Olympische spelen
19/07/2021 0 reacties

Olympische Spelen: Oranje Leeuwinnen trappen af tegen Zambia

Olympische Spelen: Oranje Leeuwinnen trappen af tegen Zambia

Aanstaande vrijdag is de opening van de Olympische Spelen 2020 in Tokyo, maar de Oranje Leeuwinnen gaan er woensdag al tegenaan tegen Zambia. Het team van bondscoach Sarina Wiegman gaat op jacht naar de gouden medaille en volgens de bookmakers maken de Oranje vrouwen daar kans op. Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds.

Bruce Mwape: “Nederland een van de sterkste in de poule”

Voor Zambia is het de eerste keer dat de voetbalvrouwen naar de Olympische Spelen mogen deelnemen. Een bijzonder moment voor bondscoach Bruce Mwape en zijn vrouwenteam dat woensdag tegen onze Leeuwinnen speelt. “Ik ben erg trots omdat ik de eerste Zambiaanse coach ben die het nationale damesteam kwalificeert voor de Olympische spelen die in Tokio worden gehouden. Met de wedstrijd tegen Nederland spelen wij tegen één van de sterkste tegenstanders in de poule”, zegt de bondscoach van de Zambiaanse voetbalvrouwen.

“Het was niet gemakkelijk om ons te kwalificeren”

Het heeft het Zambiaanse voetbalelftal veel energie gekost om naar Tokyo te mogen afreizen, maar het is bondscoach Mwape en zijn team gelukt. “Het was niet gemakkelijk om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar we kijken er enorm naar uit”, aldus de bondscoach tijdens zijn laatste persconferentie voordat Zambia aantreedt tegen Oranje.

Sarina Wiegman: “We hebben er nog nooit tegen Zambia gespeeld”

Met China, Brazilië en Zambia in de poule hebben de Oranje Leeuwinnen geen gemakkelijke poule geloot. Zambia lijkt op papier de zwakste opponent in de groep, maar bondscoach Sarina Wiegman waakt voor onderschatting. “We hebben er nog nooit tegen Zambia gespeeld, maar ik denk dat je ze een beetje kan vergelijken met Kameroen (3-1 winst tijdens het WK van 2019, red.). Onberekenbaar, vlug, atletisch. Echt een uitdaging dus”, zegt de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen.

“We zijn ambitieus”

Nederland staat op de vierde plek van de FIFA ranglijst voor voetbalvrouwen. Zambia staat op plek 104 op de wereldranglijst, maar voor Wiegman zegt dat woensdag tegen Zambia niets. “Ik kijk nooit naar ranglijsten, maar wij zijn het aan onze stand verplicht om door te gaan”, liet de bondscoach direct na de loting in Zwitserland weten. “We zijn ambitieus en hebben de laatste jaren goed gepresteerd op toernooien. Dus er zijn verwachtingen en die zijn terecht. We gaan dan ook voor het hoogst haalbare”, aldus Wiegman tot slot.

Statistieken

De Oranjevrouwen hebben zich net als de Zambiaanse vrouwen voor het eerst gekwalificeerd voor de Spelen. De Leeuwinnen verzekerden zich bij het WK van 2019 van deelname waaraan in totaal twaalf landen meedoen. De wedstrijden zullen in een groepsfase worden gespeeld. De nummers één en twee van iedere poule gaan naar de kwartfinales, samen met de twee beste nummers drie. De Leeuwinnen spelen zaterdag (24 juli) tegen Brazilië en volgende week dinsdag (27 juli) tegen China.

Head 2 Head

Zoals beide bondscoaches al aangaven, Nederland en Zambia hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. We kunnen dus geen krachtmeting halen uit de voorgaande duels. Wel kunnen we tegen elkaar afzetten door de positie op de wereldranglijst: Nederland is daarop derde, Zambia vinden we terug op plek 104.

Huidige vorm Zambia

Zambia kwalificeerde zich vorige jaar op het nippertje door in eigen land Kameroen te verslaan met 2-1. In Kameroen werd de wedstrijd nog verloren met 3-2. Vervolgens werden er twee oefenduels ingelast. Vorig jaar november won Zambia met 1-2 van Chili. Afgelopen april verloor de vrouwenploeg van bondscoach Mwape met 3-1 van Zuid-Afrika.

Huidige vorm Nederland

De Oranje Leeuwinnen speelden afgelopen maand nog een oefenwedstrijd tegen Noorwegen en in de Grolsch Veste te Enschede wisten de vrouwen te winnen met maar 7-0. Vijf dagen eerder werd er met 1-0 verloren van Italië. Afgelopen april werd er in de Goffert te Nijmegen nog met 5-0 gewonnen van Australië. De oefenwedstrijd tegen Spanje ging die maand verloren met 1-0.

Prognose

Net als de bookmakers hebben wij de volste vertrouwen in een overwinning van de Oranje Leeuwinnen. Onze wedtip voor de wedstrijd tegen Zambia is 0-2 voor Nederland. Verwacht jij meer doelpunten van de Leeuwinnen of denk jij dat Zambia wint? Wat jouw voorspelling ook mag zijn, in onderstaand odds-overzicht vind je alvast een indicatie van de gemiddelde quoteringen die de Nederlandse bookmakers hanteren.

Quoteringen Zambia – Nederland

De pre-odds voor de wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Zambia zijn torenhoog ingeschaald. De bookmakers hebben alle vertrouwen in het team van bondscoach Wiegman. De hoogste odd die er in het 1X2 spelsysteem te vinden is wordt gehanteerd als Zambia wint. Bij Toto ontvang je x 50.00 keer je inleg terug als de Zambiaanse vrouwen ons Oranje team verslaan.

De quotering voor een gelijkspel staat met x 10.75 keer je inleg ook hoog ingeschaald. Een overwinning van Nederland staat op x 1.01 keer je inleg ingedeeld. Wil je het maximale uit een overwinning van Oranje halen? Kijk dan ook naar de diverse spelopties die de bookmakers te bieden hebben en sla je slag met live gokken of een correcte score combinatie via de bookmakers van VoetbalGokken.nl.

De Olympische Spelen begint voor Nederland met de wedstrijd Oranje Leeuwinnen - Zambia op woensdag 21 juli om 13:00 uur (Nederlandse tijd) in het Miyagi Stadion te Miyagi. Voorspel openingswedstrijd van de Nederlandse vrouwen en scoor de beste, hoogste pre- en live-odds via de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl!

Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!