EK 2021
13/11/20192 reacties

Portugal in EK kwalificatie naar Luxemburg

Portugal in EK kwalificatie naar Luxemburg
In Poule B van de EK kwalificatie campagne moet Portugal in de slotwedstrijd nog alles uit de kast halen om deel te mogen nemen aan het Europees Kampioenschap voetbal van 2020. De tegenstander is Luxemburg en zeker niet de favoriet van deze wedstrijd, maar toch moet er gewaakt worden voor onderschatting. Koning TOTO weet de wedstrijd nog spannender te maken door de quoteringen flink op te schroeven. Gaat Portugal met Cristiano Ronaldo de wedstrijd tegen Luxemburg met twee vingers in de neus winnen of heeft het nietige Luxemburg een verrassende troef achter de hand?  

Fernando Santos: “Portugal moet winnen”

De Portugese bondscoach Fernando Santos is voorafgaand aan de wedstrijd tegen Luxemburg zeer direct in zijn uitspraak. “Portugal moet winnen”, zei de bondscoach en daarmee gaf Santos wel aan dat er geen punt meer verloren mag gaan.

“We zijn dé favoriet tegen Luxemburg”

De bondscoach die zijn ploeg eerder deze week zag winnen van Litouwen verwacht niet dat Luxemburg een probleem gaat worden. “Natuurlijk zijn we favoriet tegen Luxemburg, maar we moeten het nog wel laten zien op het veld. Ik verwacht een thuiszege tegen Luxemburg en verwacht niet dat zij het ons moeilijk gaan maken”, zegt de bondscoach op zijn persconferentie.

“Elk team is gemotiveerd”

Santos verwacht wel dat Luxemburg wat tegengas zal gaan geven. “Elk team in Europa reist met extra motivatie af naar de duels met ons. Wij zijn de regerend Europees kampioen en iedereen wil ons verslaan. Als we zondag net zo spelen als donderdagavond tegen Litouwen gaan we veel scoren en gewoon winnen en dan zijn we er in ieder geval bij in 2020”, zegt Santos.

“Drie goals zijn normaal voor hem”

Ronaldo scoorde tegen Litouwen drie keer en daarmee heeft de Portugees alle vertrouwen gewonnen bij zijn bondscoach. “Wij hebben een zeer gemotiveerde Ronaldo. Hij geeft altijd het uiterste en die drie goals zijn normaal voor hem”, aldus Santos tegenover het Portugese RTP.

Luc Holtz: “We zijn hier niet op vakantie”

Luxemburg heeft nog een loodzware slotwedstrijd in Poule B te verwerken. De ploeg van bondscoach Luc Holtz kon weinig klaarmaken in deze kwalificatiereeks en tegen Portugal wordt dat al helemaal lastig. Toch wil Holtz de handdoek niet vroegtijdig in de ring gooien. “We zijn hier niet op vakantie”, zegt de bondscoach van Luxemburg.

“Een hele speciale voetbalwedstrijd”

De trainer beseft wel dat zijn ploeg de underdog is in Portugal. “We zullen er veel inspanning in moeten steken en veel moeten doen om plezier te hebben en kansen te krijgen. Maar als we goed spelen, kunnen we de bal in het net krijgen”, zegt Holtz optimistisch. De trainer weet met wat voor wapen de Portugezen zullen komen. “De enige manier om Ronaldo en co te beheersen is om jezelf goed te verdedigen. Voor ons is dit een hele speciale voetbalwedstrijd”. besluit de coach van dwergstaat Luxemburg.

Statistieken

Voor Portugal is de strijd nog lang niet gestreden. De eerste plek is sowieso vergeven aan Oekraïne en Portugal kan alleen nog maar zijn best doen om de tweede plek te pakken. Op papier is het nog mogelijk dat de Portugezen het EK 2020 helemaal aan zich voorbij moet laten gaan. Portugal (veertien punten) staat tweede en voelt de hete adem in de nek van Servië, dat tot nu toe dertien punten wist te verzamelen.De Serviërs krijgen met koploper Oekraïne (negentien punten) een zwaardere wedstrijdavond voorgeschoteld dan de Portugezen met Luxemburg, maar ook hier geldt weer: in voetbal is alles mogelijk. Voor Luxemburg is het dweilen met de kraan open. Met vier punten staat de Luxemburgse ploeg pas vierde in poule B.

