Win strategieën
21/07/20196.295 weergaven

Gokken op een vroeg doelpunt

Voetbalweddenschappen zijn er in allerlei verschillende soorten en categorieën. Veel weddenschappen vragen om een zorgvuldige analyse van de statistieken zodat je weloverwogen een beslissing maakt. Van gokken is dan nauwelijks sprake, want je vertrouwt erop dat de feiten je naar de overwinning leiden. Heb je geen zin om het zo gestructureerd aan te pakken en wil je liever luisteren naar je gevoel? In dat geval is het interessant om in te zetten op een vroeg doelpunt. De quoteringen zijn vaak hoog, want ook voor de bookies is het lastig om te voorspellen óf die vroege goal er komt of niet. Als je het geluk aan je zijde hebt, kun je flink wat geld binnenhalen.

Wat verstaan de bookies onder een vroege goal?

Wedden op een vroeg doelpunt klinkt mooi voor iedereen die wel van een gokje houdt. Maar je moet natuurlijk wel weten wat de bookies precies verstaan onder zo’n vroege goal. Gelukkig zijn de richtlijnen hierbij duidelijk.De gemiddelde voetbalfan denkt in twee periodes: de 45 minuten voor rust en de 45 minuten erna. De bookmakers delen de wedstrijd op in veel kortere periodes, van 15 minuten elk. Je kunt dus voorspellen dat er in de eerste 15 minuten al een goal valt. Of misschien denk je dat de wedstrijd even op gang moet komen, maar dat er tussen de 16e en 30e minuut alsnog gescoord wordt. Bij beide periodes spreken we van een vroeg doelpunt. Is het eerste half uur voorbij, dan is de kans op zo’n vroege goal verkeken.

Een beetje intuïtie en een beetje analyse…

Wedden op een vroeg doelpunt betekent dat de elftallen (of tenminste één daarvan) volgens jou meteen vol in de aanval gaan. Het gaat er dus niet zozeer om óf er in de wedstrijd gescoord wordt, maar wanneer dat gebeurt. Juist dat zorgt ervoor dat de geluksfactor een grotere rol speelt dan bij een 1x2 weddenschap. Want zelfs als een club vanaf de eerste minuut druk zet, kan het nog heel lang duren voordat die eerste goal daadwerkelijk valt.Je kunt je volledig blind in de wedstrijd storten en hopen dat je intuïtie gelijk heeft. Dit wedtype leent zich daar zeker voor. Wil je toch iets meer houvast wanneer je aan het wedden gaat? Ga dan voor de meest winstgevende strategie bij deze weddenschap en combineer je onderbuikgevoel met een teamanalyse. Er zijn nu eenmaal clubs die bij hun wedstrijden wat voortvarender te werk gaan dan anderen. Ze zetten direct alles op alles om tot scoren te komen. Dit in tegenstelling tot de clubs die liever afwachten en pas in de tweede helft actief op zoek gaan naar een doelpunt. We hoeven je vast niet te vertellen welke speelstijl dan het meest geschikt is voor het wedden op een vroege goal.

Een mooie strategie voor beginnende gokkers

Een kleine analyse van de teams helpt je absoluut om je winkansen te vergroten. Toch speelt dit een veel kleinere rol dan bij andere weddenschappen. Je moet vooral veel geluk hebben wanneer je inzet op een vroeg doelpunt. En dat is natuurlijk perfect voor de beginnende gokker. Zonder ervaring is het nu eenmaal lastig om de statistieken goed te interpreteren. Gelukkig hoef je je daar met deze weddenschap niet zo druk om te maken.Wedden op vroege goals is een mooie en vooral interessante strategie voor beginnende gokkers. Laat die diepgaande analyse dus achterwege en kies voor spanning. De eerste 15 of 30 minuten van een wedstrijd zijn extreem zenuwslopend, zeker wanneer een club echt volop richting doel gaat. Gaat de bal erin of blijft het bij een paar goede doelpogingen? Het blijft een gok, en dat is ook te zien aan de quoteringen bij de bookmakers. Eén blik op de quoteringen maakt meteen duidelijk dat dit een weddenschap is waar veel geld mee te verdienen valt.

Op zoek naar de juiste competitie en wedstrijd

Er kleven risico’s aan elke voetbalweddenschap. Inzetten op een vroeg doelpunt is daarop geen uitzondering. Het blijft een grote gok of die goal binnen 30 minuten valt of dat het toch echt wat langer duurt voordat de nul van het scorebord gaat. Maar het helpt wel als je een slimme selectie maakt uit de lange lijst met voetbalwedstrijden. Kijk bijvoorbeeld naar het WK vrouwenvoetbal van 2019. De Amerikaanse dames stonden daar bekend om hun snelle goals, meestal al binnen het eerste kwartier. Zo’n wedstrijd is dan perfect als je wilt wedden op een vroeg doelpunt.Ook de Nederlandse Eredivisie is interessant wanneer je dit wedtype wilt uitproberen. Er wordt relatief veel gescoord en wedstrijden met snelle doelpunten zijn zeker geen uitzondering. Dat is in de Italiaanse Serie A wel anders. De Italianen spelen vaak wat afwachtender waardoor de wedstrijd in de tweede helft pas echt los komt. Die vroege goal kun je dus hoogstwaarschijnlijk vergeten. Staat er in jouw favoriete competitie een wedstrijd op het programma tussen een topclub en een degradatiekandidaat? Grote kans dat de grote favoriet een paar keer tot scoren komt. Wedden op een vroeg doelpunt kan dan zomaar winst opleveren.

Volop variatie bij de bookmakers

Bookmakers hebben natuurlijk weer allerlei varianten bedacht op de ‘vroege doelpunt’-weddenschap. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op een vroege goal van alleen de uit- of thuisploeg. Je moet dan nóg beter nadenken over welk team gaat domineren, want je kunt je kansen niet meer spreiden. Een ander alternatief: wedden op een doelpunt in een latere periode. Dit maakt de weddenschap meteen een stuk lastiger. Je kunt nog enigszins inschatten om een elftal voortvarend start en snel op zoek gaat naar een eerste doelpunt. Met een dominante speelstijl is er een reële kans dat er binnen 30 minuten gescoord wordt. Het is veel moeilijker om te voorspellen of het eerste doelpunt misschien in de 60e tot 75e minuut valt. Hogere quoteringen, maar minder winkans. Zijn die hoge quoteringen doorslaggevend? Wie weet ga je dan wel voor een combinatie tussen een vroeg doelpunt en een over/under weddenschap. Er wordt volgens jou gescoord in de eerste 30 minuten, maar gaat het om meer of minder dan 1.5 of 2.5 doelpunten? Genoeg variatie dus als je wilt wedden op een vroege goal!

Verbreed je kennis met deze artikelen

79e minuut strategie

Win strategieën
13/05/2019

Bankroll management bij voetbal wedden

Win strategieën
15/04/2016

Gokken op voetbal volgens het taartmodel

Win strategieën
15/08/2016

Gegarandeerd winst met Surebets

Win strategieën
21/04/2014

De beste Online Bookmakers