Oranje tegenstanders Poule C: Wit-Rusland versus Estland

Dit bericht delen

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd
8 oktober 2019     2 REACTIES

In Poule C van de EK-Kwalificatie – de poule van Oranje – strijden buurlanden Wit-Rusland en Estland komende donderdag om de plaatsjes achter het Nederlands elftal. Heel gemakkelijk wordt dat voor beide equipes niet, want de voorgaande duels leverden bar weinig punten op voor de Wit-Russische en Estlandse ploegen. De TOTO houdt de tegenstanders van Oranje goed in de gaten en heeft hoge pre-wedstrijdquoteringen voor deze wedstrijd in het Wit-Russische Minsk in petto!

Bondscoach Wit-Rusland: “In voetbal is alles mogelijk”

Bondscoach Mikhail Markhel heeft met zijn team twee interlands af te werken. Donderdag treedt zijn ploeg voor eigen publiek aan tegen Estland en daarna kan het meteen naar het vliegveld om zondag het Nederlands elftal te treffen. Met drie behaalde punten in Poule C is er voor Markhel en zijn mannen veel werk te doen en dat begint donderdagavond tegen de Essen. Markhel blijft dan ook positief. “In voetbal is alles mogelijk”, zegt de bondscoach.

Wit-Rusland wint de wedstrijd
1.53
Wedstrijd eindigt in gelijkspel
3.60
Estland wint de wedstrijd
7.50

“Belangrijk om voor eigen publiek te winnen”

Hij hoopt dan ook thuis tegen Estland weer drie punten bij te mogen schrijven. “Het is heel belangrijk voor ons om voor eigen publiek te winnen van Estland. We zullen er dan ook hard voor gaan werken om drie punten binnen te halen”, zegt Markhel die zondag met zijn team tegen Oranje zal spelen. “De thuiswedstrijd tegen Estland is mede een voorbereiding op de wedstrijd tegen Nederland”, aldus de bondscoach van Wit-Rusland tijdens zijn persconferentie.

Bondscoach Estland: “Duidelijk beeld van Wit-Rusland”

Met nog geen enkel punt in de pocket reist bondscoach Karel Voolaid deze week af naar Minsk voor de ontmoeting met het Wit-Russische voetbalteam. Een maand geleden waren de Wit-Russen op bezoek in Estland en die wedstrijd werd nipt verloren (1-2) waardoor Voolaid een goed gevoel heeft voor de wedstrijd van donderdag. “Voor de eerste wedstrijd met de Wit-Russen voelde ik me wat onzeker, maar nu heb ik een duidelijker beeld van de mogelijkheid om onze plannen uit te voeren”, zegt de Estlandse bondscoach die nog niet wil opgeven. “Wij moeten dit werk voortzetten. We zullen ons uiterste best doen om stappen vooruit te zetten. Het is duidelijk dat ons vertoonde spel tot nu toe verre van ideaal was, maar ik zie ruimte voor verbetering in alle fases”, aldus Voolaid in de Estlandse media Delfisport.

“We hopen op drie punten in Minsk

Na de wedstrijd tegen de Wit-Russen wacht voor Estland de loodzware uitwedstrijd tegen Duitsland dat op zondagavond gepland staat. “Het maakt voor mij niet uit tegen wie we spelen. We zijn oplossingen aan het zoeken om alle tegenstanders te kunnen verslaan. Wij hebben onze strategie voor Wit-Rusland niet aangepast. We willen het maximale eruit halen. We hopen met drie punten uit Minsk terug te komen.”

Statistieken

De Wit-Russen hebben uit hun vorige duel de eerste drie punten in de poule weten te halen. Estland was de enige tegenstander die te zwak bleek voor de Wit-Russen daarmee is de ploeg van bondscoach Markhel geen direct gevaar voor Oranje dat negen punten heeft.

Voor Estland lijkt het helemaal niet veel meer uit te maken. De ploeg van bondscoach Voolaid staat nog steeds met lege handen in Poule C. De uitwedstrijd tegen de Wit-Russen moet ze van die nul afhalen, maar dat wordt geen gemakkelijke klus als het besef er bij de spelers steeds meer insluipt dat deelnemen aan het EK van 2020 bijna niet meer mogelijk is.

Head 2 Head

De Wit-Russen waren vorige maand – toen Oranje tegen Duitsland uitkwam – te gast bij het Estlandse voetbalteam. De Essen kwamen in dat duel op achterstand, maar maakte kort daarna de gelijkmaker. Wit-Rusland gaf daar in de blessuretijd nog eens antwoord op en zo werd het 1-2 in de 92 minuut van de wedstrijd waardoor Wit-Rusland er met de eer vandoor ging.

