Champions League
19/07/2021 0 reacties

Voorronde Champions League: PSV Eindhoven - Galatasaray

Voorronde Champions League: PSV Eindhoven - Galatasaray

Aanstaande woensdag begint PSV Eindhoven aan haar Champions League avontuur. De ploeg van trainer Roger Schmidt speelt al in de tweede voorrondes van de Champions League en treft daarin het Turkse Galatasaray SK; de ploeg van onze landgenoot Ryan Babel. De Eindhovenaren beginnen in het eigen Philips Stadion. Volgende week volgt de return in Istanbul. Wint PSV de thuiswedstrijd en zet het een goede stap richting de volgende ronde? Voorspel dit duel via VoetbalGokken.nl!

Roger Schmidt: “Galatasaray is een mooie uitdaging”

Voor PSV Eindhoven breekt het nieuwe voetbalseizoen deze week los met de voorrondes van de Champions League. De ploeg van trainer Schmidt moet drie voorrondes overleven wil het de koker in gaan voor de loting van de groepsfase. Het Turkse Galatasaray is het eerste obstakel voor de Eindhovenaren. Schmidt: “We staan voor een mooie uitdaging. Galatasaray is het afgelopen jaar als tweede geëindigd in de Turkse competitie”, zegt de trainer van PSV.

“Ambitie om de groepsfase te halen”

Na EURO2020 komen de clubs langzaam maar zeker weer op gang. Ook Galatasaray speelde de laatste weken niet. Het is voor trainer Schmidt dan ook niet gemakkelijk in te schatten hoe sterk de tegenstander van woensdag is. “Het is op dit moment uiteraard nog lastig om aan te geven wat het exacte niveau van de club is, maar uit het resultaat van afgelopen seizoen mag je opmaken dat zij en PSV aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben de ambitie om de groepsfase van de Champions League te halen en daarvoor zal alles in het teken staan”, aldus Schmidt aan het slot van zijn voorbeschouwing.

Fatih Terim: “PSV wordt een zware wedstrijd voor ons”

Twee seizoen geleden was Galatasaray nog actief in de Champions League, maar kwam het vorig seizoen uit in de Europa League. Dit seizoen is de ploeg van trainer Fatih Terim terug op het hoogste Europese toernooi. Met de Eindhovense ploeg als tegenstander verwacht trainer Terim al een zware taak. “PSV is een goede ploeg. Ze vechten altijd voor de prijzen. Vorig jaar hebben ze dat niet gered, maar ze hebben er wel de kwaliteiten voor. Het wordt een zware wedstrijd voor ons”, zegt de trainer van Galatasaray.

Statistieken

Vorige week is de eerste speelronde al gehouden. PSV en Galatasaray stromen beide de tweede ronde van de voorrondes in. De ploeg die deze ronde wint, heeft nog twee speelronden en dus vier wedstrijden te spelen voordat het de koker in gaat voor de groepsfase van de Champions League.

Head 2 Head

PSV speelde in 2018 voor het laatst tegen Galatasaray. Dit betrof een oefenduel en werd in Eindhoven gespeeld. PSV wist met 3-1 te winnen van de Turkse ploeg. In 2006 speelden de clubs in de groepsfase van de Champions League tegen elkaar. De Eindhovenaren wonnen thuis met 2-0 en uit met 1-2 van Galatasaray. In 2001 troffen de teams elkaar in de groep D van de Champions League. De Turkse ploeg won toen voor het laatst van PSV met 2-0 in Istanbul. De heenwedstrijd werd 3-1 voor PSV in de lichtstad van Brabant.

Huidige vorm PSV

PSV speelde afgelopen woensdag een oefenduel tegen PAOK Saloniki. De ploeg van trainer Schmidt won met 1-0 in het Philips Stadion. Vier dagen daarvoor wisten de Eindhovenaren niet te winnen van VfL Osnabrück 0-0, maar werden de duels tegen het Duitse Delbrucker 1-10 en RWDM uit Molenbeek 6-2 zeer overtuigend gewonnen.

Huidige vorm Galatasaray SK

Ook Galatasaray bereidde het nieuwe seizoen voor met een oefenwedstrijd tegen Kasimpasa en Dinamo Boekarest. Beide duels werden gewonnen (4-2 en 2-1). Galatasaray eindigde vorig seizoen op de tweede plek in de Turkse Super Lig. Met 84 punten had de ploeg van trainer Terim er net zoveel als de kampioen Besiktas die met een beter doelsaldo de titel pakte.

Lappenmand

Trainer Schmidt kan woensdag nog geen beroep doen op Richard Ledezma die sinds december vorig jaar last heeft van een gescheurde kruisband. Ook Maxime Delanghe (schouderblessure en Maximiliano Romero (geopereerd aan de knie) sluiten niet aan bij de basiskern van Schmidt.

Galatasaray heeft drie spelers in de ziekenboeg. Omar Elabdellaoui heeft sinds december vorig jaar een oogblessure. Taylan Antalyali liep afgelopen maand een liesblessure op. Jimmy Durmaz herstelt nog van een operatie.

Prognose

Wij voorspellen bij de wedkantoren dat PSV thuis wint van Galatasaray en dus een voorsprong boekt op de return die komende week gespeeld zal worden. Onze wedtip is 2-0 voor de Eindhovense ploeg. In onderstaand odds-overzicht vind je de maximale pre-odds die de bookmakers voor je gereed hebben staan.

Quoteringen PSV – Galatasaray

De hoogste pre-odd die wij in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers hebben gevonden, wordt uitgekeerd als Galatasaray woensdag in Eindhoven weet te winnen. Maximaal levert winst van de Turkse ploeg je x 4.00 keer het ingelegde speelbedrag bij Toto.nl op.

Voor een gelijkspel keren de bookmakers een bijna net zo hoge bonus uit. Met een pre-odd van x 3.60 keer je speelbedrag scoor je hiermee ook lekker. Een overwinning van PSV wordt in het 1X2 spelsysteem op x 1.81 keer het ingelegde speelbedrag gezet. Voor Nederlandse voetbalpunters die hierop spelen dus dubbel feest als PSV woensdag wint!

De tweede voorronde van de Champions League PSV Eindhoven – Galatasaray SK wordt gespeeld op woensdag 21 juli om 21:00 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Gaan de Eindhovenaren het Europese avontuur goed van start door thuis te winnen van de Turkse ploeg? Laat jouw voorspelling tijdig achter bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl!

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!