WK 2022
27/11/2022

Van Gaal toch blij met punt tegen Ecuador

Van Gaal toch blij met punt tegen Ecuador

De stemming in Oranje-kamp was somber na het vreselijk teleurstellende 1-1-gelijkspel tegen Ecuador. Ondanks een flinke overmacht wist het Nederlands elftal een punt veilig te stellen. Odds voor de wereldtitel door Nederland staat bij de bookmakers momenteel gemiddeld op 16.00 keer je inleg bij bookmaker BetCity en is daarmee 7e in de favoriete ranglijst van landen die kans maken op het winnen van het WK 2022!

Ecuador was veel strijdlustiger dan oranje

Ecuador is volgens kapitein Virgil van Dijk erg strijdlustig. Hierdoor kon Oranje alleen nog maar op een gelijkspel komen. "Onze tegenstander is geen speler van wereldklasse, maar hij speelde ongelooflijk agressief". "Daardoor raakten we regelmatig de bal kwijt.", aldus Van Dijk tegen de pers na de tweede WK 2022 wedstrijd voor Oranje in Qatar.Β 

"Gelukkig hebben we 1 punt ondanks dat Ecuador feller was."

Na de jammerlijke prestatie van Oranje verklaarde hij geen probleem te hebben met onderschatten. "We hadden ons onderzoek gedaan. We waren ook voorbereid. Hoewel we goed begonnen, was onze totale snelheid te laag. Dit maakte het voor ons moeilijk, omdat we daardoor de kans gaven om te winnen. Maar vergeet niet dat we tegenover een geduchte tegenstander stonden.

Van Gaal blij met punt

Louis van Gaal verklaarde vrijdag na het gelijkspel met Ecuador ondubbelzinnig: "Het is prachtig dat we een punt hebben gepakt tegen een betere tegenstander." "We speelden briljant toen het andere team de bal had, maar toen wij de bal hadden, hadden we het moeilijk." Net als in de openingswedstrijd tegen Senegal hield het probleem aan, aldus de bondscoach.

Van Gaal verklaarde dat Ecuador niet in staat was enige andere vorm van controle over Ecuador uit te oefenen. "Ecuador won alle duels en tweede ballen. Daardoor kun je deze wedstrijd niet winnen."

De 71-jarige Amsterdammer is er niet om de man in de steek te laten. Oranje is misschien niet zo goed als hij de rest van de wereld wil laten geloven, maar dat laat hij niet merken.

"Het evenwicht is even weg", merkte Van Gaal op, "maar het kan ook zo weer terugkomen. Het is verbazingwekkend dat we een punt hebben gepakt tegen een team dat naar mijn mening veel beter was dan wij en de wedstrijd op deze manier hebben afgesloten. Ik ben blij dat we hierdoor met 1-1 gelijk hebben gespeeld, maar ik ben niet blij met hoe het spel werd gespeeld."

Een gelijkspel voorspelling met een reguliere 1x2 weddenschap had je bij de bookmakers gemiddeld 3.55 keer je inleg opgeleverd. Had je de uitslag juist voorspelt had je ruim 10 keer je inleg gewonnen.

De beste Online Bookmakers