Head 2 Head

In Portugal kreeg Luxemburg het vorige maand zwaar te verduren. De Portugezen wisten met 3-0 te winnen van het kleine landje. Cristiano Ronaldo was die avond behoorlijk mild voor de Luxemburgers en scoorde maar een keer. Silva en Guedes maakten de overige twee doelpunten.Heeft Luxemburg dan nog nooit kunnen winnen van Portugal? Jazeker, maar daarvoor moeten we wel heel ver terug in de tijd. In de WK kwalificatie wedstrijden van 1961 wisten de Luxemburgers met 4-2 zeer knap te winnen van de Portugezen. Overigens maakte Portugal die eerder dat jaar in eigen huis nog gehakt van Luxemburg door met 6-0 te winnen.

Huidige vorm Luxemburg

Met vier behaalde punten in de poule kan er gezegd worden dat Luxemburg het fantastisch heeft gedaan, al speelt de ploeg wel naar zijn mogelijkheden. De vier punten werden tegen Litouwen behaald: eerst een 2-1 overwinning bij de start van de EK kwalificatie en vervolgens een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd. begon wel goed voor de Luxemburgers. Tegen Portugal kreeg Luxemburg de hardste klap uitgedeeld: 3-0.

Huidige vorm Portugal

De Portugezen werden voorafgaand als favoriet van poule B aangewezen, maar die rol heeft de ploeg van Santos niet waar kunnen maken. OekraĂŻne staat eerste en is niet meer van die plek af te stoten. Dat was dan ook meteen het land waar de Portugezen het bijzonder moeilijk tegen hadden. In OekraĂŻne verloor Portugal met 2-1; zelfs sterspeler Cristiano Ronaldo kon daar niets aan veranderen voor de Portugese ploeg.Afgelopen donderdag speelden de Portugezen thuis tegen Litouwen en die wedstrijd werd met 6-0 gewonnen, maar daarmee hebben de Portugezen nog niets concreets in halen gekregen. Dat zal tegen Luxemburg moeten gaan gebeuren.

Lappenmand

Voor zover bekent, zijn er geen Portugese basisspelers die wegens blessureleed of schorsingen niet mee kunnen spelen. Ook Luxemburg heeft zeer weinig tot geen kwetsuren te melden die van invloed zouden kunnen zijn op de komende wedstrijd tegen Portugal.

Prognose

Het zal je niet verbazen, maar wij spelen op winst van Portugal. Wij denken dan ook dat Luxemburg komende zondag niet wordt gespaard. Onze prognose luidt opnieuw 6-0 voor de Portugezen. Verwacht jij dat ook? Speel dan direct mee via de TOTO en pak de hoogst mogelijke quotering! Ga je voor regelrechte stunt? Check dan onderstaande odds!

Quoteringen voor Luxemburg – Portugal

Voor de wedstrijd van het Portugese elftal in Luxemburg heeft de TOTO hoge quoteringen in het 1x2 spelsysteem gereedgezet. De odd voor een zege van Luxemburg staat op x 43.67 keer je inleg. Voor een gelijkspel wil de TOTO met x 11.25 keer de inleg je ook flink belonen. Voor een zege van de Portugezen wordt er x 1.09 keer je inleg uitbetaald. Meer slimme speeltrucs en de beste deals vind je via VoetbalGokken.nl bij bookmaker Koning TOTO.
De EK kwalificatie wedstrijd Luxemburg – Portugal wordt gespeeld op zondag 17 november om 15:00 uur in het Josy Barthel stadion te Luxemburg. Krijgt het kleine Luxemburgse team de kans om in eigen huis van CR7 en Co te winnen of is Portugal zondagavond de winnaar? Speel mee via Koning TOTO en beloon jezelf op een leuke geldprijs!

De beste Online Bookmakers