WK 2022
03/11/2022

WK Qatar betekent veel eerste weddenschappen

WK Qatar betekent veel eerste weddenschappen

Het WK in Qatar nadert en de verwachting is dat veel consumenten voor het eerst een weddenschap gaan afsluiten, omdat dit nu immers legaal kan bij de bookmakers met vergunning in ons land. Het WK in Qatar gaat op 20 november van start. Vaak zorgt wedden op de wedstrijden nog voor net iets meer spanning tijdens het kijken en natuurlijk zorgt het ook voor plezier als je gokje geld oplevert.

WK voetbal derde feestje in decembermaand

Veel Nederlanders zien het WK voetbal in Qatar als het derde feestje in de decembermaand. Sinterklaas en Kerstmis zijn vaste prik, maar ook voor het WK voetbal wordt dit jaar alles uit de kast getrokken. De verwachting is dat er flink hapjes en drankjes en oranje versieringen in worden geslagen, maar ook dat er veel weddenschappen afgesloten zullen worden. Dat werd in principe altijd al wel gedaan, maar dit jaar is het voor het eerst dat je ook legaal kunt wedden op het WK in Qatar.

Hoeveel zal er ingezet worden op het WK van Qatar?

Hoeveel er precies ingezet zal worden op het WK van Qatar is momenteel nog niet bekend en er zijn ook nog geen geschatte cijfers vrijgegeven. De verwachting is echter wel dat het de beste gokmaand van het jaar zal worden. Er zullen veel nieuwe accounts bij komen, maar ook bestaande accounts zullen naar verwachting flink inzetten op het WK voetbal. Brazilië en Frankrijk worden al genoemd als flinke kansmakers, maar ook Oranje zit nog volop in de strijd. Het afgelopen kwartaal werd er zo’n € 250 miljoen verspeeld. Het komende kwartaal zal daar naar verwachting dus nog boven liggen.

Tips om risico’s te beperken of te voorkomen

Ga jij ook voor het eerst een gokje wagen tijdens het WK van Qatar? Er zijn ook risico’s aan gokken verbonden. Hieronder volgen een aantal tips om die te beperken of te voorkomen.

  1. Wedden om geld te verdienen is niet voor iedereen weggelegd

Het is mogelijk om grote bedragen te verdienen met gokken, maar vaak moet je dan ook flink inzetten. Hou het leuk voor jezelf en je omgeving. De intentie om per saldo (veel) geld te verdienen met het wedden op sport is in het algemeen een illusie.

  1. Stel persoonlijke limieten in

Bookmakers zijn in Nederland verplicht om jou de mogelijkheid te bieden persoonlijke limieten in te stellen. Dat is niet voor niets en het is verstandig om daar  gebruik van te maken. Het is afhankelijk van jouw situatie en de wijze waarop je speelt. Maak een goede afweging welke limieten bij jou passen  en wijzig  deze indien nodig .

  1. Speel alleen met geld dat je kan missen

Natuurlijk begin jij niet met gokken om daar geld mee te verliezen. Het is echter nu eenmaal de realiteit dat de bookmakers per saldo meer winnen dan de spelers. Ook jij kan je complete inzet verliezen. Speel dus alleen met geld waarvan je het je kan permitteren om te verliezen. Gokken met geleend geld is een fout die je niet moet maken, evenmin als met geld dat je binnenkort weer nodig zal hebben.

  1. Probeer niet verliezen meteen te compenseren

Als je gokt, bestaat ook de kans dat jij je inzet verliest. Iedereen die aan het spelletje meedoet, weet dat. Maar toch is het een van de moeilijkste zaken als het op gokken aankomt om dat verlies te accepteren. Een bijna automatische reactie is om het verlies meteen terug te willen winnen. Als jij persoonlijke financiële limieten hebt ingesteld en alleen met geld speelt dat je kan missen, is het veel eenvoudiger om je over het verlies heen te zetten. Je gokt immers voor je plezier.

  1. Stel een tijdslimiet in

Ook als je de zaken compleet onder controle hebt, is het verstandig om toch een tijdslimiet in te stellen bij je bookmaker. Het is vaak boeiend om te kijken wat er allemaal mogelijk is alsmede te zien. Maar er zijn nog zoveel andere leuke dingen in het leven. Besteed je tijd dan ook zo nuttig mogelijk.

  1. Speel nooit met alcohol op

Alcohol vermindert het vermogen om rationele beslissingen te nemen, ook indien jij dat zelf wellicht niet zo ervaart. Onder invloed bestaat de kans dat jij de gevolgen van beslissingen die je neemt, niet geheel meer overziet. Dan moet je uiteraard geen weddenschappen aangaan. Maak voor jezelf die keuze. Nooit achter het stuur met alcohol op en evenmin aan de slag bij je bookmaker.

Tot slot: weet waar je moet zijn bij problemen

Vraag jij je af of je wel veilig gokt? Bij de Nederlandse Kansspelautoriteit kan je terecht met vragen over veilig gokken. Ook kan je hier een overzicht vinden van alle vergunninghouders in Nederland waar je legaal online kan wedden. Informatie over de mogelijkheid om gokken voor jezelf  uit te sluiten vind je bij CRUKS.  

De beste Online Bookmakers