EK 2021
15/06/2021 3 reacties

Tweede speelronde Groep A EURO 2020: wint Italië van Zwitserland?

Tweede speelronde Groep A EURO 2020: wint Italië van Zwitserland?
Aanstaande woensdag beginnen de landenteams in Groep A aan de tweede speelronde van dit EK. De Italianen staan op de eerste plek in de poule en worden gevolgd door Zwitserland dat woensdag ook de tegenstander zal zijn. De wedstrijd wordt gespeeld in het Olimpico Stadion te Rome. Hebben de Italianen voordeel aan deze thuiswedstrijd of weet het Zwitserse team hoe de Italiaanse ploeg te breken is? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en maak de mooiste EK-deals bij de bookmakers.

Roberto Mancini: “Zwitserland is geen eerste klasse”

Italië is onder bondscoach Roberto Mancini al 27 wedstrijden ongeslagen. Het vertrouwen is dus groot bij de ploeg van bondscoach Mancini. Dat wil volgens de keuzeheer niet zeggen dat Zwitserland zomaar even te verslaan is. “Zwitserland is geen eerste klasse qua team, maar is wel degelijk een moeilijke tegenstander. Zij kunnen het ons zeker lastig gaan maken”, voorspelt de bondscoach van Azzurri.

“Onze kracht ligt in de groepssfeer”

De eerste speelronde werd met 3-0 gewonnen van Turkije. Een knappe prestatie dat volgens de bondscoach door het gehele team is bewerkstelligd. “Onze kracht ligt in de groepssfeer. We hebben geen enkele opvallende speler”, zegt de bondscoach. “Het doelsaldo is belangrijk, maar we hopen eerst en vooral Zwitserland te verslaan.”.

Vladimir Petkovic: “We kunnen ons plaatsen voor achtste finale”

Zwitserland begon het EK met een puntendeling 1-1 met Wales. Dat maakt het voor bondscoach Vladimir Petkovic en zijn mannen extra belangrijk om de wedstrijd tegen Italië te winnen. “We hebben een kans gemist, maar we kunnen ons nog plaatsen voor de achtste finale!”, zegt de bondscoach van Zwitserland.

“Het is duidelijk dat Italië de favoriet is”

De bondscoach wil geloven dat de wedstrijd van woensdag in Rome tegen Italië anders zal verlopen. “Het zal niet hetzelfde spel zijn als tegen Wales. Deze keer treffen we een team die de wedstrijd zullen openen. En het zou bij ons passen. Maar het is duidelijk dat Italië de favoriet is, zoals we weten. We zullen de komende twee duels top moeten spelen. We zullen preciezer moeten zijn. Er is nog niets verloren”, aldus de bondscoach van Zwitserland.

Statistieken

Italië is in Groep A het enige team dat drie punten wist te halen uit de eerste speelronde. Turkije werd met 3-0 verslagen door Azzurri. Wales en Zwitserland haalden beide een punt door tegen elkaar gelijk te spelen: 1-1. De Zwitserse formatie staat tweede omdat het als eerste wist te scoren in de wedstrijd tegen Wales. Turkije staat met nul punten op de vierde plek.

Head 2 Head

Dat de Zwitserse ploeg taai is, weten de Italianen maar al te goed. Van de laatste tien ontmoetingen tussen beide landen wist Italië er drie te winnen. Zes keer werd er gelijkgespeeld en eenmaal was het Zwitserland die won. De laatste keer dat de teams tegen elkaar speelden was in een oefenduel in 2010. Het werd toen 1-1 in Zwitserland.

Huidige vorm Italië

Italië is al lang niet meer verslagen door een landenteam, maar daarnaast weet de ploeg van bondscoach Mancini ook nog eens flink te scoren en weinig doelpunten tegen te krijgen. Voordat Turkije werd verslagen met 3-0 wist de ploeg ook al met 4-0 af te rekenen van Tsjechië in een oefenduel.  Ook werd San Marino met 7-0 verslagen.

Huidige vorm Zwitserland

Zwitserland wist al zes wedstrijden op rij te winnen voordat het tegen Wales uitkwam. Zo werden Finland 3-2, USA 2-1 en Liechtenstein 7-0 al overwonnen in de oefencampagne voordat het EK begon. De wedstrijd tegen Wales scoorde Breel Embolo al net na rust, maar in de 74ste minuut wist Welshman Kieffer Moore de stand op 1-1 te zetten met zijn treffer.

Prognose

Wij verwachten dat de Italianen ook deze wedstrijd tegen Zwitserland gaan winnen. Onze wedtip is 3-0 tegen Zwitserland. Hetzelfde resultaat als zij hebben behaald tegen Turkije. Verwacht jij iets anders of ga jij ook voor deze uitslag? Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde quoteringen voor deze wedstrijd.

Quoteringen Italië - Zwitserland

Ook bij de bookmakers is Italië favoriet in deze wedstrijd. Dat betekent hoge pre-odds als Zwitserland toch wint. Gemiddeld keert de TOTO al x 6.15 keer je inleg uit als de Zwitserse ploeg drie punten raapt in Rome. Een gelijkspel wordt ook flink beloond. De pre-odd voor een puntendeling staat op x 3.85 keer je inleg ingedeeld. Wint Italië? In het 1X2 spelsysteem van de bookmakers staat een zege van de Italianen op x 1.59 keer je speelbedrag ingeschaald.
De EK wedstrijd in Groep A Italië – Zwitserland wordt gespeeld op woensdag 16 juni om 21:00 uur in Stadion Olimpico te Rome. Vind via VoetbalGokken.nl de hoogste odds en maak de beste deals voor de tweede speelronde van de Italianen en de Zwitserse ploeg in poule A.

De beste Online Bookmakers