WK 2022
15/11/2022

Dit zijn de favorieten voor WK 2022

Dit zijn de favorieten voor WK 2022

Binnenkort zullen 32 landen van over de hele wereld zich in Qatar verzamelen om het tegen elkaar op te nemen in een van de meest opwindende voetbalevenementen. De favorieten om het WK 2022 te winnen zijn redelijk bekend. De FIFA World Cup begint op 21 november met groepsspelen en het zal nog even duren voordat een kampioensland wordt gekroond, maar dat betekent dat er lekker veel te wedden valt op het WK 2022!

Het WK 2022 komt eraan!

Naarmate de dagen dat het WK in Qatar naderen, zijn er nieuwe ontwikkelingen geweest die de kansen in de toekomst kunnen verschuiven. Eerder heeft de FIFA de startdag van het WK een dag naar voren geschoven, wat verschillende factoren zou kunnen veranderen. Al was het maar met een dag: hersteltijd, weer, aanpassing van de tijdsverandering, enz.

Eind september zullen we veel zien van de WK-deelnemers van dit jaar nemen het tegen elkaar op in een handvol internationale vriendschappelijke wedstrijden. Afhankelijk van de uitkomsten in deze games, kunnen de kansen een beetje verschuiven om de gunstige of ongunstige tendensen weer te geven.

Wereldbeker favorieten 2022

Wie zijn er momenteel favoriet om de wereldbeker mee naar huis te nemen aan het einde van het jaar? We zetten ze er even zes voor je op een rijtje, inclusief notering.

Brazilië (5.00)

Brazilië is de favoriet in het toernooi van dit jaar. Het heeft een sterke ruggengraat voor zijn team, tussen misschien wel 's werelds beste doelman, Alisson Becker, Neymar en het opkomende fenomeen Vinícius Júnior. Hoewel het meer WK-titels heeft gewonnen dan enig ander land, is zijn reputatie nog steeds aan het herstellen van een brute 7-1 nederlaag tegen Duitsland in de halve finale van 2014. Desalniettemin had het een geweldige show in de kwalificaties en eindigde het op de eerste plaats in de CONMEBOL Libertadores. Brazilië is een zware favoriet in Groep G.echter Servië en Zwitserland punten maken, nadat ze solide kwalificatie prestaties hadden geleverd die hen tot de top van hun kwalificatiegroepen brachten. WK wedden op Brazilië zal dus zeker veelvuldig gedaan worden!

Argentinië (7.00)

Argentinië is om verschillende redenen ook een favoriet in het WK 2022. De verbinding tussen het middenveld van het team en de aanvallers is nu op zijn best. Gesteund door de Cup of Champions- nederlaag van Italië in juni, die eindigde in een 3-0 overwinning voor Messi en de Argentijnen. Dat brengt het Zuid-Amerikaanse team op een ongeslagen reeks van 32 wedstrijden, wat slechts vijf wedstrijden minder is dan het record aller tijden. Dit zou Messi's eerste WK-titel zijn en het is waarschijnlijk zijn laatste optreden op een WK, aangezien hij nu al meer dan de helft van zijn leven speelt. Zijn ervaring zou de katalysator kunnen zijn om Argentinië een overwinning te bezorgen, maar de storing zal waarschijnlijk aan de defensieve kant komen, waar, als teams snel binnendringen, Argentinië het moeilijk kan hebben. Is WK wedden op Argentinië jouw straatje?

Frankrijk (8.00)

Frankrijk zit Argentinië op de hielen op het kansenbord. Het bleef ongeslagen in de Europese kwalificaties en won zijn groep met gemak. Dit team heeft veel jong talent, maar gezien de geschiedenis van terugkerende titelverdedigers, kan het niets als vanzelfsprekend beschouwen. Steraanvaller Kylian Mbappé hielp het team aan de overwinning in 2018 en is sindsdien alleen maar gevaarlijker geworden, waardoor hij een van de meest getalenteerde spelers in dit toernooi is. Sinds de overwinning in 2018 won Frankrijk ook de UEFA Nations League 2020-21 nadat het Spanje in de finale.

Engeland (9.50)

Engeland staat op ieders radar na zijn optreden in de Nations League. Het eindigde de Nations League op een bittere noot, inclusief twee nederlagen voor Hongarije, waardoor Amerikaanse fans hoopvol zijn om te profiteren van de strijd van Engeland in groepsspel. Desalniettemin bereikte Engeland de halve finales van het WK in 2018 en de finale van Euro 2021. Alleen al op basis van ervaring is het team fataal. Spits Harry Kane is op weg om de topscorer aller tijden van het land te worden, terwijl centrale verdediger en aanvoerder Harry Maguire zullen proberen de verdediging op slot te doen die vier doelpunten van Hongarije moest incasseren in Nations League-wedstrijden. Andere sterspelers zijn Raheem Sterling en Declan Rice.

Spanje (10.00)

De Spanjaarden zijn ook geen onbekende in de wereldbeker titel, die ze in 2010 wonnen met een 1-0 overwinning op Nederland. Spanje had dit jaar een solide Nations League -show en ondanks het verlies van Frankrijk in de finale, kwalificeerde het zich zonder problemen. Het is niet hetzelfde team dat het was van 2008-12, toen het misschien wel een van de meest getalenteerde voetbalteams was die de sport ooit heeft gezien. Het heeft echter een aantal jonge Barcelona -vooruitzichten die in internationale zin naam maken tussen Pedri, Gavi en Torres. Barcelona-teamgenoot Jordi Alba is een van de beste buiten verdedigers van onze tijd en zal helpen de verdediging op slot te doen en via Rodri op het middenveld te verspreiden.

