EK 2021
08/09/2019

Nederland na zege op Duitsland nu naar Estland

Nederland na zege op Duitsland nu naar Estland
Het Nederlands elftal heeft zichzelf vrijdagavond een enorme dienst bewezen door met 2-4 af te rekenen met het Duitse voetbalelftal. Door deze overwinning kan Oranje komende maandag vrijuit spelen en bij een nieuwe zege op negen punten uit vier wedstrijden komen. Hiermee komt kwalificatie voor EURO 2020 weer een stuk dichterbij. De bookmakers verwachten dan Nederland gaat huishouden in Estland en opnieuw als winnaar van het veld gaat stappen. De pre-wedstrijdquoteringen voor een gelijkspel of een zege voor het thuisland zijn dan ook torenhoog! Ga jij voor een Oranje-feestje met een leuke bonus of ga je voor de hoofdprijs en mik je op een regelrechte stunt van de Estlandse ploeg?

Ronald Koeman: “Duel tegen Estland zakelijk benaderen”

Bondscoach Ronald Koeman heeft slechts twee dagen de tijd om de knop om te zetten van de euforie na de 2-4 tegen de Duitsers naar focus voor het duel in Estland. De oefenmeester hamerde er direct na de wedstrijd in Hamburg dan ook op dat Estland niet zomaar een tussenstop is: “We moeten maandag in Estland weer aan de bak en niet te lang genieten van de overwinning op Duitsland. Ik vraag de ploeg om ook dit soort wedstrijden tegen landen als Estland zakelijk en goed af te werken”, zo gaf hij een klein inkijkje in zijn visie bij de NOS.De boodschap is volgens Koeman bij elk duel hetzelfde: “Bouw een aanval zorgvuldig op dan gaan we die goal wel maken. Maar zet de boel nooit open, want daar wachten counterploegen – als Estland is – op. Dat hebben we tegen Duitsland, vooral in de tweede helft erg goed gedaan en dat hoop ik maandag in Estland weer terug te gaan zien.”

Virgil van Dijk: “We hebben een geweldig elftal”

Aanvoerder Virgl van Dijk (Liverpool) sprak na afloop van de zege op Duitsland van een Nederlands elftal dat vol vertrouwen zit. “We hebben een geweldig elftal. Die zege op Duitsland zorgt ervoor dat we verder kunnen kijken naar de komende wedstrijden en daar met extra veel zelfvertrouwen aan beginnen.”

Bondscoach Estland: “We willen geen laatste worden”

De Estse bondscoach Karel Voolaid beleefde afgelopen weekend zijn vuurdoop als hoofdcoach van het Estse nationale team. Tegen Wit-Rusland werd verloren waardoor Estland nu onderaan de groep bungelt. Richting het duel tegen Nederland houdt Voolaid vast aan zijn ultieme doel: “We willen geen laatste worden. Nu is het moment om op te staan en grootste dingen te laten zien”, zo laat hij weten in de Estse media.

“Niks te verliezen tegen Nederland”

Hij heeft daarbij geen schrik voor Oranje en wil ook niet dat zijn spelers maandagavond met angst het veld gaan betreden: “We moeten hoge doelen voor onszelf stellen. Dat betekent dat er enorm veel inzet en bereidheid getoond zal moeten worden. Maar de spelers moeten vooral vertrouwen in zichzelf hebben, daar ga ik de komende dagen keihard aan werken en hopelijk gaan we dat maandag terugzien op het veld. We kunnen deze wedstrijden onbevangen in. In tegenstelling tot vrijdag hebben we tegen Nederland alleen maar te winnen en niks te verliezen”, aldus de coach van de Sinisärgid (dat letterlijk blauwe shirts betekent).

Statistieken

De statistieken voor dit duel zullen geen verrassing zijn: Estland – Nederland is het verhaal van David (Estland) en de Goliath de Reus (Nederland): op voorhand is Estland eigenlijk al kansloos tegen ons land. Dat blijkt ook uit de stand in Poule C: Nederland heeft zes punten uit drie wedstrijden, terwijl Estland nul punten haalde uit vier duels.

