Win strategieën
25/03/2021 7.721 weergaven

Hoe een track record jou succes bezorgt

Je gespeelde voetbalweddenschappen stapelen zich op. De lijst met gewonnen bets wordt langer, maar je kunt ook niet om alle verloren inzetten heen. Natuurlijk hoop je op winst bij elk wedbriefje dat je inlevert. Toch is de realiteit anders. Verliezen hoort er nu eenmaal bij als je gaat wedden op voetbal. Het goede nieuws is dat je het aantal gewonnen weddenschappen gemakkelijk kunt verhogen door een track record bij te houden. Een track record is niets anders dan een lijst met gegevens over jouw voorgaande voetbalweddenschappen. Het duurt eventjes voordat zo’n track record zijn vruchten begint af te werpen, en oké… je moet er ook de nodige tijd en moeite in steken. Maar als je track record dan eindelijk vorm heeft gekregen, weet je precies wat je valkuilen zijn en waar je grootste successen vandaan komen. Winst of verlies: van beide kun je iets leren om je toekomstige weddenschappen beter te maken. Laat dat een troost zijn als het geluk je weer eens in de steek laat.

Het begint allemaal met data verzamelen

Heb je enig idee hoeveel geld je tijdens je leven gespendeerd hebt aan voetbalweddenschappen? En weet je eigenlijk welke weddenschappen/wedstrijden het meest winstgevend waren en hoeveel geld je er tot nu toe mee verdiend hebt? Of staat je saldo misschien in de min als je alles tegen elkaar afweegt? Er is een grote kans dat je de antwoorden op deze vragen schuldig moet blijven. Wees gerust, je bent zeker niet de enige gokker die nauwelijks weet hoe goed of slecht zijn eigen score is. Maar het is wel tijd om daar verandering in te brengen. Met een persoonlijk track record weet je namelijk precies welke bets geplaatst bij een voetbalgoksite, succesvol waren en welke verlies opleverden. We hoeven je vast niet te vertellen dat die informatie waardevol is.

Als je gaat wedden op voetbal verdiep je je allereerst in de statistieken van de spelers en clubs. Je kijkt naar hun doelsaldo, het aantal assists, de onderlinge resultaten uit het verleden, de huidige vorm en al dat soort zaken meer. Dit helpt je om een goede inschatting van de wedstrijd te maken. In een wereld waarin statistieken zo’n belangrijke rol spelen, is het eigenlijk vreemd dat veel gokkers ze negeren wanneer het om hun eigen prestaties gaat. Sterker nog, ze nemen niet eens de tijd om hun eigen resultaten te noteren. En dat terwijl het heel simpel is. Voor een track record heb je niets anders nodig dan een Excel-bestand of een ouderwets schriftje. Je hoeft niet eens na te denken over allerlei tactieken wanneer je met dat lege Excel-blad zit te staren. Dat komt later wel! Het creëren van een track record begint simpelweg met het opschrijven van zoveel mogelijk informatie over de weddenschappen die je aangaat. Data verzamelen is de eerste stap naar een succesvol leven als voetbalwedder.

VoetbalGokken trackrecord

Deze gegevens zijn belangrijk voor je track record

Data verzamelen dus. Maar ja, welke data heb je allemaal nodig? Eigenlijk is daar maar één goed antwoord op mogelijk: hoe meer gegevens je opschrijft, hoe gedetailleerder je track record wordt. En je weet nooit waar al die details in de toekomst goed voor zijn.

In je Excel-bestand of schriftje noteer je elke (voetbal)weddenschap die je bij een bookmaker aangaat. Een deel van de informatie heb je al bij elkaar voordat de wedstrijd überhaupt begonnen is. Je moet dan denken aan gegevens als:

  • Welke clubs spelen tegen elkaar en in welk verband? Is het een competitieduel of gaat het om het bekertoernooi of om een wedstrijd in bijvoorbeeld de Champions League of Europa League? Zorg dat ook duidelijk is wie uit en wie thuis speelt.
  • Welk type weddenschap ga je aan? Voor je toekomstige bets is het belangrijk om te weten of je een 1x2 weddenschap, over/under weddenschap of nog een heel ander type weddenschap bent aangegaan.
  • De odds. Noteer de waarde van alle opties die bij jouw wedtype horen. Beperk je dus niet tot de odds voor een thuiszege, maar neem ook die voor een gelijkspel en een uitoverwinning mee. Het moet uiteraard wel duidelijk zijn welke optie er op je wedbriefje verschijnt.
  • De hoogte van je inzet en het potentiële winbedrag.
  • Het belang van de voetbalmatch. Een duel waarbij er echt iets op het spel staat is nu eenmaal anders dan wanneer de ploeg het landskampioenschap al binnen heeft.
  • Tot slot noteer je bij elke wedstrijd ook de speeldatum.

