Strategieën
30/07/20224.078 weergaven

Dit zijn de slimste strategieën voor live voetbalgokken

Er zit veel waarde in live voetbalweddenschappen. Bij pre-match bets hebben de bookmakers alle tijd om hun huiswerk te doen waardoor je weinig kans hebt op onnauwkeurige odds. Maar met een live weddenschap neem je die tijd bij ze weg. Juist omdat ze snel moeten reageren, zijn de odds minder perfect dan anders. En daar kun jij van profiteren! Tenminste, als je het live wedden slim aanpakt. Hoe? Wij geven je de beste strategieën om een succes te maken van je live bets.

Ligt jouw aanvalsplan voor succesvol voetbalgokken al klaar?

Het mooie van live wedden is dat je vooraf niet weet waar je kansen liggen. Zodra het tijd is voor de aftrap, kun je alleen maar afwachten wat er komen gaat. Gespannen volg je elke beweging op het veld om te zien waar je kunt profiteren. Welke ploeg heeft de overhand, welke spelers zitten lekker in de wedstrijd en komen er goede doelkansen of zit er juist weinig vuur in het spel?

Slim live wedden op voetbal

Voor een goede weddenschap moet je geduld hebben, maar ook snel kunnen toeslaan als het moment daar is. Omdat je vooraf niet weet waar je kansen liggen en wanneer die kansen komen, is het zaak om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Doe je dat niet, dan loop je gegarandeerd geld mis. Zorg daarom altijd voor een aanvalsplan zodat je op het moment suprême zonder te veel nadenken kunt reageren. Maak bijvoorbeeld beslissingen over de hoogte van je inzet of over je voorkeursweddenschappen. Misschien heb je zelfs minimale odds in gedachten voor de weddenschap die op je wedbriefje gaat verschijnen. Vanaf nu verlies je geen waardevolle tijd meer, want jij hebt je aanvalsplan bij de hand.

Kijk de wedstrijden zo veel mogelijk live, al is het maar voor even

Bookmakers bedelven je graag onder allerlei statistieken. Handig, want hierdoor weet je alvast wat je van de ploegen kunt verwachten. Zo vertellen de statistieken je misschien dat de tegenstander van PSV veel vaker in de tweede helft scoort dan in de eerste helft. Die informatie is natuurlijk erg waardevol, want nu weet je dat je niet direct moet reageren als de Eindhovenaren met 1-0 voor komen te staan.

Statistieken zijn een interessante bron van informatie, zowel voor pre-match als live weddenschappen. Maar met een live bet heb je nog een ander voordeel dat je niet mag negeren. Met een beetje geluk kijk je namelijk rechtstreeks mee via de livestream. Zo’n livestream vertelt echt meer dan alle (live) statistieken bij elkaar. Je voelt de dynamiek tussen de spelers en je ziet met eigen ogen hoe de verhoudingen tussen de twee ploegen liggen. Daar kan geen lijstje met getallen en percentages tegenop! Log dus altijd in om de livestream aan te zetten, zelf al is het maar voor even.

Durf flexibel te zijn

De meeste voetbalgokkers hebben één, twee of misschien drie verschillende wedtypes waar ze graag op terugvallen. Die wedtypes spoken ongetwijfeld weer door je hoofd wanneer je nadenkt over je aanvalsplan (zie hierboven!). Dat is goed, want zo heb je houvast tijdens de stressvolle en chaotische momenten waar het live wedden op voetbal bekend om staat.

De lijst met online weddenschappen is lang. En bij het live voetbalgokken heb je ook weinig tijd om alle wedopties en hun bijbehorende odds nauwkeurig in de gaten te houden. Een lijstje met voorkeursweddenschappen is daarom heel erg handig. Dit geeft je focus waardoor je minder het idee hebt dat je in al die weddenschappen verdrinkt. Maar dit voorkeurslijstje is geen harde eis. Gebruik hem als leidraad en durf flexibel te zijn op momenten die erom vragen. Je kunt van tevoren nu eenmaal niet voorspellen waar de beste kansen liggen. Dus zie je de thuisploeg de druk er flink opzet en denk je dat er in de komende 5 minuten een goal valt? Aarzel dan niet en ga gewoon voor die weddenschap die eerder nog op je voorkeurslijstje ontbrak.

Staat je live weddenschap? Mogelijk is er meer potentie!

Een mooie voetbalwedstrijd komt zelden alleen. Er zijn genoeg zondagmiddagen en dinsdagavonden waarop wedstrijden tegelijkertijd beginnen of elkaar ergens in die 90 minuten overlappen. Gelukkig hoef je niet te kiezen als de groepsfase van de Champions League bezig is en er op verschillende Europese voetbalvelden wordt afgetrapt. Je kan dus kijken of er meerdere live weddenschappen zijn, waar jij mogelijk kansen ziet liggen en je hoeft dus niet te wachten wanneer je die ene voorspelling met live wedden aan de bookmaker hebt doorgegeven.