Duitsland (12.50)

Duitsland trapt het WK 2022 af door tegen Spanje te spelen in de tweede groepswedstrijd van het team, de rematch van de eeuw. De laatste keer dat deze twee teams speelden was in november 2020, toen Spanje Duitsland met 6-0 versloeg in de Nations League en daarmee Duitslands grootste verlies sinds 1931 werd. Zes jaar eerder, in 2014, pakte Duitsland echter de Wereldbeker-titel na het handhaven van 64 % balbezit tegen een sterk door Messi geleid Argentijns team. Dit zou allemaal instorten in 2018 toen Duitsland probeerde zijn WK-titel te verdedigen, maar niet eens voorbij de groepsfase kwam. Dit team heeft inconsistenties om uit te werken en rekent op spelmaker Joshua Kimmich, Kai Havertz en Serge Gnabry.

Nederland (14.00)

Nederland heeft  succestrainer Louis Van Gaal als bondscoach aan het roer staan. Het laatste succes met deze trainer zal niemand ontgaan zijn, waar Nederland in 2014 in Brazilië een derde plaats pakte. Hierbij verloor Oranje geen enkele wedstrijd in normale of extra tijd en verloor het na een prachtreeks in de halve finale van Argentinië. En dat na strafschoppen, waarbij gastland Brazilië nadrukkelijk werd verslagen met 3-0 in de play-offs om de derde plaats van WK 2014.

Sindsdien verkeert Nederland in een niet al te beste vorm wat betreft WK’s, waarbij Oranje zich bijvoorbeeld niet wist te kwalificeren voor het WK 2018 in Rusland. In de groep waren Frankrijk en Zweden uiteindelijk te sterk en was plaatsing voor wereldkampioenschap voetbal in Rusland niet behaald. Echter, de succescoach Van Gaal is terug als bondscoach en wel met zeer getalenteerde spelers tot zijn beschikking. Gaat Van Gaal opnieuw hoge ogen gooien dit WK in Qatar en kunnen we opnieuw smullen van sensationeel voetbal? Het winnen van de WK 2022 finale levert je gemiddeld 14.00 keer je inleg op bij de bookmakers. Wordt Oranje tweede van het toernooi en verliest het de WK finale? In dat geval hebben de bookmakers 12 keer als quotering gemiddeld genoteerd staan.

De wedkantoren lijken ervan overtuigd dat Nederland ver komt in het toernooi. Al lijkt het halen van de WK finale bij de bookmakers niet aan de orde. Bij uitschakeling in de halve finale, krijg je voor Nederland een quotering momenteel bij BetCity uitbetaald van 6.50 keer je inleg. De bookmakers lijken overtuigd. Maar schrijf Nederland niet te snel af. Ook in Brazilië op het WK 2014 was het Nederlands Elftal onder Van Gaal één van de grote verassingen. Het WK 2022 Qatar zou dus zomaar eens een vervolg van het vorige succes kunnen krijgen.

Wie zijn de kanshebbers om het WK 2022 te winnen?

België, dat van de top van de FIFA-wereldranglijst is gezakt, heeft wellicht het gevoel dat 2022 presenteert hun gouden generatie. Met onder meer Kevin De Bruyne en Eden Hazard nog steeds sterk en met een laatste kans op internationale eer, maar ze zijn geprijsd op 13.00.

Cristiano Ronaldo Portugal - dat door de play-offs kwam - is een van degenen die beschikbaar zijn op 14.00, naast een Nederlands team dat barst van het potentieel.

Denemarken, die hebben verwelkomden Christian Eriksen weer in hun gelederen na zijn hartstilstand op Euro 2020, worden beschouwd als 29.00 opnamen voor wat een verbluffende en zeer emotionele triomf zou zijn.

Wie zijn de outsiders die het WK 2022 winnen?

Kroatië bereikte de WK finale in 2018, toen Luka Modric de Ballon d'Or-glorie naderde, maar zijn 51,00 om vier jaar beter te gaan.

Uruguay – die nog steeds de enorme ervaring en aanzienlijke doel dreiging van Edinson Cavani en Luis Suarez in hun kring hebben – zijn ook beschikbaar op 51,00, met Zwitserland en regerend Afrika Cup kampioen Senegal voor 81.00.

De Verenigde Staten, met jeugdige uitbundigheid aan hun kant, zullen naar verwachting niet optreden in de laatste opschudding terwijl ze zitten 101,00, met een Poolse ploeg onder leiding van de productieve Bayern München-spits Robert Lewandowski, geprijsd op 126.00.

Er zijn een aantal teams op 151.00 genoteerd, inclusief Mexico en Canada, terwijl gastland Qatar bij sommige bookmakers is afgezakt naar 351.00 in het geval het land het presteerd het WK 2022 ook te winnen.

Wedden op WK

Er zijn drie mogelijke uitkomsten om op de Moneyline te wedden; thuisploeg wint, gelijkspel en winst van de uitploeg. Moneyline-weddenschappen worden bekeken naar aanleiding van het resultaat wanneer de reguliere speeltijd (90 minuten plus blessuretijd) is geëindigd. Je weet dat je terecht kunt bij deze betrouwbare bookmakers voor jouw WK weddenschappen.

De beste Online Bookmakers