Gokindustrie
15/08/2022 0 reacties

Bookmaker Bet365 slaat nieuwe weg in

Bookmaker Bet365 slaat nieuwe weg in

De spelers die bookmaker Bet365 tevens volgen op Twitter zullen al gemerkt hebben dat het bedrijf daar ook sportnieuws brengt sinds korte tijd. Daarbij gaat het dan vooral om transfernieuws uit het voetbal en korte voorbeschouwingen op wedstrijden. Dit is achteraf geen toeval geweest en een voorbereiding op de ontwikkeling van een eigen nieuwssite in diverse talen. Wanneer deze nieuwe site online komt, is nog niet precies bekend, maar dat zou in ieder geval binnen enkele maanden moet gebeuren.

Wat gaat Bet365 op de nieuwe site brengen?

Het zal niemand verbazen dat de site zich met name op sport zal gaan richten en dat bij de Nederlandse versie voetbal de hoofdmoot zal gaan worden. Het is met name de bedoeling om spelers op de hoogte te houden van het laatste nieuws over hun favoriete sport. Volgens Bet365 zal dat onder meer gebeuren door voorbeschouwingen op wedstrijden en exclusieve interviews met sportlui en andere betrokkenen. Uiteraard zal Bet365 de site ook gebruiken om (onafhankelijke) tips te geven voor komende evenementen.

Bet365 zal niet alleen geschreven nieuws brengen

Het management van Bet365 laat weten dat er hard wordt gewerkt aan de nieuwssite en verwacht dat het zeker gaat lukken om binnen een paar maand te gaan starten. Er zal overigens niet alleen geschreven nieuws te zien zijn, al is nog niet duidelijk wat men precies van de site mag verwachten. Bet365 heeft de keuze gemaakt, omdat er behoefte lijkt te bestaan bij de klanten om nieuws zo snel mogelijk te vernemen en op een centrale plaats verzameld te zien. Het zal ook duidelijk zijn dat er interesse is in de tips welke op de site zullen worden geplaatst en van welke kwaliteit deze zullen zijn.

Bet365 is vooral bekend door de familie Coates

Het gokbedrijf is voor het grootste gedeelte in handen van de Engelse familie Coates. Denise Coates is de CEO en haar broer is verantwoordelijk voor de operationele zaken. De vader van beide heeft de oprichting van het bedrijf in eerste instantie gefinancierd en komt zelf ook uit de branche. Voetbal is voor de familie erg belangrijk. In Engeland staat de familie bekend om het vele geld dat geschonken wordt aan goede doelen maar ook door de exorbitante inkomsten. Er is in het land een lijst met grootste particuliere belastingbetalers. Ook in 2021 stond de familie Coates onbedreigd op nummer 1 met een belastingafdracht van ongeveer € 600 miljoen. Dat was € 100 miljoen minder dan in 2020.

Bet365 is in Nederland onopvallend

Bet365 is actief als sponsor van een aantal voetbalclubs, met name in Engeland en Spanje. Echt grote namen horen daar niet bij en dat lijkt een bewuste keuze. Ook in Nederland is Bet365 tot dusverre redelijk onopvallend bezig en niet te vergelijken met bijvoorbeeld TOTO en BetCity. Bij het legaal worden van het online wedden op sport in ons land had de Engelse bookmaker wel de ambitie om marktleider in Nederland te worden. Wellicht dat met de nieuwssite een volgende poging zal worden gestart. Wordt vervolgd?

De beste Online Bookmakers