EK 2021
14/06/2021 1 reacties

EURO 2020 Groep C: Wedden op Oekraïne – Noord Macedonië

EURO 2020 Groep C: Wedden op Oekraïne – Noord Macedonië
Aanstaande donderdag spelen Oekraïne en Noord Macedonië tegen elkaar in Groep C, de poule waar ook Nederland in zit. Beide ploegen begonnen het toernooi met een nederlaag en weten dat winst in dit onderlinge duel noodzakelijk is. Wie houdt zicht op de volgende ronde? Voorspel en win via VoetbalGokken.nl!

Andreij Shevchenko: “Noord Macedonië is een solide team”

De Oekraïense bondscoach Andrej Shevchenko dacht zondag heel even een puntje (of meer) over te kunnen houden aan het duel tegen Nederland. Maar een kopbal van Denzel Dumfries boorde die hoop de grond in. Shevchenko kan dan ook niet anders dan vooruitkijken naar de wedstrijd van donderdag: “Noord-Macedonië is ook een solide team. Bovendien wonnen ze van Duitsland in de European Qualifiers, wat aantoont dat ze een land zijn om rekening mee te houden.”

“Noord-Macedonië heeft goed voetballers”

Het niveau van de poule wordt volgens Shevchenko onderschat, zoals zijn eigen land als Oostenrijk en Noord-Macedonië bezitten veel (individuele) kwaliteiten. Hij is dan ook beducht voor Noord-Macedonië: “Het is een team van goede voetballers die altijd een goede wedstrijd kunnen neerzetten”, zo besluit hij zijn voorbeschouwing.

Igor Angelovski: “We zullen voor iedere bal vechten”

Noord-Macedonie maakte geen goed begin aan het EK door met 3-1 te hebben verloren van Oostenrijk. Het is nu aan bondscoach Igor Angelovski en zijn team de taak om te winnen van Oekraïne om de broodnodige punten te kunnen pakken. “We zullen voor iedere bal op elke meter van het veld vechten”, waarschuwt de bondscoach de Oekraïense ploeg. “Iedere volgende wedstrijd is de belangrijkste. We zullen met veel vertrouwen tegen Oekraïne spelen.”

“We hebben geleerd van wedstrijd tegen Oostenrijk”

De verloren wedstrijd tegen Oostenrijk gebruikt de bondscoach van Noord-Macedonië als leerstof voor het duel tegen Oekraïne. “We hebben geleerd van de vorige wedstrijden tegen Oostenrijk en tegen Oekraïne zal het anders zijn. We moeten onze voorbereiding goed plannen om ons land en ons nationale team op het best mogelijke niveau in het toernooi te blijven presenteren”, besluit Angelovski.

Statistieken

Het Nederlands elftal speelt de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië dat nu met lege handen op de vierde plek staat. Oostenrijk is koploper in de groep omdat het een beter doelsaldo heeft dan Nederland: 3-1 winst op Oostenrijk tegen de 3-2 winst van Nederland op de Oekraïne. Hierdoor staat Oekraïne dus op de derde plek.

Head 2 Head

Noord-Macedonië en Oekraïne speelden op 9 oktober 2015 voor de laatste keer tegen elkaar. Oekraïne won die EK kwalificatiewedstrijd met 0-2 van de Noord-Macedoniërs. De heenwedstrijd werd door de Oekraïners met 1-0 gewonnen. Een vriendschappelijke wedstrijd in 2004 eindigde in 1-0 winst van Noord-Macedonië en een jaar daarvoor wisten beide teams niet te winnen in een oefenduel: 0-0.

Huidige vorm Oekraïne

De EK wedstrijd tegen het Nederlands elftal liep mis voor de ploeg van bondscoach Shevchenko doordat er met 3-2 werd verloren van ons Oranje. De oefencampagne verliep wat soepeler. De laatste oefenwedstrijd werd met 4-0 gewonnen van Cyprus. Daarvoor moest ook Noord-Ierland wijken voor de Oekraïners 1-0. Van Bahrein werd niet gewonnen. Dit oefenduel werd gelijkgespeeld 1-1.

Huidige vorm Noord-Macedonië

Noord-Macedonië verloor afgelopen zondag met 3-1 van Oostenrijk, maar wist in de WK Kwalificatiereeks van afgelopen maart nog knap te winnen van Duitsland met 1-2. De oefenwedstrijd tegen Slovenië werd gelijkspeel met 1-1. De uitzwaaiwedstrijd tegen Kazachstan heeft de ploeg van bondscoach Angelovski behoorlijk wat vertrouwen gegeven. Het werd namelijk 4-0 tegen de Kazachstans.

Prognose

Onze wedtip is 2-2 voor Oekraïne en Noord-Macedonië. Verwacht jij een andere uitslag voor deze wedstrijd in Groep C? In onderstaand odds-overzicht vind je de gemiddelde pre-odds voor dit EK 2021 duel in Boekarest.

Quoteringen Oekraïne – Noord-Macedonië

De hoogste quotering voor dit duel wordt uitbetaald als Noord-Macedonië wint. Bij de Nederlandse TOTO staat er gemiddeld x 5.85 keer je inleg voor je klaar als de Noord-Macedoniërs winnen. Een gelijkspel tussen deze twee landenteams zal goed uitkomen voor Oranje en voor de voetbalpunters die dit vooraf al hadden voorspeld. Gemiddeld keren de bookmakers x 3.75 keer je inleg uit als Oekraïne en Noord-Macedonië de punten delen. Een overwinning van Oekraïne levert jou x 1.63 keer het speelbedrag op.
De EK wedstrijd in Groep C Oekraïne – Noord-Macedonië wordt gespeeld op donderdag 17 juni om 15:00 uur in de Națională Arena te Boekarest. Gaat deze wedstrijd gunstig uitpakken voor Oranje door een gelijkspel tussen deze twee team of grijpt één van deze twee ploegen drie punten en moet Nederland donderdag wel winnen va Oostenrijk? Scoor de beste EK-deals en pre-wedstrijd odds via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers