Wat is een head-to-head weddenschap?

Details
Geplaatst op: 14 jun 2019
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 4139 keer
Dit artikel delen:

Head-to-head: wie is de beste van de twee?

Wie wint de wedstrijd? En worden er eigenlijk meer of minder dan 2.5 doelpunten gemaakt? Er bestaan veel verschillende weddenschappen, en het is juist die variantie waardoor het gokken op sport zo interessant blijft. Wil je een keer iets heel anders dan de standaard bets, kies dan ook eens voor een head-to-head weddenschap. Hierbij zet je twee voetballers, twee coureurs, twee wielrenners of twee andere sporters tegenover elkaar. De vraag hierbij is: wie is de beste?

Zo werkt de head-to-head weddenschap

Head-to-head weddenschappen (ook soms afgekort naar H2H) zijn ontstaan in de paardensport. In plaats van geld in te zetten op het winnende paard, konden gokkers nu ook een competitie binnen een competitie creëren. Daarvoor werden er twee paarden uitgelicht die het tijdens de race (virtueel gezien) alleen tegen elkaar opnamen. De rest deed gewoon mee aan de wedstrijd, maar dat was voor de weddenschap niet relevant. Het draaide alleen om de vraag welk van de twee geselecteerde paarden eerder over de finish kwam.

Het principe van de head-to-head weddenschap is inmiddels overgewaaid naar andere takken sporten. Je kunt het gebruiken voor je voetbalweddenschappen, maar ook voor bijvoorbeeld Formule 1 en wielrennen. Want nu de Europese voetbalcompetities stilliggen, is het wel zo slim om qua sporten eens wat verder te kijken.

Head-to-head wedden bij voetbalmatches…

Voetbal is in de eerste plaats natuurlijk een teamsport. Maar toch kan het interessant zijn om je af te vragen welk van de twee topspitsen de meeste goals in de competitie scoort. Of voorspel welk van de twee spelers verantwoordelijk is voor de meeste assists. Head-to-head weddenschappen zijn het in het voetbal nog niet volledig ingeburgerd, al kom je ze wel steeds vaker tegen.

… of toch even iets anders dan gokken op voetbal?

Nu de zomerstop in het voetbal is aangebroken, ga je misschien eerder wedden op andere sporten. Voor head-to-head weddenschappen zijn vooral het paardenrennen, de Formule 1 en het wielrennen interessant. Creëer bijvoorbeeld een onderlinge strijd tussen Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg. Deze coureurs rijden beide voor Renault, en dus willen ze hun teamgenoot graag aftroeven. Maar wie weet voor de andere te eindigen? Ook grote wielerrondes zoals de Tour de France lenen zich goed voor een head-to-head weddenschap.

Voor een spannende head-to-head weddenschap hoef je zeker niet altijd naar de kop van de wedstrijd te kijken. Zelfs achter het peloton kunnen er mooie gevechten ontstaan. Het is aan jou om aan te geven wie die onderlinge strijd wint.

50% winkans, maar ook lagere quoteringen

Bij een head-to-head weddenschap draait maar het om twee sporters. En dat terwijl er bijvoorbeeld een heel wielerpeloton is dat de koers kan winnen. Deze constructie zorgt ervoor dat je altijd 50% kans hebt om een head-to-head weddenschap te winnen. Óf sporter A óf sporter B is beter. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de quoteringen. Je wordt niet echt rijk van een head-to-head weddenschap, want de quoteringen liggen toch een stukje lager dan wanneer je bijvoorbeeld de correcte score voorspelt (voetbal) of aangeeft wie de Grand Prix van Frankrijk wint (Formule 1). Maar misschien is die hoge winkans voor jou wel veel belangrijker.

Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën