Algemeen
04/07/2019 2 reacties

WK vrouwen: Zweden en Engeland strijden om bronzen troostprijs

WK vrouwen: Zweden en Engeland strijden om bronzen troostprijs
Aanstaande zaterdag spelen Zweedse en Engelse vrouwenvoetbalelftallen tegen elkaar voor het brons op het WK 2019 in Frankrijk. Onze Leeuwinnen schakelden Zweden uit in de halve finale en nemen het nu tegen Engeland. Er zal keihard gevochten worden voor deze derde plek, want de verliezer gaat met helemaal niets naar huis. Welke ploeg stapt zaterdagavond met de bronzen troostprijs van het veld? Volgens de TOTO hebben ze bij Engeland de beste papieren. Wat denk jij?

Bondscoach Zweden: “Tegen Engeland zullen we er weer staan

Zweden kan het toernooi nog enigszins goed afsluiten door derdes te worden op dit WK. Zaterdag zal het team van Gerardsson geconfronteerd worden met Engeland, die verloor van de Verenigde Staten in de andere halve finale. Gerhardsson: “Het gaat nu om de bonzen medaille. Uiteindelijk derde worden voelt natuurlijk een stuk beter dan het eindigen op de vierde plaats. We zullen er alles aan doen om die prijs te pakken. We moeten daarvoor een stap terugnemen en met een goed plan komen om Engeland te verslaan. Dat is moeilijk op dit moment, maar eenmaal op het veld zaterdag zullen wij er weer voor gaan”, aldus de bondscoach van Zweden.

“Weinig kansen tegen dit soort tegenstanders”

Het Zweedse dameselftal van bondscoach Peter Gerhardsson was na de verloren halve finale tegen Oranje (1-0) diep teleurgesteld en moet zich dan ook behoorlijk zien te herpakken in de komende dagen. “Mijn gevoel? Ik ben niet boos, verdrietig of teleurgesteld - natuurlijk niet blij. Alleen leeg. Dat is hoe ik me nu voel”, zei Gerhatdsson na afloop van de wedstrijd tegen de Leeuwinnen waarin Jackie Groenen met haar doelpunt de doodsteek gaf. “Voetbal gaat erom effectief te zijn. Je krijgt niet zoveel kansen in een halve finale tegen een tegenstander als Nederland en ook niet tegen de Engelsen. Voetbal gaat niet om geluk of pech. Het gaat om handigheid. Als je niet scoort ben je niet handig genoeg.”

Bondscoach Engeland: “Zweden opnieuw een grote wedstrijd”

De pijn was ook te voelen bij het Engelse vrouwenteam van bondscoach Phil Neville. De Engelse voetbalsters verloren met 1-2 van de titelverdediger Amerika. De Engelse aanvoerster Steph Houghton, miste in de 84ste minuut een strafschop, maar Neville neemt het voor haar op. “Ze is geweldig, zowel op als buiten het veld. Ze zal hierdoor van slag zijn, maar niemand mag bij haar de schuld neerleggen. Dat is voetbal, dat is sport. Je moet jezelf weer herpakken.” Dat herpakken zal ook snel moeten gebeuren, want komend weekend staat er nog een wedstrijd gepland om de schade wat te herstellen. “Zaterdag wacht het duel om de derde plaats. Opnieuw een grote wedstrijd. We gaan er weer voor.”

“Geen reden om te huilen”

Neville benadrukt in de aanloop naar de troostfinale dat hij trots is op zijn ploeg. “Mijn spelers hebben werkelijk alles gegeven”, zegt de bondscoach van Engeland. “Vooraf zeiden we tegen elkaar dat we in deze wedstrijd hart en ziel op het veld wilden achterlaten en dat is gebeurd. We hebben gespeeld zoals wij voetbal willen spelen. Meer kan ik niet verlangen. Ik heb na afloop dan ook tegen mijn ploeg gezegd dat er geen enkele reden is om te gaan huilen”, besluit de oudere broer voor ex-Manchester United verdediger Gary Neville.

Statistieken

De damesploegen uit Zweden en Engeland hebben dit WK wel laten zien over genoeg kwaliteiten te beschikken. De Zweedse dames wisten nog knap af te rekenen met Duitsland (1-2) en ook Canada werd met 1-0 naar huis gestuurd. Engeland wist door winst op Noorwegen (0-3) en Kameroen (3-0) ver te komen op dit WK in Frankrijk.  Bovendien heeft het Engelse team met aanvalster Ellen White de topscoorder in handen. White maakten dit toernooi al zes keer een doelpunt en staat daarmee gelijk met de Amerikaanse Alex Morgan die met haar drie assists boven White op de lijst prijkt.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Engeland - Zweden

Bij de bookmakers en bij de TOTO zijn de pre-wedstrijdquoteringen winstgevend ingedeeld. Een juiste voorspelling kan heel wat euro’s waard zijn. Zo levert winst van Zweden je in het 1X2 spelsysteem x 5.00 keer je inleg op. Gelijk ook de hoogste odd in deze troostfinale! Een gelijkspel en daardoor opnieuw verlenging staat op x 3.75 keer je speelbedrag. Voor Engelse winst keert Koningin TOTO je deze keer x 1.66 maal het inlegde spelbedrag uit. De troostfinale van het WK-vrouwen 2019 Engeland – Zweden wordt gespeeld op zaterdag 6 juli om 17:00 uur in het Allianz Riviera-stadion te Nice. Gaan de Zweedse dames met brons naar huis of neemt de Engelse ploeg de derde plek in op het WK voor vrouwen 2019 in Frankrijk? Speel mee bij Queen TOTO en kroon jezelf tot winnaar!

De beste Online Bookmakers