Head 2 Head

Toch heeft Estland nog een statistiek waaraan het zich richting maandag kan optrekken. Het laatste onderlinge duel eindigden namelijk in een gelijkspel. Op 6 september 2013 werd het in Estland 2-2. Voolaid en zijn mannen zullen daar vooraf direct voor tekenen, want de puntendeling is het enige resultaat dat Estland ooit tegen Oranje wist te halen. De eerste onderlinge confrontatie was pas in 2001, maar tot die 6e september van 2013 ging Estland telkens (fors) de bietenbrug op. De eerste keer dat beide landen de degens kruiste werd het in Estland 2-4. Enkele maanden later in het thuisduel deed Nederland er nog een schepje bovenop: 5-0. Ook het duel Nederland – Estland uit 2013 werd een afgetekende zege: 3-0, maar daarna kwam dus de verrassende 2-2 in Estland.

Huidige vorm

Estland verzamelden in de laatste vier EK-kwalificatiewedstrijden nul punten door achtereenvolgens te verliezen van Noord-Ierland (2-0 thuis en 1-2 in het uitduel), Duitsland (8-0) en Wit-Rusland (1-2). Tussendoor tankte het nog wel een klein beetje zelfvertrouwen door in een vriendschappelijke interland de maat te nemen van Gibraltar. Dat duel werd met 0-1 gewonnen. Matchwinner werd de nog altijd gevierde Konstantin Vassiljev. De 35-jarige middenvelder scoorde na de thee en is nog altijd een held in zijn land vanwege die goal.Nederland kent een goede periode onder bondscoach Ronald Koeman, maar toch gingen twee van de vijf laatst gespeelde interlands verloren. Natuurlijk was er die 2-3 nederlaag tegen Duitsland, maar ook het verlies in de Nations Leaguefinale tegen Portugal (1-0) kwam hard aan. Deze 2-4 overwinning op Duitsland brengt de ploeg waarschijnlijk weer in de juiste flow voor een (monster)zege op Estland.

Prognose

Onze voorspelling is dan ook een simpele ruime winstpartij voor Oranje. Wij denken daarbij zelfs aan 0-6. Ook omdat de aanvalslinie van Nederland duidelijk versterking heeft gekregen in de persoon van PSV’er Donyell Malen (vrijdag nog goed voor de 2-3) en een in bloedvorm verkerende Memphis Depay.

Echte gokkers

De odds voor winst van het Nederlands elftal liggen niet erg hoog, dus voor spelers die hopen hun slag te slaan, is inzetten op een gelijkspel wellicht een goede tip. Vijf jaar geleden tijdens de laatste onderlinge confrontatie hebben de Esten al bewezen Nederland op een gelijkspel te kunnen houden en wellicht is de vermoeidheid van de wedstrijd tegen onze Oostenburen en de reis naar Estland wel net dat beetje teveel voor onze mannen. Als Estland daarvan kan profiteren en jij durft hierop in te zetten, dan is het zeker mogelijk om hiermee net na het weekend een leuke financiële klapper mee te maken.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Estland - Nederland

De pre-wedstrijdquoteringen zijn niet aan te slepen bij de bookmakers voor de uitwedstrijd van Oranje. Voor een thuiszege van Estland kan de beloning weleens heel hoog oplopen. De quotering voor winst van de Esten staat namelijk op x 40.50 keer je inleg aangestipt. Voor een gelijkspel is de TOTO bereid om x 10.67 keer je inleg uit te betalen als Oranje met 1 punt naar huis vertrekt. Dat betekent concreet dat je voor elke tien euro honderd euro’s terugkrijgt als deze verrassing uit de bus rolt!Het Nederlands elftal moet van Estland winnen, wil het mee in de molen van de loting voor het Europees Kampioenschap van 2020. Verwacht je dat Oranje ‘gewoon’ drie punten scoort in Tallinn? Zet dat in op winst van Nederland en ontvang gemiddeld x 1.09 keer het ingelegde speelbedrag terug als je maandagavond gelijk krijgt en Nederland met een driepunter van het veld stapt!
De EK-Kwalificatie wedstrijd Estland – Nederland wordt gespeeld op maandag 9 september om 20:45 uurin de A. Le Coq Arena te Tallinn. Grijpt Oranje in Estland naar de broodnodige overwinning of zijn de Essen ons te slim af? Speel mee via VoetbalGokken.nl en zorg dat je de beste deal sluit bij de Nederlandse TOTO!

De beste Online Bookmakers