Bookmaker
30/05/2022

Gaat Bet365 ook Nederland veroveren?

Gaat Bet365 ook Nederland veroveren?

Overal waar er legaal kan worden gewed op sport, kom je Bet365 tegen, ook in Nederland. Wat in Nederland nog niet altijd wordt beseft, is dat Bet365 één van de grootste bookmakers ter wereld is met meer dan 60 miljoen klanten. Tot dusverre heeft het bedrijf relatief onopvallend de markt in Nederland betreden. Vooral BetCity en TOTO beheersen het nieuws als het gaat om kansspelen op afstand. Daarbij wachten ook nog veel mensen op de terugkeer van Unibet in ons land. Wellicht wordt Bet365 nog onderschat en wacht deze bookmaker zijn kans af.

Het ontstaan van Bet365

Het is allemaal begonnen in het onbekende stadje Stoke on Trent en met de familie Coates. Vader Coates zat al in de gokbranche en bezat een keten aan fysieke wedkantoren. Zijn dochter Denise had het idee dat het internet ook deze bedrijfstak volledig zou veranderen. In 2000 ging ze online met Bet365. Dat was overigens geen amateuristische site. Ze ontving een lening t.w.v. £15 miljoen van haar vader en ging met een volledig team aan het werk om een professioneel online gok-imperium op te bouwen. Dat ging zo goed dat in 2005 besloten werd om alle fysieke kantoren te verkopen en de schulden van Bet365 af te lossen. Vandaag de dag bezitten vader Peter en beide kinderen Denise en John ongeveer 90% van de aandelen van het bedrijf.

Bet365 heeft een band met voetbal

Net als vrijwel ieder ander stadje in Engeland heeft Stoke on Trent een betaald voetbal club. Bet365 heeft nog steeds het hoofdkantoor gevestigd in Stoke on Trent en is daar de grootste werkgever. De plaatselijke voetbalclub is ook niet vergeten. Peter Coates is een periode voorzitten van Stoke City geweest en nog steeds wordt de club fors gesponsord door Bet365. Het stadion draagt de naam van de online bookmaker en deze valt ook te lezen op de shirts van Stoke City. Overigens worden er daarnaast zowel in Engeland als elders in Europa andere voetbalclubs gesponsord. Dit zijn meestal niet de absolute topclubs, maar teams die een grote en trouwe aanhang hebben.

Hoe word je de grootste online bookmaker ter wereld?

De miljoenen waarmee Bet365 is gestart zijn met name geïnvesteerd in de site. Volgens de bookmaker is de calamiteit zo groot dat er per minuut tienduizenden weddenschappen kunnen worden verwerkt over de gehele wereld. Daarbij zijn de quoteringen altijd geüpdatet en concurrerend met de andere bookmakers. Ook lukt het BetCity om de site te personaliseren naar het land waar de bookmaker beschikbaar is. Dat zorgt ervoor dat de inhoud van de site boeiend blijft voor de account-houders.

Behalve op voetbal richt Bet365 zich ook op vele andere sporten. Door de wereldwijde presentie zijn er ook landen bij waar voetbal niet op de eerste plaats staat. In Nederland is dat wel het geval en biedt Bet365 een ruim aanbod op het gebied van voetbal. Daarbij gelden uiteraard de beperkingen die door de wetgever zijn opgelegd. In Nederland mag bijvoorbeeld niet worden gewed op rode of gele kaarten. Als je een nieuw account opent op Bet365 krijg je een interessante bonus. 

Lees onze uitgebreide Bet365 review

Wil je meer te weten komen over wedden op voetbalwedstrijden via de Nederlandse website van Bet365? Als Nederlandse speler kan je via deze bookmaker namelijk legaal weddenschappen plaatsen. » Lees onze Bet365 review

De beste Online Bookmakers