Hoe werkt wedden op aantal doelpunten?

Details
Geplaatst op: 26 nov 2019
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 3025 keer
Dit artikel delen:

Doelpunten zijn natuurlijk extreem belangrijk in het voetbal. Eén goal kan al het verschil maken tussen winst en verlies. Het maakt niet eens uit op welk moment in de wedstrijd er gescoord wordt. Een vroege 1-0 kan zomaar genoeg zijn om de drie punten binnen te slepen. Of misschien duurt het tot de allerlaatste minuten voordat de bal eindelijk in het doel valt en de wedstrijd beslist wordt. Er zijn genoeg voetbalduels waarin veel gescoord wordt, maar er zijn ook heel wat wedstrijden waarin geen enkel of hooguit één doelpunt valt. Bij de bookmakers kun je je volop gaan richten op het aantal goals. Wordt er veel of weinig gescoord en hoe vaak dan precies? En hoe zit het met het aantal doelpunten in de eerste helft of die voor de thuisploeg? Wedden op goals biedt je verrassend veel mogelijkheden!

Doelpuntweddenschappen zijn populair bij gokkers én bookmakers

Bookmakers zijn dol op weddenschappen waarbij doelpunten betrokken zijn. Zo kun je geld inzetten op de eerste of de laatste doelpuntenmaker van de wedstrijd. Kijk daarnaast zeker naar de periode waarin de eerste, tweede of derde goal valt. Clubs die vanaf het eerste moment volop druk zetten, komen binnen een half uur wellicht al op voorsprong. Maar er zijn ook veel ploegen die pas in de tweede helft goed op gang komen. Het is aan jou om te analyseren hoe de teams normaal gesproken hun wedstrijden opbouwen zodat je het moment van scoren zo exact mogelijk kunt voorspellen. De correcte score is nog zo’n weddenschap waarin het allemaal draait om doelpunten. Je geeft namelijk precies aan wat de stand is als de scheidsrechter het eindsignaal na 90 minuten (plus natuurlijk de blessuretijd) laat klinken.

Wedden op de eerste doelpuntenmaker, de correcte score of de periode waarin de volgende goal valt, wordt massaal gedaan. Maar je kunt het ook wat algemener houden en gewoon eens gaan wedden op het totale aantal doelpunten in de wedstrijd.

Voorspel het exacte aantal goals en je maakt veel winst

Wedden op het exacte aantal doelpunten heeft veel overeenkomsten met de correcte score weddenschap. Het voordeel is alleen dat je de doelpunten niet over de clubs hoeft te verdelen. Dat zorgt er meteen voor dat je heel anders naar de wedstrijd kijkt. Want voorspel je een zwaarbevochten duel met 4 doelpunten, dan moedig je beide elftallen net zo lang aan tot er een 4-0, 2-2 of 1-3 op het scorebord staat. Daarna moet het over zijn met de doelpunten. Eén goal extra en dat mooie winstbedrag gaat aan je voorbij. Wedstrijden waarbij je het exacte aantal goals voorspelt, worden door de bookmaker beloond met hoge quoteringen. Je kunt gemakkelijk je inzet vervijf- of vertienvoudigen. Toch moet je met deze weddenschap wel heel goed weten wat je doet.

Wedden op doelpunten met een over/under weddenschap

Het valt nog niet mee om het exacte aantal doelpunten van een wedstrijd te voorspellen. De quoteringen zijn daardoor hoog, maar het risico is ook behoorlijk groot. Gelukkig is er nog een andere manier om te wedden op doelpunten, namelijk met behulp van een over/under weddenschap.

Over/under is veruit de populairste vorm van een doelpuntweddenschap. Bij deze weddenschap hoef je niet het exacte aantal goals te voorspellen. Het gaat er meer om dat je goed in kunt schatten of er veel of juist weinig doelpunten vallen. Op basis van die informatie ga je aan de slag. Bij een over/under weddenschap kijk je naar de norm van de bookmaker, die altijd uit halve punten bestaat. Het is dan jouw taak om te voorspellen of er meer (over) of minder (under) doelpunten vallen dan die gestelde norm. De bookmakers zetten vaak meerdere wedopties online zodat je een goede keuze kunt maken.

  • Meer/minder dan 0.5 doelpunten: ga je voor minder dan 0.5 goals, dan neem je duidelijk stelling. Dit is een wedstrijd die doelpuntloos blijft! Toch kan er altijd iemand scoren, zelfs als er twee clubs tegenover elkaar staan die sterk verdedigend spelen. Met meer dan 0.5 doelpunten zit je bij veel wedstrijden redelijk veilig. Winst voor de thuisclub, uitploeg óf een gelijkspel: zolang er minimaal één keer gescoord wordt, win je de weddenschap.
  • Meer/minder dan 1.5 of 2.5: veel voetbalwedders kiezen voor een van deze opties. Vooral de 2.5 norm is op heel wat wedbriefjes te vinden. Logisch ook, want met deze weddenschap kies je voor de gulden middenweg. Je neemt risico, maar het is zeer reëel dat je de weddenschap wint. Nu nog bepalen of je inzet op minimaal drie doelpunten of dat je toch denkt dat de clubs wat moeilijker tot scoren komen.
  • Meer/minder dan 3.5 of hoger: het kan natuurlijk gebeuren dat je een waar doelpuntenfestijn verwacht. Zeker als een topclub als Paris Saint-Germain in eigen huis tegen de hekkensluiter van de competitie speelt, kan het doelsaldo flink oplopen. Meer dan 3.5 doelpunten is dan absoluut niet ondenkbaar. Twee teams die vaak en veel scoren kunnen het doelsaldo van de wedstrijd zelfs nog verder opstuwen. Durf jij het aan om te wedden op meer dan 4.5 of 5.5 doelpunten? Wie toch liever op veilig speelt, kan prima inzetten op minder dan 4.5 of 5.5 doelpunten. De quotering van deze weddenschap is laag, maar je winkansen stijgen wel aanzienlijk.

