EK 2021
03/06/2021 4 reacties

Odds Spanje en Portugal: wie wint deze spetterende EK oefenwedstrijd?

Odds Spanje en Portugal: wie wint deze spetterende EK oefenwedstrijd?
Het EK 2021 staat voor de deur. Diverse landenteams starten deze week met oefenwedstrijden voordat het echte werk op vrijdag 11 juni begint. Buurlanden Spanje en Portugal hebben ook een oefenduel ingelast die vrijdag in het Wanda Metropolitano Stadion te Madrid gespeeld wordt. Welk team is het sterkst in dit topduel? Speel mee via VoetbalGokken.nl en scoor de beste odds!

Luis Enrique: “Geen idee wat er gebeurd tegen Portugal”

Spanje wordt als één van de favorieten gezien op het EK 2021. Bondscoach Enrique Luis loopt echter nog niet zo hard van stapel. De bondscoach wil met de oefenwedstrijd tegen Portugal graag zien hoe zijn team ervoor staat. “Met wat ik op het veld zie en wat ik van de spelers vraag, ben ik meer dan tevreden. Ik had niet verwacht op dit niveau te zijn. Er zijn spelers verschenen die we niet eens hadden verwacht. We hebben nog steeds een groot potentieel om te groeien. Ik weet niet wat er gaat gebeuren tegen Portugal. We gaan het zien”, zegt Enrique in zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen de Portugezen.

“We zullen een zeer moeilijke tegenstander zijn”

Enrique vervolgt: “We kunnen vrijdag nog bepaalde dingen aanpassen en beoordelen wat we moeten veranderen. Ik weet niet op welk punt we komen. Wat ik wel weet, is dat we een zeer moeilijke, zeer ongemakkelijke en zeer gecompliceerde tegenstander zullen zijn. Ik hoop dat het team met voldoende vertrouwen aankomt op het EK”, aldus de bondscoach van Spanje.

Fernando Santos: “Ook Spanje ziet ons als gevaarlijke tegenstander”

Portugal gaat als regerende Europees kampioen het EK van start. Met de oefenwedstrijd tegen Spanje voor de boeg wil bondscoach Fernando Santos een sterk team smeden voor de eerste EK wedstrijd dat tegen Hongarije zal zijn. “Ik denk dat onze tegenstanders Portugal altijd zien als een gevaarlijke, moeilijke tegenstander, maar ik denk dat we meer respect hebben gekregen nu we het EK in 2016 ook echt hebben gewonnen. Daar gaan wij ook dit keer weer voor!”, zo voorspelt Santos.

“Ronaldo blijft beste speler ter wereld”

Bondscoach Santos doet ook dit EK weer een beroep op sterspeler Cristiano Ronaldo. Volgens de bondscoach is de 36-jarige aanvaller er klaar voor. “Deze Cristiano blijft de beste ter wereld en moet in staat worden gesteld om dat te blijven. Hij is altijd erg belangrijk geweest voor ons team en zal dat ook voor de komende wedstrijden zijn”, zo besluit bondscoach Santos.

Statistieken

Spanje werd op het EK van 2008 en 2012 tweemaal op rij Europees kampioen. In 2016 lukten het de Spanjaarden niet om daar een derde keer op rij van te maken. De Spaanse ploeg werd in achtste finales verslagen door Italië dat met 2-0 wist te winnen. Spanje begint het EK in Groep E met een wedstrijd tegen Zweden vervolgens tegen Polen en Slowakije. Portugal gaat het EK van start als de regerende Europese kampioen. In 2016 werden de Portugezen kampioen door gastland Frankrijk in de finale met 1-0 te hebben verslagen. In 2012 wist de ploeg de halve finale te bereiken. In 2008 kwam de ploeg niet verder dan de kwartfinales. Portugal speelt in Groep F van het EK tegen Duitsland, Frankrijk en Hongarije.

Head 2 Head

Spanje en Portugal speelden op 7 oktober vorig jaar ook een oefenwedstrijd tegen elkaar. Beide landenteams wonnen niet en er werd in die wedstrijd zelfs geen doelpunt gemaakt: 0-0. Op het WK van 2018 speelden beide teams tegen elkaar in de groepsfase. Ook toen was er geen winnaar wel werd er zes keer gescoord: 3-3.

Huidige vorm Spanje

De Spaanse ploeg speelde op 31 maart van dit jaar voor het laatst. De WK kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo werd in Spanje gespeeld. De ploeg van bondscoach Enrique won met 3-1. Ook Georgië werd in diezelfde kwalificatiereeks verslagen: 1-2. De eerste groepswedstrijd van Groep B was tegen Griekenland, waar John van ’t Schip bondscoach is, die wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Huidige vorm Portugal

Portugal boekte ook twee zeges uit drie WK kwalificatiewedstrijden. Bij Luxemburg werd het op 30 maart 1-3. Tegen Servië, met Ajax-speler Dušan Tadić in de gelederen, werd met 2-2 gelijkgespeeld. De eerste WK kwalificatiewedstrijd was tegen Azerbeidzjan. Dat duel werd met 1-0 ook gewonnen, maar daar was wel een eigen doelpunt van Azerbeidzjaan speler Maksim Medvedev voor nodig.

Prognose

Spanje en Portugal zijn volgens ons aan elkaar gewaagd in dit oefenduel. We voorspellen een gelijkspel 1-1 tussen beide teams. Mocht deze voorspelling uitkomen dan keren de bookmakers de hoogste odd van deze wedstrijd uit. Hoe hoog jouw beloning kan oplopen in ons voorbeeld bij  Toto sportweddenschappen met een correcte voorspelling vind je in onderstaand odds-overzicht.

Quoteringen Spanje – Portugal

De quoteringen voor de oefenwedstrijd van buurlanden Spanje tegen Portugal zijn in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers als volgt ingedeeld. De hoogste quotering van dit duel is de winstbonus van x 3.30 keer je inleg. Deze wordt uitgekeerd als het vrijdag 4 juni een gelijkspel wordt in het Wanda Metropolitano Stadion te Madrid. Een overwinning van Portugal levert niet veel minder op. Gemiddeld keert Koning TOTO x 3.15 keer je uit als de Portugezen winnen. Een zege van Spanje staat bij de online bookmakers op x 2.17 keer je speelbedrag.
De EK oefenwedstrijd Spanje – Portugal wordt gespeeld op vrijdag 4 juni om 19:30 uur in het Wanda Metropolitano Stadion te Madrid. Welk team komt als sterkste voor de dag begint het EK met veel zelfvertrouwen door hun buurland te verslaan? Laat jouw voorspelling tijdig achter via VoetbalGokken.nl voor de hoogste odds en de beste deals.
Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!