EK 2021
12/10/20192 reacties

Frankrijk en Turkije strijden om drie punten in Poule H

Frankrijk en Turkije strijden om drie punten in Poule H
Maandagavond krijgen voetballiefhebbers een paar mooie toetjes voorgeschoteld. Engeland en Portugal komen in actie, maar ook Frankrijk en Turkije kruisen de degens. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de France te Parijs, dus aan het decor zal het niet liggen. De verwachtingen zijn hoog gespannen voor dit duel, want Turkije kan af en toe behoorlijk uitpakken tegen topploegen. Kan Frankrijk de Turkse storm doorstaan of deelt het maandag zelf te lakens uit? De TOTO verwacht het laatste, maar wat denk jij? Laat je voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl en profiteer van de hoogste odds bij de TOTO!

Didier Deschamps (Frankrijk): “Dit is een belangrijke wedstrijd”

De Franse coach Didier Deschamps kreeg heel het land over zich heen toen zijn elf jongens onderuit gingen tegen Turkije in de wedstrijd in Istanbul. De ervaren keuzeheer heeft zich dan ook goed voorbereid en is blij dat zijn elftal met een 1-0 zege op IJsland op zak kan toeleven naar dit cruciale duel. “We wisten dat we van IJsland moesten winnen om een goede stap te zetten richting maandag. Dat is een belangrijke wedstrijd en daar gaan we dan ook met volle commitment naar toewerken”, zei hij tegen TF1.

Antoine Griezmann: “We krijgen het lastig tegen de Turken”

Vedette Antoine Griezmann, ploeggenoot van Frenkie de Jong bij FC Barcelona, was verantwoordelijk voor de enige treffer. Hij scoorde uit een strafschop en ook hij keek na het duel tegen IJsland direct vooruit naar maandag: “We moesten de drie punten pakken en nu hebben we thuis een belangrijke wedstrijd voor de boeg. We zullen het moeilijk gaan krijgen tegen Turkije, misschien moeten we zelf lijden. We zullen ons daar dan ook zeer goed op voorbereiden”, zo belooft hij plechtig bij dezelfde zender waar Deschamps zijn verhaal deed.

Bondscoach Turkije: “Eindelijk weer wedstrijd tegen Frankrijk”

Şenol Güneş kijkt al tijden uit naar deze wedstrijd tegen Frankrijk. Een absolute topper die in Turkije een prooi wordt voor zijn jongens: 2-0. Het is dan ook begrijpelijk dat ze zin hebben in de return in Parijs: “Eindelijk spelen we de wedstrijd tegen Frankrijk. We willen graag een vervolg geven aan onze prestatie in Istanbul”, laat de bondscoach zijn gretigheid merken.

“Alles geven tegen de Fransen”

Ze gaan echter niet zomaar op de aanval spelen en achterin de deur opengooien: “We willen de beste resultaten van deze wedstrijden behalen om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen. Elke wedstrijd moet worden gewonnen. Ik verwacht dat iedereen ons land zal steunen. Ik verwacht dat alle Turken juichen met het rood-witte shirt aan. Dit is het nationale team, het belangrijkste team dat er is. Er is geen tijd voor vriendelijke gevoelens, we moeten alles geven tegen de Fransen”, zei hij zaterdag tegen de Turkse media.

Statistieken

De Turkse ploeg is de trotse koploper in Poule H.  Ay-Yıldızlılar behaalde achttien punten uit de zeven EK-kwalificatiewedstrijden die ze tot nu toe speelden. De Fransen bezetten de tweede plaats met evenveel punten, maar vanwege het onderlinge resultaat staat Les Blues onder de Turken geklasseerd. IJsland en Albanië zijn de eerste achtervolgers, maar lijken geen bedreiging te vormen voor de EK-ambities van Frankrijk en Turkije.

Head 2 Head

Frankrijk en Turkije speelden in de afgelopen decennia viermaal tegen elkaar. Driemaal wonnen de Fransen, maar de laatste keer gingen ze onderuit in de hectiek van Istanbul werd het 2-0 voor Turkije. In 2009 had Frankrijk ook al de grootst mogelijke moeite met de Turkse formatie. Het werd in een vriendschappelijke interland maar 1-0 voor het topland. Tijdens de Confederations Cup in 2003 maakten beide landen er ook al een mooie strijd van. Ook deze werd uiteindelijk in de voordeel van de Fransen beslecht, maar ze moesten daarvoor wel drie keer scoren en twee Turkse doelpunten slikken: 3-2. De ontmoeting daterend uit 2000 was het minst spannend. De Fransen zullen er goede herinneringen aan bewaren, want het werd toen 0-4 in het voordeel van hun land.

Huidige vorm Frankrijk

De Fransen hebben na de 2-0 nederlaag in Turkije geen enkele steek meer laten vallen. Andorra werd simpel opzij gezet: 0-4, maar ook tegen Albanië draait de doelpuntenmachine op volle toeren: 4-1. Vervolgens moest Andorra er in de thuiswedstrijd voor de Fransen opnieuw aan geloven: 3-0. De 0-1 overwinning op IJsland, eerder deze week, viel dan misschien iets tegen. Maar wij Nederlanders weten van een paar jaar geleden nog heel goed hoe lastig de IJslanders kunnen zijn en in dat licht is die 0-1 gewoon een hele goede uitoverwinning van Les Bleus.

Huidige Turkije

De Turken wonnen in maart dit jaar dus van het grote Frankrijk, maar moesten die stunt in het duel daarna direct bekopen. Tegen IJsland werd het op 11 juni van dit jaar 2-1 en daarmee verspeelde de Turken hun eerste wedstrijd en tot nu toe enige punten in deze EK-kwalificatiereeks. In het thuisduel tegen Andorra werd de zegereeks weer heropend: 1-0, om vervolgens in de twee matches daarna ook Moldavië (0-4) en Albanië (1-0) aan de zegekar te knopen.

Prognose

Onze verwachtingen voor Frankrijk - Turkije? Lastig om deze wedstrijd juist te voorspellen bij de wedkantoren is het zeker, maar aangezien Frankrijk thuis speelt en toch echt een surplus aan kwaliteit bezit zetten we ons geld toch op de Fransen. Een regelmatige 2-0 overwinning staat er op ons wedformulier. Welke stand vul jij in? Gebruik je voetbalkennis, check onderstaande odds en wordt een winnaar door Frankrijk – Turkije goed te voorspellen!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Frankrijk - Turkije

De TOTO heeft lef, want ze schalen een zege van Turkije superhoog in: x 10,00 je inleg als de Turken wederom weten te stunten tegen de Fransen! Wordt het een gelijkspel? Dan mogen spelers die hebben ingezet op een draw rekenen op een fraaie uitkering van gemiddeld x 6,00 keer het ingelegde speelbedrag. De laagste odd vinden we bij de meest voor de hand liggende uitslag: winst voor Frankrijk. De TOTO heeft daar x 1,28 je inleg voor over.
De EK-kwalificatiewedstrijd voor EURO 2020 tussen Frankrijk - Turkije wordt gespeeld op maandag 14 oktoberen het eerste fluitsignaal klinkt om 20:45 uur. Iets meer dan negentig minuten later is bekend wie zich de winnaar mag noemen. Hoor jij dan ook bij de winnaars of laat je jouw voetbalkennis niet spreken door deze wedstrijd goed te voorspellen? Check de odds van de TOTO op VoetbalGokken.nl voor de beste pre-wedstrijdquoteringen bij deze editie van Frankrijk – Turkije!

De beste Online Bookmakers