EK 2021
12/06/2021 2 reacties

EURO2020: Spanje trapt in Groep F af tegen Zweden

EURO2020: Spanje trapt in Groep F af tegen Zweden
Spanje begint aanstaande maandag aan de eerste EK wedstrijd dat tegen Zweden zal zijn. De landen zijn ingedeeld in Groep E met Polen en Slowakije. Het duel wordt in Sevilla gespeeld. Welke ploeg komt als winnaar van het veld en mag al drie punten bijschrijven in de groepsfase? VoetbalGokken.nl heeft de hoogste pre-odds alvast voor je opgezocht. Speel mee en maak de beste deals met EK-bookmakers als Koning TOTO.

Luis Enrique: “Niet bang voor Zweden”

Er wordt op dit EK veel verwacht van Spanje en dat weet bondscoach Luis Enrique ook maar al te goed. Al trekt de bondscoach zich er weinig van aan. “Ik ontken niet dat we tot de favorieten behoren, maar dat is niet vanwege wat we hebben gedaan, maar eerder vanwege de prestaties van de vorige generatie. Maar ik ben niet bang voor deze uitdaging dat maandag tegen Zweden al begint”, blikt de Spaanse bondscoach vooruit.

“We zullen een taaie rivaal zullen zijn”

Bondscoach Enrique vertrouwt volledig op zijn ‘nieuwe’ spelerskern. “We hebben een jong team, die wil groeien en honger heeft. Ik weet niet hoe ver we zullen gaan; of we de finale halen, of dat we alleen de halve finale halen, of de kwartfinales, of zelfs niet uit de groepsfase komen. Maar een ding dat ik wel weet, is dat we een taaie rivaal zullen zijn om tegen te spelen, waardoor het ongemakkelijk wordt voor onze tegenstanders”, waarschuwt Enrique de Zweedse ploeg.

Janne Andersson: “Veranderingen doorvoeren voor duel Spanje”

Zweden is dus gewaarschuwd. Bondscoach Janne Andersson is dan ook behoorlijk aan het puzzelen binnen zijn kernspelers om maandag de eerste zware wedstrijd al te kunnen winnen. “We zullen zien hoe wij het gaan doen tegen Spanje. Er zijn nog enkele veranderingen die ik graag op het veld zou willen zien. Er is een goede concurrentiesituatie op verschillende posities. Maar ik heb nog niet besloten hoe het elftal eruitziet tegen Spanje”, zegt de bondscoach van Zweden.

“Klus tegen Spanje moet geklaard worden”

Bondscoach Andersson kreeg enkele weken geleden te horen dat Zlatan Ibrahimovic zich toch niet kon aansluiten bij de Zweedse selectie. De aanvaller van AC Milan wilde na een aantal jaren niet voor Zweden gespeeld te hebben zijn comeback maken, maar raakte geblesseerd waardoor de 39-jarige spits thuis achterblijft. Toch heeft Zweden nog genoeg topspelers in de gelederen, zo verzekert de Zweedse bondscoach de internationale pers. “We hebben een goed elftal, maar het is niet genoeg om goede spelers op papier te hebben. De klus tegen Spanje moet eerst nog geklaard worden.”

Statistieken

In Groep E zijn het Zweden, Spanje, Polen en Slowakije die het de komende weken tegen elkaar gaan opnemen. Spanje en Zweden spelen maandag tegen elkaar in Sevilla. In de Gazprom Arena te Sint-Petersburg beginnen Polen en Slowakije er eerder die avond al aan.

Head 2 Head

Spanje en Zweden speelden de EK kwalificaties in 2019 ook al tegen elkaar. In Madrid won de Spaanse ploeg met 3-0 van Zweden. In het Zweedse Solna werd het met 1-1 gelijkgespeeld. Op het EK van 2008 waren de landen ook bij elkaar ingedeeld in dezelfde poule. Zweden verloor met 1-2 van Spanje. In de WK kwalificatiegroep voor het WK 2022 in Qatar zij de teams ook samen ingedeeld in de poule.

Huidige vorm Spanje

De ploeg van bondscoach Luis Enrique speelde voor de ontmoeting met Zweden nog een oefenduel tegen buurland Portugal. De landenteams waren aan elkaar gewaagd en het bleef dan ook 0-0 in het Wanda Metropolitano te Madrid. In de WK kwalificaties van afgelopen maart won Spanje twee van de drie duels. Kosovo (3-1) en Georgië (1-2) werden verslagen, maar het Griekenland van bondscoach John van ’t Schip was in eigen land niet te verslaan. Het werd 1-1 tegen het taaie Griekenland dat niet deelneemt aan dit EK.

Huidige vorm Zweden

Tijdens de WK kwalificaties speelde Zweden met Zlatan Ibrahimovic tegen Georgië en Kosovo. Beide wedstrijden werden gewonnen: Kosovo 0-3 en Georgië 1-0. Vervolgens speelden de ploeg van bondscoach Andersson drie oefenduels zonder de scherpschutter van AC Milan die er door een blessure het EK moet missen. Wel werd er gewonnen van Estland 1-0, Finland 2-0 en Armenië 3-1.

Prognose

Wij verwachten dat Spanje deze wedstrijd niet gemakkelijk gaat winnen. Onze wedtip is 1-0 voor de Spaanse ploeg, omdat de Spanjaarden toch wat voordeel hebben dat zij in Sevilla mogen aantreden tegen de Zweedse formatie. Weet jij ook al op welk team jij gaat spelen? Onderstaand odds-overzicht kan je een handje op weg helpen om de beste deal te sluiten met jouw bookmaker.

Quoteringen Spanje – Zweden

De hoogste quotering voor deze wedstrijd keren de bookmakers uit als Zweden wint. Met een pre-odd van x 6.55 keer je inleg als de Zweedse ploeg wint, pakken de bookies flink uit. De gemiddelde pre-odd voor een gelijkspel in Sevilla staat in het 1X2 spelsysteem op x 3.95 keer je speelbedrag genoteerd. Ook een overwinning van Spanje is met x 1.48 keer je ingelegde aantal euro’s  het meespelen waard. Kijk ook naar de overige speeltechnieken voor de wedstrijd van Spanje – Zweden.
De EK wedstrijd Groep E Spanje – Zweden wordt gespeeld op maandag 14 juni om 21:00 uur in Stadion de La Cartuja te Sevilla waar 19.800 toeschouwers aanwezig mogen zijn. Winnen de Spanjaarden of wordt het Zweden zonder Ibrahimovic in de gelederen? Laat je voorspelling(en) achter via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds!

De beste Online Bookmakers