Richt je op de hele wedstrijd, één helft of één club

Wedden op het aantal doelpunten is populair. Om de weddenschap voor een nog grotere groep interessant te maken, voegen de bookmakers steeds meer varianten toe. Allereerst kun je je natuurlijk richten op het totale aantal doelpunten van de wedstrijd. Stel je richt je op het Eredivisie-duel tussen ADO Den Haag en Willem II. De clubs staan op dat moment dicht bij elkaar op de ranglijst en komen de laatste tijd ook veel tot scoren. Het aantal doelpunten in de wedstrijd kan dus lekker oplopen. Met ‘meer dan 3.5 goals’ geef je wel aan dat je hoge verwachtingen hebt. Maar je hebt een groot voordeel als je inzet op het totale aantal doelpunten van de wedstrijd. Het maakt namelijk niet uit welke club scoort. Je wint als ADO met 3-2 of 3-1 de wedstrijd binnensleept. Ook een 2-2 op het scorebord bezorgt je gewoon de overwinning. Zolang er tijdens de 90 minuten speeltijd minimaal vier doelpunten vallen, zit jij goed.

Richt je je op de hele wedstrijd, dan valt er bij elke goal misschien wat te juichen. Dat verandert als je kiest voor een variant op deze doelpuntweddenschap. Want je kunt ook inzetten op het aantal doelpunten voor de thuisploeg of de bezoekende ploeg. Wat de tegenstander doet, is voor jou niet interessant. Met ‘meer dan 1.5 doelpunten voor ADO’ hoop je gewoon dat de club uit Den Haag minstens twee keer het doel weet te raken. Of ze uiteindelijk winnen of met 2-4 verliezen, is verder niet van belang. Heb je geen zin om de hele wedstrijd uit te zitten? In dat geval kun je ook kijken naar het aantal doelpunten in de eerste helft. Het maakt niet uit of je kiest voor het totale aantal goals óf dat je je focust op één van beide clubs. Als je maar weet dat de weddenschap na 45 minuten spelen over is. Bij rust weet je al of je gewonnen of verloren hebt.

Zo bereid je je voor op een doelpuntweddenschap

Met een goede voorbereiding vergroot je de winkans. Het maakt hierbij niet uit of je het exacte aantal doelpunten voorspelt óf dat je gaat voor een over/under weddenschap. Zorg dat je altijd even in de statistieken kijkt voordat je een beslissing neemt.

Het gemiddelde doelsaldo per wedstrijd biedt natuurlijk waardevolle informatie. Dit geeft je alvast een idee of een club aanvallend of juist verdedigend speelt. Kijk daarnaast naar het belang van de wedstrijd. Zet twee clubs tegenover elkaar die genoeg hebben aan gelijkspel om Europees voetbal te halen en de kans is groot dat ze zich vooral op het verdedigende aspect richten. Van deze wedstrijd hoef je maar weinig doelpunten te verwachten. Dat is wel anders bij een beladen stadsderby, bijvoorbeeld tussen Boca Juniors en River Plate. De wil om te winnen is groot, zowel bij de spelers als de fans. Die extra strijdlust kan gemakkelijk worden omgezet in doelpunten. Dit is niet zomaar een wedstrijd, maar een wedstrijd waarbij veel op het spel staat. Een saai 0-0 hoef je in ieder geval niet te verwachten.

Waar moet je nog meer op letten?

Wanneer je gaat wedden op het aantal doelpunten, moet je altijd rekening houden met het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden. Het gemiddelde doelsaldo over alle wedstrijden zegt net iets te weinig. Een elftal dat thuis vaak tot scoren komt, kan het zomaar moeilijk hebben zodra het een uitduel speelt. Wie zich écht tot in de puntjes wil voorbereiden, doet er goed aan om er even een kladblok bij te pakken. Hierop noteer je gewoon hoe vaak een club boven of onder een norm als 0.5, 1.5 of 2.5 uitkomt. Kijk niet naar slechts vijf wedstrijden, maar neem meteen een hele reeks voetbalmatches mee. Als je deze informatie ook nog opdeelt in uit- en thuiswedstrijden, dan heb je er alles aan gedaan om de weddenschap te winnen. Op deze manier kun je heel wat winst maken met het wedden op het aantal doelpunten.

Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën