Algemeen
13/11/20214.095 weergaven

Hoe herken ik een legale bookmaker in Nederland?

Het kiezen voor een betrouwbare en veilige aanbieder van sportweddenschappen is belangrijk en geeft je veel meer garanties voor het naleven van afspraken. Het kiezen voor een legale bookmaker is dan ook cruciaal voor het veilig spelen en eerlijk naleven van de gemaakte afspraken en strikte regels die het overheidsorgaan Kansspelautoriteit Nederland hebben opgesteld.

Herken een legale Nederlandse bookmaker

Wil je zelf op onderzoek uit en weten hoe je een legale bookmaker onderscheid van de rest? Je treft bijvoorbeeld een website aan die in de Nederlandse taal wordt aangeboden. Dit op zichzelf hoeft niet te betekenen dat deze aanbieder ook daadwerkelijke is toegestaan voor de Nederlandse consument. In het verleden heeft de Nederlandse Kansspelautoriteit al verschillende hoge boetes wereldwijd uitgedeeld, waar gokkantoren over de schreef gingen en zich doelbewust op de Nederlandse consument richtte. Dit gebeurde vroeger veelal door de Nederlandse taal beschikbaar te stellen en bijvoorbeeld iDEAL als betaaloptie aan te bieden. Voor de gemiddelde gokker al snel een vertrouwd beeld, maar wel misleidend wanneer je denkt te maken te hebben met een bookmaker die is toegestaan voor Nederland.

Inmiddels wordt betaalmethode iDEAL alleen nog maar aangeboden door goksites met een officiële licentie voor Nederland. Het eerder genoemde voorval is hierdoor vrijwel uitgesloten en zorgt voor een duidelijker beeld van gokbedrijven met een juiste vergunning.
 

 

Controleer ook altijd – al is het maar voor de zekerheid - of er een geldige licentie van de Kansspelautoriteit Nederland aanwezig is op de betreffende goksite. Een Nederlandse goksite die is toegestaan voor Nederland heeft altijd het licentienummer en onderstaand keurmerk duidelijk vermeld op de website. Je herkent als speler dus snel of je te maken hebt met een betrouwbare aanbieder. Bij twijfel of dit keurmerk rechtmatig op de website staat vermeld, kan je via de website van de Kansspelautoriteit controleren of deze daadwerkelijk kloppend is.

Vergelijk betrouwbaar tussen alle Nederlandse licentiehouders

Door te vergelijken op VoetbalGokken.nl zit je altijd goed met het kiezen van een betrouwbare bookmaker als Nederlandse speler. Wij tonen namelijk alleen bookmakers die een licentienummer met keurmerk hebben afgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Eerder kom je er bij ons namelijk niet op! Zo kunnen wij onze bezoekers een goed en verantwoord aanbod in bookmakers aanbieden. 

Antwoorden op andere veelgestelde vragen

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Leer het toepassen van strategieën bij gokken op voetbal.