Bookmaker
28/08/2021 0 reacties

TOTO moet zich aanpassen na 1 oktober

TOTO moet zich aanpassen na 1 oktober

Momenteel is TOTO de enige legale bookmaker in Nederland. Het gaat dan met name om voetbalwedstrijden. Als op 1 oktober er meerdere bookmakers komen, zal TOTO zich daarop gaan aanpassen. Het bedrijf heeft inmiddels duidelijk gemaakt wat dit gaat betekenen voor bestaande klanten en voor het aanbod.

Identificering bij de bookmaker

In de nieuwe wet die kansspelen op afstand regelt, is veel aandacht om misbruik te voorkomen, bijvoorbeeld door witwassen en ook jongeren mogen niet meedoen. Op 1 oktober zal iedere bookmaker met vergunning dus verplicht vragen om het BSN (Burgerservicenummer) en een upload van een geldig ID-bewijs. Dat geldt ook voor bestaande accounts bij TOTO. In de wet is geen speellimiet opgenomen. TOTO heeft echter al aangekondigd dat er wel bepaalde limieten zullen volgen. Dan gaat het om het maximale bedrag dat wekelijks mag worden gestort, het maximum dat op een account mag staan en de tijdsduur dat iemand mag zijn ingelogd. Voor jongeren onder de 24 jaar, zal een maximum verlies van € 100 per week gaan gelden.

Kansspelbelasting

Tot op heden is iedere speler zelf verantwoordelijk voor de afdracht van kansspelbelasting bij winsten van meer dan € 449. Dat verandert ook per 1 oktober 2021. Vanaf dat moment moeten de online bedrijven de kansspelbelasting bij prijzen boven de € 449 inhouden en afdragen bij de belastingdienst. Dat geldt uiteraard dan ook voor TOTO. De speler zal hier in principe weinig van merken omdat de opbrengst netto uitgekeerd wordt in plaats van bruto. Maar uiteraard zullen de winstuitkeringen lager worden.

TOTO breidt de spelopties uit

Per 1 oktober zal het ook mogelijk zijn om bij TOTO in een online casino te gaan spelen. Uiteraard onder de verwachting dat het bedrijf een dergelijke vergunning zal worden verleend. Daar twijfelt eigenlijk niemand aan.

Verder zal TOTO het aanbod op het gebied van sportweddenschappen flink uitbreiden en wordt live betten mogelijk. Die optie houdt in dat ook tijdens een wedstrijd nog weddenschappen kunnen worden geplaatst. De odds veranderen gedurende een wedstrijd uiteraard mee met wat er live gebeurt. Indien je bijvoorbeeld live op een voetbalwedstrijd wilt gokken, kan dit gedurende de gehele wedstrijd. Staat jouw favoriet met 3-0 voor dan zal het duidelijk zijn dat de odds zodanig zijn aangepast dat een gokje op een overwinning  van jouw club weinig meer oplevert. Het omgekeerde uiteraard wel. In Nederland zal het niet mogelijk zijn om live te wedden op bepaalde ‘negatieve’ zaken, zoals gele, rode kaarten en andere beslissingen van de scheidsrechter.

Wil je online een gokje wagen, dan kan dat via de bookmakers op onze site. Deze staan allemaal onder toezicht van de Kansspelautoriteit.

Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!