Win strategieën
17/01/2022 7.926 weergaven

Hoge odds bij wedden op de winstmarge

Je bent misschien geen echte PSV-fan, maar toch zit je juichend voor de tv als de Eindhovenaren hun 2-0 tegen FC Utrecht scoren. Zodra dat tegendoelpunt valt, begint de twijfel weer toe te nemen. Maar je blijft hoop houden, want met jouw voorspelling is er nog niets verloren. Je hebt namelijk een tweede kans aangezien je je geld hebt ingezet op de winstmarge. Die 2-1 kan zomaar in een 3-1 eindigen en dan is die marge van 2 doelpunten voorsprong weer compleet. Wedden op de winstmarge brengt ook nog een ander voordeel met zich mee. Je hoeft maar één blik op de odds te werpen en je weet wat wij bedoelen.

Vergeet de correcte score en focus je op die winstmarge

Als je een wedstrijd verwacht met een krappe overwinning voor de thuisploeg, dan kies je al snel voor die 1x2 weddenschap. Heb je er vertrouwen in dat er na 90 minuten voetbal exact een 2-1 op het scorebord staat? Dan is het interessant om die 1x2 weddenschap te verruilen voor een correcte score weddenschap. Toch loont het zich om eens verder te kijken dan naar die standaard weddenschappen alleen. Wedden op de winstmarge is namelijk een mooi alternatief voor iedereen die zich graag richt op datgene wat er écht toe doet: doelpunten.

Met een winstmarge op je wedbriefje richt je je op het verschil in doelpunten tussen de thuis- en uitploeg. Bij een 1-0 is de marge één doelpunt. Datzelfde geldt voor een eindstand van 2-1 of 3-2. Ga je voor een marge van twee doelpunten, dan verwacht je meteen dat het duel een duidelijke winnaar kent. Het kan 2-0 worden, maar ook 3-1 of zelfs 4-2. Voor jou maakt het weinig uit, want zo kritisch ben je niet wanneer je je op de winstmarge stort. De exacte eindstand doet er namelijk niet toe. Jij bent alleen maar geïnteresseerd in het verschil in doelpunten, oftewel de winstmarge.

Dit zijn je opties als je gaat wedden op de winstmarge

Er zijn bookmakers die zich niet bezighouden met de marge die op het scorebord verschijnt. Maar zijn ook genoeg gokplatforms waar je wél kunt wedden op de winstmarge. Gelukkig maar, want deze niche-weddenschap is zeer de moeite waard als je het goed aanpakt.

Voordat we je meer vertellen over de aanpak, moet je eerst weten hoe de weddenschap eruitziet en welke opties je precies hebt. Stel je gaat voor een Premier League-clash tussen Manchester City en Chelsea. The Citizens zijn op dat punt van het seizoen favoriet, al zegt die favorietenrol nog niets over de marge waarmee ze die eventuele overwinning gaan pakken. Bij de bookmaker staan daarom de volgende opties open:

 • Manchester City wint met een marge van één
 • Manchester City wint met een marge van twee
 • Manchester City wint met een marge van drie of meer
 • Chelsea wint met een marge van één
 • Chelsea wint met een marge van twee
 • Chelsea wint met een marge van drie of meer
 • Gelijkspel

Het valt meteen op dat gelijkspel gewoon een optie is wanneer je geld wilt inzetten op de winstmarge. Toch zullen de meeste voetbalgokkers pas naar deze weddenschap grijpen wanneer ze een winnaar verwachten. Als je de wedopties iets beter bestudeert, ontdek je ook dat deze weddenschap meer van je vraagt dan die winstmarge alleen. Want welke club pakt eigenlijk die overwinning? Door te wedden op de winstmarge ga je eigenlijk twee voorspellingen tegelijk aan. Je zet geld in op de wedstrijdwinnaar én je buigt je over het aantal doelpunten verschil. Je moet dus geen absolute beginner zijn als je deze voetbalweddenschap selecteert.

Eén, twee of meer: de winstmarge laat weinig ruimte voor fouten

Wedden op de winstmarge vraagt om precisie. Er is namelijk weinig ruimte voor fouten. Dat zie je wel wanneer je de wedopties van hierboven bekijkt! Voorspel je dat Man City wint met een marge van één, dan mag de wedstrijd voor jou in een 1-0, 2-1 of 3-2 eindigen. Zijn The Citizens lekker op dreef en komt daar die 2-0 in de eerste minuten van de eerste helft? Dan is het echt te hopen dat Chelsea nog een keer scoort. Dat Manchester City wint, is gewoon niet genoeg. Ook de winstmarge moet exact goed zijn, anders zie je die hoge odds aan je voorbijgaan.

Juist omdat er geen ruimte is voor fouten, is het zaak om goed na te denken over de marge die je kiest. Ga je voor een marge van één doelpunt, dan verwacht je een wedstrijd waarbij de verschillen tussen de clubs niet heel groot zijn. Beide ploegen pakken de laatste tijd hun punten zodat je weet dat het met de vorm wel goed zit. Toch hebben The Citizens in jouw ogen een sterkere selectie, en dan is daar ook nog het thuisvoordeel. Je denkt hierdoor dat Man City nipt de overwinning pakt, maar dat een gelijkspel altijd in de lucht hangt. Nu maar hopen dat de club inderdaad zijn voorsprong weet vast te houden en Chelsea niet langszij komt.