Zodra de wedstrijd is afgelopen, komt er nieuwe informatie vrij. Ook die noteer je in je track record. Want natuurlijk moet in één oogopslag duidelijk zijn of je de weddenschap hebt gewonnen of verloren. Een goed track record begint trouwens lekker gevarieerd. Probeer dingen uit en wissel die populaire 1x2 weddenschap volop af met andere wedtypes. Misschien durf je het zelfs aan om buiten je eigen comfortzone te treden door te gaan wedden op de Australische A-League of de Braziliaanse Série A. Hoe meer data je verzamelt, hoe effectiever een track record wordt. Want er komt een punt dat je iets met die data moet gaan doen.

Wat kun je eigenlijk met al die gegevens van je track record?

Wedden op voetbal doe je niet zomaar op je gevoel. Je moet er hard voor werken als je er een succes van wilt maken. Dat betekent dat je weloverwogen beslissingen moet nemen en alles moet aangrijpen om je toekomstige weddenschappen goed te doorgronden. Een track record is daar een belangrijk onderdeel van. Het creëren van een track record is niet van de ene op de andere dag geregeld. Je moet geduld hebben en de tijd nemen om zoveel mogelijk data te verzamelen. Heb je een behoorlijke lijst staan, dan is het tijd voor de tweede stap. Want eindelijk kun je die data gaan analyseren zodat jouw persoonlijke track record zijn werk kan doen.

Er is niet maar één formule die voor iedere voetbalgokker de weg naar succes plaveit. Was het maar zo makkelijk, want dan konden we je precies vertellen welke competities en welke wedopties en welke quoteringen je in de gaten moet houden. In de praktijk blijkt dat iedere gokker zijn eigen route naar succes heeft. Dankzij het track record kom je er vanzelf achter wat voor jou het beste werkt. Misschien ontdek je dankzij je persoonlijke statistieken dat het wedden op de Eredivisie helemaal niet zo winstgevend is als je dacht. Je track record vertelt je dat je meer succes hebt met de Italiaanse competitie. Hoe verleidelijk die klassieker Ajax-Feyenoord ook is, vanaf dit moment verschijnen er geen Eredivisie duels meer op je wedbriefje. Draw No Bets blijken misschien net zo’n slechte keuze. Je ziet aan je track record dat je snel geneigd bent om voor de veilige weg te gaan, maar per saldo leveren ze te weinig op. Schrappen dus! En wat te denken te denken van al die weddenschappen waarbij de odds lager waren dan 1.50? Je track record laat zien dat dit op termijn alleen maar verlies oplevert. Hoog tijd dus om deze weddenschappen te gaan negeren.

Zolang je niet weet wat je goed of fout doet, kun je geen juiste beslissingen nemen. Een track record zorgt ervoor dat je wél weet hoe je het beste kunt handelen. Maar met alleen die eerste analyse ben je er nog niet. Een track record werkt pas echt wanneer je hem continu aanpast en bijschaaft.

Blijf kritisch en haal het maximale uit je track record

Een track record biedt waardevolle informatie voor iedereen die op een strategische en winstgevende manier wil gaan wedden op voetbal. Het maakt niet uit of je net je eerste stappen in de gokwereld zet of dat je al jaren ervaring hebt. Het is nooit te vroeg of te laat om met een track record te beginnen.

Als je eenmaal een eerste analyse hebt gedaan en je gokstrategie hebt aangepast, kunt je je track record echt niet wegdoen. Je moet kritisch blijven, want er valt altijd iets te verbeteren. Daarom is het zo belangrijk dat je de lijst blijft aanvullen en regelmatig een nieuwe analyse doet. Kijk minimaal één keer per maand hoe je ervoor staat. Zo kun je meteen zien of je aangepaste wedstrategie werkt en waar je hem nog moet verfijnen. Een track record is nu eenmaal niet bedoeld om jezelf op de borst te kloppen en te zien wat er allemaal goed gaat. Je moet juist kritisch zijn en telkens op zoek blijven naar hoe je je speelwijze kunt verbeteren. Een ander wedtype, andere competities, een lagere inzet of juist een hogere inzet: zelfs voor de meest doorgewinterde gokker valt er wel iets te verbeteren.

Wil je echt het maximale uit je track record halen? Noteer dan altijd waarom je keuze voor een bepaalde weddenschap maakt. Op deze manier kom je er misschien wel achter waarom sommige voetbalweddenschappen altijd verlies opleveren. Want kennis is macht, ook in de wereld van het online voetbalwedden.

Verbreed je kennis met deze artikelen

79e minuut strategie

Win strategieën
13/05/2019

Bankroll management bij voetbal wedden

Win strategieën
15/04/2016

Gokken op voetbal volgens het taartmodel

Win strategieën
15/08/2016

Gegarandeerd winst met Surebets

Win strategieën
21/04/2014

De beste Online Bookmakers