Eredivisie
16/02/2023 4 wedtips

Wedden op de Friese derby SC Cambuur – sc Heerenveen

Wedden op de Friese derby SC Cambuur – sc Heerenveen
SC Cambuur
SC Heerenveen

Voorspellingen van VG Experts

Onze voorspellingen zijn bedoelt als hulpmiddel en bieden geen garanties voor toekomstige resultaten.

In de Eredivisie staat de Friese derby SC Cambuur – sc Heerenveen dit weekeinde op de rol. De ploegen treffen elkaar in het Cambuur stadion te Leeuwarden. Bij de Nederlandse bookmakers staan de pre-odds voor deze derby van Friesland net zo scherp als de spelers van beide clubs. Scoren bij Cambuur – Heerenveen? Vergelijk, zet in en win via VoetbalGokken.nl!

Sjors Ultee: “Mooie pot tegen sc Heerenveen”

SC Cambuur bungelt onderaan het rechterrijtje van de Eredivisie. De ploeg van trainer Sjors Ultee moet de komende wedstrijden hard aan de weg timmeren om degradatie te voorkomen. De trainer van de Friese ploeg heeft vertrouwen in zijn team dat zondag de Friese derby speelt. “We hebben vijf punten gehaald in uitwedstrijden. Nu is het tijd om punten te halen in een thuiswedstrijd. De wedstrijd tegen sc Heerenveen is een mooie pot”, zegt de trainer van Cambuur in de voorbeschouwing op de Friese voetbalclash.

“We gaan alles geven”

De coach van Cambuur ziet vooruitgang in zijn team en hoopt degradatie te kunnen voorkomen. “Als ik naar de laatste weken kijk, zie je een ploeg die steeds volwassener wordt en ook echt groeit. We gaan de komende wedstrijden echt spelen als finales, zodat je later kunt zeggen: we hebben echt alles gegeven”, aldus trainer Ultee tot besluit.

Je voelt dat het leeft en veel op het spel staat.

Kees van Wonderen: “Derby’s zijn mooie duels”

Sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen beleeft de Friese derby voor de tweede keer sinds hij sc Heerenveen coacht. De trainer heeft er zin in om zondag de derby in Leeuwarden te gaan beleven. “Je voelt dat het leeft, dat er veel op het spel staat. Dit zijn mooie duels. Ik heb ook tegen de jongens gezegd dat ze vooral moeten genieten”, zegt de trainer van sc Heerenveen erover op de clubwebsite.

“Cambuur is een gevaarlijke ploeg”

Trainer Van Wonderen is op zijn hoede voor de ploeg uit Leeuwarden die met FC Groningen onderaan de lijst van de Eredivisie staat. “Ze hebben het moeilijk, maar ik vind het wel een ploeg die in staat is om nog te klimmen. Het is een gevaarlijke ploeg al hebben ze moeite om een goal te maken. We gaan uiteraard voor de drie punten”, besluit Van Wonderen.

Statistieken

Sc Heerenveen staat op de achtste plaats van de Eredivisie. De ploeg van trainer Van Wonderen heeft 27 punten en voelt de hete adem in de nek van de nummer negen RKC Waalwijk en tien Fortuna Sittard. SC Cambuur heeft dertien punten en staat met FC Groningen op gelijke hoogte. De ploeg in Leeuwarden heeft een iets beter doelsaldo dan de Groningers en staat zeventiende. 

Huidige vorm SC Cambuur

Deze maand begon SC Cambuur met de uitwedstrijd tegen Ajax in Amsterdam. De ploeg van trainer Ultee werd met 5-0 verslagen door de Ajacieden. Die verloren wedstrijd werd afgelopen weekend iets verzacht door de puntendeling met N.E.C. Nijmegen. In de Goffert werd het 0-0 en dat leverde Cambuur een punt op. Na de Friese derby staat de zware uitwedstrijd bij AZ Alkmaar gepland.

Huidige vorm sc Heerenveen

Sc Heerenveen verloor begin februari van FC Utrecht. In de Galgenwaard werd het 1-0 voor de Domstedelingen. Ook de thuiswedstrijd tegen Feyenoord leverde geen punten op voor het team in Heerenveen. Afgelopen weekend kwamen de Rotterdammers met 1-2 winnen in het Abe Lenstra Stadion.

Lappenmand

De SC Cambuur middenvelders Jamie Jacobs en Robin Maulun doen door blessureleed niet mee tegen sc Heerenveen.

De ploeg uit Heerenveen komt zondag zonder doelman Andries Noppert naar Leeuwarden. De keeper herstelt van een heupblessure. Ook Sven van Beek is er door een achillespeesblessure niet bij. Pelle van Amersfoort verblijft door een spierblessure ook in de lappenmand van de Friese club.

Prognose

En dan onze prognose voor de Friese derby Cambuur - Heerenveen. De bookmakers wijzen sc Heerenveen aan als licht favoriet voor dit duel. Wij verwachten ook een overwinning van de nummer acht van de Eredivisie en zetten bij de online bookmakers in op een 0-1 zege van sc Heerenveen. Wat is jouw voorspelling voor dit Friese onderonsje?

Quoteringen SC Cambuur – sc Heerenveen

In het 1X2 spelsysteem lopen de pre-odds tot boven het dubbele van de inleg op. De hoogste odds bij dit duel worden uitgekeerd bij een puntendeling in Leeuwarden. Zo keert Unibet bij een gelijkspel tot maximaal een quotering van 3.50 keer het speelbedrag uit.

Ga je voor een overwinning van SC Cambuur? Dan zijn de odds in de pre-fase bij winst van Cambuur niet veel lager dan bij een gelijkspel. Bij bookmaker Unibet.nl staan de odds op maximaal 3.15 keer de inleg ingedeeld als SC Cambuur zondag drie punten mag bijboeken.

Een zege van sc Heerenveen krijgt bij zowel Unibet als wedkantoor TOTO een maximale quotering van 2.35 keer het speelbedrag mee en dat is een ruime verdubbeling van de inleg.

Begin met vergelijken van Bookmakers

Kies uit de beste bookmakers op VoetbalGokken.nl. Wij tonen alleen voetbal goksites met sportweddenschappen die zijn toegestaan voor de Nederlandse markt. Wedden doe je dus altijd bij een veilige Nederlandse partij met een keuze uit onze vergelijking!

Bekijk alle bookmakers
Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Win strategieën afbeelding

Win strategieën