Verder speelden Estland en Wit-Rusland de laatste twintig jaar alleen maar vriendschappelijk tegen elkaar. In 2013 was de laatste onderlinge ontmoeting in vriendschappelijk verband en ook toen liet Wit-Rusland zien de sterkste van de twee te zijn. In Estland werd dat duel met 0-2 gewonnen door de Wit-Russen. In 2006 (2-0) en 2000 (1-0) ging die eer nog wel naar Estland.

Huidige vorm Wit-Rusland

De Wit-Russen hebben in Poule C drie punten gehaald uit vijf wedstrijden. De enige wedstrijd die zij gewonnen hebben was die in en tegen Estland (1-2). De overige duels werden verloren en dat waren achtereenvolgens de duels tegen Nederland 4-0, Noord-Ierland 2-1, Duitsland 0-2 en thuis tegen de Noord-Ieren 0-1. Na de wedstrijd van begin september tegen Estland hebben de Wit-Russen een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Wales gespeeld en ook die werd met 1-0 niet gewonnen.

Huidige vorm Estland

Estland zit het echt in de piepzak. Er werd geen wedstrijd gewonnen en ook een gelijkspel zat er voor de Essen niet in. Sterker nog Estland heeft de meeste tegendoelpunten moeten slikken. De laatste wedstrijd was tegen Oranje en met de doelpunten van Babel (2x), Depay (1x) en Wijnaldum (1-x) moesten de Essen er al vier slikken. Het diepte punt was ongetwijfeld de wedstrijd tegen Duitsland. De ploeg van Voolaid krijg acht doelpunten om de oren. Tegen Wit-Rusland en Noord-Ierland bleek Estland de meeste kans te hebben. In de thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland scoren de Essen eenmaal, maar dat was met twee treffers van de Noord-Ieren niet genoeg en datzelfde geldt ook voor de thuiswedstrijd tegen de Wit-Russen (1-2).

Prognose

VoetbalGokken.nl verwacht dat Wit-Rusland gaat winnen, maar dat zal naar onze verwachtingen niet met hoge scores zijn. Onze prognose is dan ook een nipte 1-0 overwinning voor de thuisspelende ploeg van Markhel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Wit-Rusland – Estland

Koning TOTO houdt de kansen van de Oranje-tegenstanders nauw bij en dat resulteert zich in hoge pre-wedstrijdquoteringen. In het 1X2 spelsysteem wordt winst van Estland voor deze wedstrijd het hoogst ingedeeld. Mochten de Essen winnen in het Dinamo Stadion van de Wit-Russen dan wordt je inleg x 7.50 keer meer waard. Dit is dan ook de hoogste odd van dit duel.

Voor een gelijkspel wil de TOTO met x 3.60 keer de inleg nog een hoge quotering aanhouden. Verwacht je winst van de thuisploeg Wit-Rusland? Vul dan bij de TOTO een 1 in en ontvang je inleg x 1.53 keer terug als de ploeg van bondscoach Markhel ook thuis van de Essen wint.

De EK-kwalificatiewedstrijd Wit-Rusland – Estland wordt gespeeld op donderdag 10 oktober om 18:00 uur in het Dinamo Stadion te Minsk. Wordt Estland opnieuw de drie punten voor de neus weg gesnaaid doordat Wit-Rusland haar thuispubliek trakteert of verwacht je een gelijkspel bij de pouletegenstanders van Oranje? Laat de TOTO vandaag nog weten wat jouw voorspelling is en grijp die hoge odds!


Reacties

goalkeeper
10 oktober 2019

Van mij mag Estland weleens een keertje iets winnen in de poule

10 maanden geleden

asvdopper
10 oktober 2019

Ik gok op Wit-Rusland met 2-0 winst

10 maanden geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

6 augustus 2020     0 REACTIES

Torenhoge odds bij de TOTO: Bayern München – Chelsea

Het slotakkoord van de achtste finale vindt zaterdagavond plaats als Bayern München – Chelsea het tegen elkaar opneme...

Lees meer
4 augustus 2020     1 REACTIE

Juventus moet aan de bak tegen Olympique Lyon

Vrijdag krijgt Juventus in de achtste finale van de Champions League Olympique Lyon op bezoek. Mathhijs de Ligt moet ...

Lees meer
4 augustus 2020     2 REACTIES

Leverkusen treft Rangers FC in achtste finale Europa League

Deze week worden de achtste finales van de Europa League hervat. Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz en onze landgeno...

Lees meer
2 augustus 2020     2 REACTIES

Wout Weghorst met VfL Wolfsburg naar Shakhtar

Na veel wikken en wegen heeft de Europese voetbalbond UEFA enige tijd geleden besloten om de Europa League 2019 – 202...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën