Win strategieën
24/12/2021 1.854 weergaven

Daag jezelf uit met scorecast/wincast

Je kunt de lijst met standaard voetbalweddenschappen inmiddels dromen. Al tig keer ben je voor een 1x2 weddenschap gegaan, die je afwisselt met een over/under weddenschap, correcte score weddenschap en af en toe een Asian Handicap. Terwijl je je wedformulier voorbereidt, blijft je blik stiekem ook bij die ene fascinerende categorie met voetbalweddenschappen hangen: scorecast/wincast. Anders dan bij een over/under weddenschap is de schuine streep geen kwestie van of-of, maar op en-en. Alhoewel… je moet inderdaad een keuze maken tussen scorecast of wincast voordat je je voorspelling definitief selecteert. Maar als je dat eenmaal hebt gedaan, ontvouwen zich twee aan elkaar gelinkte weddenschappen op je scherm. Het grote voordeel van de scorecast/wincast constructie is dat er flink wat geld mee te verdienen valt. Al moet je wel de nodige kennis paraat hebben voordat je deze dubbele bet wint. Scorecast/wincast is een spel voor gevorderden, met veel uitdaging en hoge odds.

Kies voor precisie met een scorecast weddenschap

Bij de categorie scorecast/wincast prijkt de scorecast weddenschap steevast bovenaan. Je ontdekt dan meteen dat je keuze hebt wanneer je voor die scorecast bet gaat. Want kies je voor scorecast in combinatie met een van de doelpuntenmakers óf met speciaal de eerste of laatste doelpuntenmaker? En ga je voor de volledige wedstrijd of ben je puur geïnteresseerd in de eerste helft? Het verschilt per bookmaker welke opties er precies zijn, dus kijk eerst even rustig rond voor je daadwerkelijk je wedbriefje invult.

Om een keuze te kunnen maken, moet je natuurlijk eerst weten wat deze weddenschap inhoudt. De term scorecast/wincast verraadt eigenlijk al veel. Het eerste deel van je weddenschap draait om het scoren, oftewel… wie van de spelers maakt dat doelpunt? Het tweede deel focust zich op de winst. En juist dat deel zorgt voor een duidelijk onderscheidt tussen die scorecast en wincast weddenschap. Bij een scorecast weddenschap combineer je de naam van de (anytime, eerste of laatste) doelpuntenmaker met de exacte stand. Je gaat dus twee zeer specifieke weddenschappen binnen dezelfde wedstrijd aan. Daar schuilt een groot gevaar in, maar de hoge odds zijn toch zeer verleidelijk.

Zo ziet een scorecast weddenschap er bij de bookmaker uit

Stel FC Barcelona speelt in de Champions League een allesbeslissende wedstrijd tegen Bayern München. Een duel tussen twee van Europa’s beroemdste ploegen vraagt gewoon om zo’n risicovolle maar winstgevende scorecast weddenschap. Zodra je de weddenschap aanklikt, komen direct alle namen van beide selecties op je scherm te staan. Hier maak je alvast je eerste keuze. In de 2021/22 ontmoeting tussen beide voetbalgrootheden waren Robert Lewandowski, Thomas Müller en Leroy Sané de meest logische opties aan de zijde van Bayern. Verwachtte je een doelpunt van Barça te zien? In dat geval kwam je misschien uit bij Ousmane Dembélé of Memphis Depay.

Wanneer de naam van de doelpuntenmaker vaststaat, ga je over op de correcte score. Een doelpunt van Robert Lewandowski combineerde je in de Champions League van 2021/22 bijvoorbeeld met een 3-0 overwinning voor Bayern München. FC Barcelona was in die periode niet in vorm, dus zo’n ruime overwinning was niet ondenkbaar. Maar ‘niet ondenkbaar’ is verre van een zekerheid. Allereerst zijn er al meerdere serieuze kandidaten voor een doelpunt. Daarnaast kan die verwachte 3-0 toch blijven steken op een 2-0. Of wellicht pakt Barça op het laatst nog een doelpunt mee en eindigt de wedstrijd in een 3-1. Beide zeer specifieke voorspelling moeten correct zijn om de scorecast weddenschap te winnen. Vind je dit net iets té risicovol, dan is de wincast weddenschap een interessant alternatief.

Speel iets meer op veilig met een wincast weddenschap

Risico nemen kan je ver brengen in de wereld van het voetbalwedden. Toch kan het ook de doodsteek zijn. Daarom is het soms verstandig om een stapje terug te doen en te kiezen voor een gelijksoortige weddenschap die net iets minder gevoelig is voor fouten. Wincast is eigenlijk de vereenvoudigde versie van scorecast. De weddenschap begint exact hetzelfde, namelijk met het selecteren van de doelpuntenmaker. Pas in de tweede stap merk je het grote verschil tussen scorecast en wincast. Want opeens verschijnen er maar drie opties op je scherm: winst voor de thuisploeg, gelijkspel of winst voor de bezoekers. Oftewel, de correcte score is verruild voor de minder riskante 1x2 weddenschap. In plaats van die zeer specifieke 3-0 eindstand zet je nu je geld in op een overwinning voor Bayern München. Dat ene doelpunt meer of minder doet je niets meer.

