EK 2021
04/06/2021 1 reacties

Wint Oostenrijk haar laatste oefenduel richting het EK 2021?

Wint Oostenrijk haar laatste oefenduel richting het EK 2021?
Over twee weken speelt het Nederlands elftal tegen Oostenrijk op het EK 2021. De Oostenrijkers zijn groepsgenoot van Oranje en spelen zondag een laatste oefenwedstrijd tegen Slowakije; dat ook aan het EK zal meedoen. Winnen de Oostenrijkers dit duel in aanloop naar het EK? Bij VoetbalGokken.nl vind je de hoogste odds en de beste deals voor Oostenrijk - Slowakije.

Bondscoach Oostenrijk Franco Foda: “Wij liggen op schema”

Op het EK 2021 is Oostenrijk de tweede tegenstander van het Nederlands elftal in Groep C. De Oostenrijkers trappen het EK af met een duel tegen Noord-Macedonië, maar eerst wordt zondag de uitzwaaiwedstrijd tegen Slowakije nog gespeeld. Bondscoach Franco Foda zegt er klaar voor te zijn.” We zullen nog blijven werken aan verbeteringen. Maar ik ben er volledig van overtuigd dat we op schema liggen en in de volgende wedstrijden doelpunten zullen maken”, zo waarschuwt de bondscoach van Oostenrijk.

“Concentreren op oefenwedstrijd Slowakije”

Afgelopen woensdag speelden de Oostenrijkers een oefenduel tegen Engeland en die ging met 1-0 verloren. Toch vindt de Duitse bondscoach dat zijn team niet onder deed voor de Engelse ploeg. “We hadden de gelijkmaker verdiend, maar dat is ons helaas niet gelukt. Nu moeten we verder kijken en ons concentreren op de oefenwedstrijd tegen Slowakije en het EK”, aldus Foda aan het slot van zijn persconferentie.

Stefan Tarkovic: “Als team tegen Oostenrijk spelen”

Slowakije treft met Zweden, Spanje en Polen geen gemakkelijke landenteams op het EK. Uit de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk hoopt bondscoach Stefan Tarkovic nog wat vertrouwen te kunnen tanken. “Het is een grote eer om het nationale team te mogen coachen op het EK 2021. Het is een doel en een droom van elke coach. Wij gaan als team met eerlijkheid, teamspirit en wederzijds respect naar het EK, maar eerst als een echt team ons focussen op de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk”, zo zegt de bondscoach van Slowakije in zijn vooruitblik.

“Naar St. Petersburg voor onze eerste EK wedstrijd”

Op maandag 14 juni begint het kampioenschap voor Slowakije in Sint-Petersburg met een wedstrijd tegen Polen. “Zondag hebben we nog een ontmoeting met Oostenrijk. Daarna verhuizen we voor twee dagen naar Sovec en dan vliegen we naar Sint Petersburg voor onze eerste EK wedstrijd. Dan moeten we er klaar voor zijn”, blikt de bondscoach vooruit en in de komende duels. Hij zal daarin overigens ook een beroep gaat doen op Feyenoord-speler Róbert Bozeník; die door Tarkovic in  de definitieve EK-selectie van Slowakije is opgenomen.

Statistieken

Vanaf 2008 weet Oostenrijk zich bijna telkens te kwalificeren voor het EK. In 2012 was dat niet lastig, want toen was het samen met Zwitserland gastheer van het EK, maar strandde al in de groepsfase. Ook op het EK van 2016 wisten de Oosterrijkers de groepsfase niet te overleven. Slowakije deed in 2016 mee aan het EK in Frankrijk en wist tot de achtste finale te komen. Daarin troffen de Slowaken het altijd machtige Duitsland dat met 3-0 won van Slowakije.

Head 2 Head

Oostenrijk en Slowakije speelden in 2016 nog een oefenwedstrijd tegen elkaar. Dat duel werd in Oostenrijk gehouden, maar na afloop van het duel kwam er geen winnaar van het veld stappen: 0-0. In een vriendschappelijke wedstrijd in 2011 won Slowakije met 1-2 van de Oostenrijkers. In 2004 werd een oefenduel in Slowakije met 1-1 een gelijkspel. Oostenrijk won in 2002 nog wel van de Slowaakse ploeg: 2-0.

Huidige vorm Oostenrijk

Oostenrijk kreeg in de laatste WK kwalificatiewedstrijd van afgelopen maart de deksel op de neus. De ploeg van bondscoach Foda verloor met 0-4 van Denemarken. Drie dagen voor die verloren wedstrijd werd er nog gewonnen van Faeröer Eilanden met 3-1, maar ook de uitwedstrijd in Schotland leverde geen drie punten op 2-2 in Groep F van de WK kwalificatie. Afgelopen woensdag werd de oefenwedstrijd tegen Engeland met 1-0 verloren.

Huidige vorm Slowakije

Slowakije kwam afgelopen dinsdag al in actie voor een oefenwedstrijd. De Slowaken speelden tegen Bulgarije en het duel werd met 1-1 gelijkgespeeld. De eerste drie WK kwalificatiewedstrijden afgelopen maart gingen niet verloren. Uit tegen Cyprus werd het 0-0, thuis tegen Malta 2-2 en de thuiswedstrijd tegen Rusland werd met 2-1 gewonnen.

Prognose

Als we kijken naar de huidige vorm van de landenteams, dan verwachten wij dat Oostenrijk en Slowakije aan elkaar gewaagd zullen zijn. Onze wedtip is 2-2 voor deze oefenwedstrijd in Wenen. In onderstaand odds-overzicht met odds van Toto.nl vind je de hoogste pre-odds voor deze uitzwaaiwedstrijd van Oostenrijk – Slowakije.

Quoteringen Oostenrijk – Slowakije

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers zijn het hoogst ingeschaald bij een zege van Slowakije. Gemiddeld ontvang je bij de Nederlandse TOTO x 4.05 keer je inleg terug als de Slowaken zondag winnen in Wenen. Een gelijkspel wordt door de online bookmakers ook hoog ingedeeld. Mocht er geen winnaar komen in deze uitzwaaiwedstrijd van Oostenrijk en jij had dit vooraf al voorspeld, dan kan je een quotering van x 3.70 keer je inleg terug verdienen. Een zege van Oostenrijk staat met x 1.78 keer je inleg ook zeer netjes ingedeeld.
De EK oefenwedstrijd Oostenrijk – Slowakije wordt gespeeld op zondag 6 juni om 17:30 uur in het Ernst Happel Stadion te Wenen. Verwacht jij dat Oostenrijk dit duel wint of gaan de Slowaken er met die eer vandoor? Via VoetbalGokken.nl ontdek je snel en overzichtelijk de hoogste pre-odds en de beste (combi)deals voor de uitzwaaiwedstrijden voor het EK 2021!

De beste Online Bookmakers