WK 2022
23/11/2022 1 wedtip

Wedden op WK voetbal tussen Qatar – Senegal

Wedden op WK voetbal tussen Qatar – Senegal
Qatar
Senegal

Aanstaande vrijdag komt Nederland uit tegen Ecuador en treffen ook de overige twee poulegenoten van Oranje elkaar aan. Qatar en Senegal hebben beide de eerste wedstrijd in Groep A verloren, maar spelen nu tegen elkaar voor de eerste drie punten in de groep. Het Al Thumama Stadion te Doha is het decor voor dit duel. Voorspel de WK voetbal wedstrijd Qatar – Senegal, vergelijk de bookmakers, zet in en win via VoetbalGokken.nl!

Felix Sanchez: “Beste niveau halen tegen Senegal”

Als gastland van het WK 2022 hoopte bondscoach Felix Sanchez op drie punten in de openingswedstrijd tegen Ecuador, maar zijn team verloor met 0-2. De bondscoach weet waar de knelpunten liggen en wie die herstellen voor de wedstrijd tegen Senegal. “We hebben ons beste niveau niet gehaald. We misten vertrouwen en zijn verraden door onze zenuwen. Dat mag vrijdag tegen Senegal niet gebeuren”, zegt de bondscoach van Qatar.

“Niemand kan ons uit balans halen”

De bondscoach van Spaanse komaf weet waartoe zijn team in staat is en heeft vertrouwen. “Er is nog heel veel ruimte tot verbetering. Het niveau lag gewoon te hoog. We hadden gehoopt ons op een betere manier aan de wereld te tonen. Maar we zijn sterk, niemand kan ons uit balans halen met kritiek en uitspraken. Het heeft geen invloed op ons”, aldus Sanchez.

We moeten er echt voor zorgen dat we die winnen

Aliou Cisse: “De tweede wedstrijd moeten we winnen”

Bondscoach Aliou Cisse zag zijn team verliezen van Nederland met 0-2. “Het stelt ons teleur dat we er niet in zijn geslaagd om te scoren tegen Nederland. Daar kregen we wel drie of vier goede kansen voor. Het is duidelijk dat we effectiever moeten zijn, dus daar gaan we aan werken. De tweede wedstrijd kan nu heel moeilijk worden. We moeten er echt voor zorgen dat we die winnen. Deze nederlaag motiveert ons alleen maar”, zegt bondscoach Cissé.

“Sarr en Diatta moeten ons aan doelpunten helpen”

De keuzeheer van het Senegalese elftal rekent op zijn sterkhouders tegen Qatar. “Vooral Ismaïla Sarr en Krepin Diatta moeten ons aan doelpunten helpen. We verwachten veel van hen. Onze aanvallers zijn goed en we weten waartoe ze in staat kunnen zijn. Maar het gemis van (Sadio) Mané is wel een probleem voor ons”, bekent Cissé, die zijn sterspeler van Bayer München aan het begin van het WK geblesseerd zag afhaken.

Statistieken

Na de eerste speelronde staan Senegal en Qatar nog met lege handen. Nederland is koploper doordat het met 0-2 won van het Senegalese elftal. Ecuador staat tweede en won met 1-3 van gastland Qatar.

Head 2 Head

Qatar en Senegal hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld. Deze wedstrijd op het WK 2022 wordt dan ook de allereerste ontmoeting tussen het Arabische land en de regerend kampioen van Afrika, waarbij de primeur dus direct op het hoogst mogelijke podium zal plaatsvinden.

Huidige vorm Qatar

Voor het verloren duel tegen Ecuador (0-2) had Qatar viermaal op een rij gewonnen in een oefenreeks voor het WK. Landen als Albanië (1-0), Panama (2-0), Honduras (1-0) en Guatemala (2-0) werden verslagen.

Huidige vorm Senegal

Voordat Senegal het duel tegen Oranje verloor, oefende de ploeg van bondscoach Cisse tegen Bolivia en Iran. Het duel tegen Bolivia werd gewonnen met 0-2. Tegen Iran kwam de ploeg van bondscoach Cisse niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Prognose

En dan onze prognose voor de wedstrijd Qatar - Senegal. De bookmakers wijzen Senegal aan als favoriet van dit duel. Wij verwachten een doelpuntrijk duel waarin minimaal 3 keer gescoord gaat worden. Hiervoor zetten wij in op een +2.5 over/under weddenschap. Hiervoor krijgen we bij BetCity een quotering momenteel van 2.23 keer uitbetaald als de voorspelling juist is. Wat is jouw voorspelling voor gastland Qatar tegen Senegal?