Profiteer van mooie odds met een wincast weddenschap…

Met scorecast/wincast ga je twee weddenschappen aan binnen één voetbalwedstrijd. Zo’n dubbele wedstrategie brengt risico’s met zich mee, maar de odds zorgen ervoor dat je scorecast/wincast niet zomaar kunt negeren. Kijk allereerst eens naar de odds voor de wincast weddenschap. Stel we waren onze weddenschap voor de Champions League-groepswedstrijd tussen Bayern en Barça begonnen met de naam Robert Lewandowski als anytime doelpuntenmaker. Bij de vervolgstap (de 1x2 weddenschap) kregen we dan de volgende odds te zien: 1.98 (winst voor Bayern), 9.00 (gelijkspel) en 12.00 (winst voor Barcelona). Dat de wincast weddenschap interessant is, merk je meteen wanneer je deze odds vergelijkt met de normale 1x2 weddenschap. Daar lagen de waardes namelijk een stuk lager: 1.56 (Bayern), 5.10 (gelijkspel) en 4.90 (Barcelona). De naam van de doelpuntenmaker heeft uiteraard grote invloed op de exacte odds. Maar als je ervan overtuigd bent dat die ene topscorer ook vanavond het doel gaat raken, is het zonde om deze wincast weddenschap met zijn extra hoge odds te laten liggen.

… maar het kan nog veel hoger als je voor scorecast kiest!

Met zijn correcte score-constructie is de scorecast weddenschap lastiger te winnen dan een wincast bet. Dat is ook terug te zien aan de odds. Deze schieten namelijk omhoog als je die wincast verruilt voor een scorecast. Met Robert Lewandowski als doelpuntenmaker en een einduitslag van 3-0, kom je meteen uit op een quotering van 12.00. Zet je in op een 2-0 eindstand dan stijgt dit al naar 15.00, terwijl een magere 1-0 zege meteen 25 keer je inzet waard is. Dit soort odds maken het wedden op voetbal pas écht lucratief. Wil je zelfs nóg meer uit je voorspelling halen? Ken jouw doelpuntenmaker dan specifiek de eerste of laatste goal toe. Al zie je die hoge winst toch echt verdampen als Lewandowski dat tweede in plaats van dat derde en laatste doelpunt maakt.

Denk tactisch na voor je scorecast/wincast weddenschap

De hoge winst is het belangrijkste wapen van de scorecast/wincast weddenschap. Maar die hoge winst komt niet zomaar op je bankrekening terecht. Je moet het slim en tactisch aanpakken wanneer je voor scorecast of wincast gaat. Bovendien moet je beschikken over een flinke dosis lef, gecombineerd met heel wat voetbalkennis. Voor beginnende wedders raden wij de scorecast/wincast weddenschappen dus echt af.

Heb je alle kwaliteiten in huis om de scorecast/wincast te winnen? Begin dan met het strategisch uitzoeken van een wedstrijd. Je hebt allereerst een voetbalmatch nodig waarvan je zeker weet dat er doelpunten vallen. Een 0-0 eindstand is immers niet mogelijk, aangezien je in het eerste deel van de scorecast/wincast weddenschap al de naam van een doelpuntenmaker doorgeeft. Wedstrijden met een verwachte lage score en een mogelijk 0-0 moet je vakkundig links laten liggen. Daarnaast is het zaak om beide selecties eens kritisch onder de loep te nemen.

Of je nu voor scorecast of wincast gaat, je moet sowieso een doelpuntenmaker aanwijzen. De topscorers van de teams zijn voor jou interessant. Let er ook vooral op of ze de laatste weken trefzeker zijn óf dat ze toch een iets minder succesvolle periode doorloper. Ook de standaardsituaties bieden waardevolle informatie voor de mogelijke doelpuntenmaker. Wie staan er meestal achter de bal bij een penalty en wie melden zich graag bij vrije trappen? Vooral bij wedstrijden waarin het hard tegen hard gaat, kunnen deze spelers zomaar het verschil maken. Hou ze dus in het vizier als je voor die winnende scorecast/wincast weddenschap gaat.

Je minimale inzet is dit keer je maximum

Er zijn van die voetbalweddenschappen waarbij je met een pure gok al een behoorlijk hoge winkans hebt. Een 1x2 weddenschap geeft theoretisch gezien 33% kans op winst, en een over/under weddenschap zelfs 50%. Dit soort percentages zijn heel ver weg als je voor een scorecast/wincast weddenschap gaat. Door middel van een goede wedstrijdanalyse breng je jezelf in een zo kansrijk mogelijke positie. Zorg dat je weet hoe de teams ervoor staan, hoe ze zich tot elkaar verhouden en welke spelers de verdediging regelmatig het nakijken geven en voor een doelpunt zorgen. Maar dan nog… scorecast/wincast blijft een risicovolle weddenschap die je op een voorzichtige manier moet benaderen.

De voorzichtigheid zit hem in de hoogte van je inzet. Bij weddenschappen met een hoge winkans schroef je de inzet gemakkelijk iets omhoog. Ga je voor scorecast/wincast, ga dan echt voor je minimale inzet. Op deze manier vang je het grote risico zoveel mogelijk op. En komt je voorspelling uit, dan maak je zelfs met een lagere inzet nog heel veel winst. De hoge odds doen al het werk.

Verbreed je kennis met deze artikelen

79e minuut strategie

Win strategieën
13/05/2019

Bankroll management bij voetbal wedden

Win strategieën
15/04/2016

Gokken op voetbal volgens het taartmodel

Win strategieën
15/08/2016

Gegarandeerd winst met Surebets

Win strategieën
21/04/2014

De beste Online Bookmakers