Denk je juist dat de Londenaren het in Manchester heel moeilijk gaan krijgen? Op dat moment kijk je naar een grotere winstmarge. Met twee clubs op het veld die beide bij de top van Engeland horen, is een marge van drie doelpunten of meer niet reëel. Die voorspelling bewaar je voor de wedstrijden waarin Man City een club uit de onderste regionen van de competitie treft. Maar twee doelpunten verschil, dat kan jou in deze wedstrijd zomaar de overwinning opleveren.

Deze statistieken zijn belangrijk voor jouw weddenschap

Bij een 1x2 weddenschap hoef je je alleen maar te verdiepen in de winnaar van de wedstrijd. Ga je voor de winstmarge-weddenschap, dan komt daar nog een belangrijke factor bij. Gelukkig ben je niet helemaal op jezelf aangewezen wanneer je de marge bepaalt. Er zijn namelijk genoeg statistieken die je helpen om de goede keuze te maken.

Focus je je op de winstmarge, verdiep je dan allereerst in de onderlinge wedstrijden uit het verleden. Zo kom je er vanzelf achter hoe de verhoudingen tussen de ploegen liggen. Als je de onderlinge duels van de afgelopen jaren bekijkt (head-to-head), ontdek je misschien dat het verschil in doelpunten zelden groter is dan één. De ene keer stond er een 1-0 op het scorebord en de volgende keer een 1-2. Deze informatie geeft alvast een duidelijke aanwijzing dat het verschil in doelpunten weleens klein kan zijn.

Er zijn meer statistieken die je mee moet pakken als je gaat wedden op de winstmarge. Resultaten uit het verleden geven immers geen garantie voor de toekomst. Je moet daarom goed weten hoe de clubs er momenteel voor staan. Zijn ze in vorm of incasseren ze de laatste weken meer tegendoelpunten dan normaal? In dat laatste geval kan de marge weleens grote zijn dan de head-to-head statistieken van hierboven laten zien. Het gemiddelde aantal doelpunten (zowel voor als tegen) is sowieso een waardevolle bron van informatie. Kijk hoe vaak de clubs gemiddeld in hun uit- of thuiswedstrijden scoren en hoeveel goals ze tegen krijgen. Leg de statistieken van beide ploegen naast elkaar en hopelijk bevestigt dit de winstmarge die je al in gedachten had. Zo weet je nóg zekerder wat jouw inzet gaat zijn.

Wat doet wedden op de winstmarge met de odds?

Wedden op de winstmarge hoort misschien niet tot de meest populaire voetbalweddenschappen, maar je raakt meteen geïnteresseerd als je ziet hoe hoog de odds zijn. Laten we teruggaan naar die wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea. In seizoen 2021/22 was City favoriet, wat resulteerde in de volgende odds voor een 1x2 weddenschap: 1.76 (Man City), 3.95 (gelijkspel) en 4.80 (Chelsea). Een winstmarge-weddenschap liet de waardes meteen stijgen.

Inzetten op Manchester City als wedstrijdwinnaar met één doelpunt verschil, resulteerde in een quotering van 3.55. Een verdubbeling dus van je verdiensten met een standaard 1x2 weddenschap! Verwachtte je een gat van twee doelpunten, dan stond er meteen een quotering van 4.85 op je te wachten. Ook bij winst voor Chelsea zagen gokkers het potentiële winstbedrag snel omhoog gaan. Die quotering van 4.80 veranderde in 6.30 wanneer Chelsea met één doelpunt zou verschil winnen. Die stijging van de odds verleidt je meteen om de 1x2 weddenschap wat vaker te koppelen aan de winstmarge.

Alle voor- en nadelen op een rij

Met twee voorspellingen binnen één weddenschap moet je wel wat lef tonen. Maar er zitten genoeg voordelen aan om het wedden op de winstmarge zelf eens uit te proberen. De grootste voordelen:

 • De odds liggen hoger dan bij veel andere voetbalweddenschappen
 • Als onderdeel van een combinatieweddenschap laat de winstmarge de odds meteen naar extreem grote hoogte stijgen.
 • Zelfs met een lage inzet kun je flink wat winst maken
 • Je hoeft geen exact eindstand door te geven, waardoor je kans op winst niet meteen verkeken is als die 1-0 in een 1-1 verandert.
 • Met een zorgvuldige voorbereiding is de winstmarge-weddenschap heel goed te winnen.

Waar voordelen zijn, zijn er ook nadelen. Zo is deze weddenschap bijvoorbeeld niet geschikt voor voetbalgokkers die net komen kijken. Door de zorgvuldige voorbereiding die nodig is, moet je echt wel wat kennis en ervaring hebben. Bovendien kan één doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd ervoor zorgen dat je de inzet verliest. Als Man City tegen het einde verslapt omdat die overwinning eigenlijk al binnen is, kun jij alleen maar balen van die tegengoal. Die paar minuten verslapping bezorgen jou namelijk een verloren weddenschap.

Verbreed je kennis met deze artikelen

79e minuut strategie

Win strategieën
13/05/2019

Bankroll management bij voetbal wedden

Win strategieën
15/04/2016

Gokken op voetbal volgens het taartmodel

Win strategieën
15/08/2016

Gegarandeerd winst met Surebets

Win strategieën
21/04/2014

De beste Online Bookmakers