Geld verdient met VoetbalGokken

Ga je voor een live weddenschap, dan ligt je focus eventjes helemaal op de ene wedstrijd. Je volgt de livestream van minuut tot minuut en tussendoor kijk je met een schuin oog naar de statistieken. Zo komt vanzelf het moment waarop je niet langer wilt afwachten omdat je weet dat je die winnende voorspelling in het vizier hebt! Je kunt daarna natuurlijk rustig achterover leunen om te kijken of jouw voorspelling inderdaad uitkomt. Maar als je vooral vanuit winstoogmerk handelt, dan weet je dat je met deze manier van werken geld misloopt.

Zodra je je voorspelling in de 35e minuut van de wedstrijd hebt doorgegeven, is het veel slimmer om direct door te gaan met de volgende weddenschap. Het kan gaan om een compleet andere voetbalmatch (waarin je je dan even goed moet verdiepen voordat je die weddenschap aangaat) óf je kiest voor een nieuwe voorspelling bij de wedstrijd die je toch al aan het volgen was. Forceer trouwens geen weddenschappen in de hoop op een beetje actie. Spot je geen goede kans, durf dan die live bet te laten lopen.

Focus je op de verspringende odds als je live wedt op voetbal

De term ‘goede kans’ viel net al. Alleen… wanneer is iets een goede kans? Tijdens een live wedstrijd heb je weinig tijd om daar grondig over na te denken. Juist daarom is het slim om je vooraf al in de odds te verdiepen. De verspringende odds helpen je vervolgens om die weddenschap te timen.

Om de odds voor je te laten werken, is het zaak om vóór de wedstrijd al je huiswerk te doen. Bij de aftrap staan de odds voor een overwinning van FC Utrecht misschien op 2.00. Doordat de tegenstander de wedstrijd in het eerste kwartier domineert gaan de odds bij FC Utrecht omhoog. Het zal zo vroeg in de wedstrijd nog niet heel veel schelen, maar zelfs een paar honderdsten is extra interessant wanneer je de maximale winst nastreeft. En aangezien je je goed hebt voorbereid, blijf je geloven in een Utrechtse zege.

Hou ook altijd de groene en rode pijltjes scherp in de gaten. Deze vertellen je namelijk dat de odds van een weddenschap zojuist zijn aangepast. Geeft het groene pijltje aan dat de waarde omhoog is gegaan? Misschien is dit voor jou hét teken dat je moet toeslaan. De bookmaker begint het vertrouwen te verliezen dat de wedstrijd met meer dan 2.5 doelpunten eindigt. Jij denkt daar wellicht anders over. Timing is nu eenmaal alles als je het maximale uit je live weddenschap wilt halen.

Verzeker jezelf van de winst met de 79e minuut strategie

Leuk al die voorbereiding, maar soms val je gewoon middenin een wedstrijd en heb je geen tijd meer om uitgebreid in de statistieken te duiken. Gelukkig is dit geen reden om die live weddenschap te laten lopen! Met de 79e minuut strategie heb je namelijk alle kans op een winnende voorspelling zónder een nauwkeurige voorbereiding. Al is het wel verstandig om de match zo goed mogelijk te volgen voordat je je weddenschap bepaalt.

Bij de 79e minuut strategie draait het allemaal om het laatste deel van de wedstrijd. Oftewel, je wacht tot de verschillen zijn gemaakt óf de wedstrijd zijn beste tijd heeft gehad. Is het 2-0 is als de laatste 10 minuten ingaan en wordt er aan beide kanten nog weinig druk gezet? Op dat moment is het heel reëel dat er niets meer aan de stand verandert. Hoe dichter de speeltijd bij de 90 minuten komt, hoe zekerder je bent van je voorspelling. Let wel op: de odds gaan ook naar beneden als het laatste deel van de wedstrijd is ingegaan. Goede timing met jouw inzet is hierbij dus key!

Pas op met de cash-out en gebruik deze optie alleen als het écht nodig is!

Je probeert een voetbalmatch zo goed mogelijk te volgen voordat je die voorspelling doorgeeft. Maar in het voetbal kan er altijd een moment komen waarop de wedstrijd kantelt. Die eerst zo zekere overwinning wordt opeens penibel als het scorebord van een 2-0 naar een 2-1 gaat. De tegenstander blijft namelijk druk zetten en die 2-2 hangt gewoon in de lucht. Op dat moment kun je twee dingen doen: duimen dat het gelijkspel niet valt óf de cash-out optie activeren waardoor je een deal sluit met de bookmaker.

Het is soms lastig om in je hoofd de rust te bewaren als je live gaat wedden op voetbal. Je ziet dat de verhoudingen veranderen en vooral bij beginnende gokkers is dit soms reden tot paniek. Zij zien de cash-out optie dan als de ideale oplossing om het verlies te beperken. Toch moet je hiermee oppassen. De cash-out kan een handig hulpmiddel zijn, maar op de langere termijn zijn dit soort paniekacties vaak niet voordelig. Die 2-2 hóeft niet te vallen en dan heb je voor niets genoegen genomen met minder. Accepteer gewoon dat je niet alle live weddenschappen gaat winnen, dan ben je op termijn het beste af.

De beste Online Bookmakers