl!

De beste Online Bookmakers