Win strategieën
14/12/2021 1.965 weergaven

Slim profiteren van verhoogde odds (enhanced odds)

Verhoogde odds (ook wel verhoogde quoteringen of enhanced odds genoemd) zijn goed voor een extra hoge winst. Dat is natuurlijk ideaal voor iedere gokker die meer uit zijn inzet wil halen! En zeg nu zelf… jij slaat die kans op een extra hoge winst toch ook niet af? Maar voordat je je op die verhoogde odds verheugt, is het slim om te kijken hoe ze werken en hoe je ze in je voordeel gebruikt. Daarom geven we jou een handig lesje in enhanced odds.

Maak kennis met de verhoogde odds bij bookmakers

Als je je mailbox opent, kun je zomaar die ene mail van de bookmaker zien staan: “dit weekend verhoogde odds voor de Premier League”. Zodra je dit leest, weet je meteen dat je actie moet ondernemen. Want verhoogde odds, dat betekent maar één ding: je verdient extra geld met jouw voetbalweddenschap. En dat zónder extra risico.

In de wereld van het voetbalgokken zijn odds, risico en winkans sterk met elkaar verweven. Hoe meer risico je neemt (en dus hoe onwaarschijnlijker de voorspelling is), hoe hoger de quotering. Duikt de quotering bij de bookmaker onder de 2.00? In dat geval ben je verzekerd van een winkans van 50% of hoger. Al kun je je afvragen hoe interessant een weddenschap is met een extreem hoge winkans en een quotering die niet hoger uitkomt dan 1.15.

  

Bij het berekenen van de odds gaan bookmakers heel minutieus te werk. Aan de hand van allerlei statistieken en data bepalen ze precies hoe groot de winkans is. Dat percentage zetten ze vervolgens om in een quotering. Maar wat als de winkans gelijk blijft, terwijl de quotering tegelijkertijd wél omhoog gaat? Dan kom je terecht op het terrein van de enhanced odds. In plaats van de reguliere quotering van 2.50 verdien je nu misschien 5.00 keer je inzet als Feyenoord zijn eerstvolgende Eredivisie-duel wint. Een inzet van een tientje is dan al goed voor een uitbetaling van 50 euro in plaats van de oorspronkelijke 25 euro. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Enhances odds, waar doen de bookies het eigenlijk van?

De bookmakers zitten er continu bovenop. Zodra er iets aan de winkans van een weddenschap verandert, zie je dat terug aan de odds. Bij verhoogde quoteringen is er van een plots lagere winkans geen sprake. Je krijgt gewoon iets extra’s van de bookmaker zonder dat je zelf ergens op inlevert.

Met dank aan de verhoogde odds is inzetten op Feyenoord opeens lucratiever dan daarvoor. Maar hoe kan dat als de bookmakers zo zorgvuldig bezig zijn met allerlei statistieken en berekeningen voordat de perfecte quoteringen op hun platform verschijnen? Het antwoord is simpel. Er zit namelijk altijd ruimte in de odds die de bookmakers online zetten. De procentuele winkans van een weddenschap wordt nooit één op één omgerekend naar een quotering. Er zit standaard een kleine winstmarge voor de bookmaker bij in, en dat biedt alvast perspectief. Daarnaast nemen bookmakers het soms voor lief dat ze verlies leiden. Ze doen alles om de fanatieke voetbalgokker aan zich te binden. Wat kan jou het verder schelen wat het achterliggende motief is, want die verhoogde odds zijn sowieso interessant.

Verhoogde odds als onderdeel van een bonusactie

De meeste bookmakers hebben een heel arsenaal aan bonusacties voor je klaarstaan. Tussen al die bonusacties staan ook de verhoogde odds.

Wanneer je een verhoogde quotering als bonusactie krijgt aangeboden, krijg je automatisch te maken met voorwaarden. Zo kan een bookmaker ervoor kiezen om alleen de odds te verhogen van bepaalde weddenschappen of competities. Misschien profiteert je van hogere odds tijdens een druk Premier League-weekend. Je voelt je meteen extra gemotiveerd om in te zetten op die derby tussen Manchester City en Manchester United of op de kraker tussen Liverpool en Tottenham. Maar let op: het kan zomaar gebeuren dat de verhoogde odds alleen gelden voor een 1x2 weddenschap, een over/under weddenschap en/of het wedden op de doelpuntenmaker.

Ook een maximale inzet is heel normaal wanneer de verhoogde odds deel uitmaken van een bonusconstructie. Door de maximale inzet op bijvoorbeeld 20 euro te zetten, voorkomt de bookmaker dat die enhanced odds in één klap voor veel verlies gaan zorgen. Want natuurlijk levert de bookmaker geld in als Feyenoord wint en gokkers opeens 5.00 keer de inzet krijgen uitgekeerd in plaats van 2.50 keer.

VoetbalGokken helpt je aan die enhanced odds-bonus

Er zijn verschillende momenten waarop bookmakers teruggrijpen naar de enhanced odds. Zo kunnen die hogere quoteringen bijvoorbeeld onderdeel zijn van een welkomstbonus. Maar de meeste bookmakers zetten deze bonus op een willekeurig moment in. Oftewel, alle voetbalgokkers kunnen dan profiteren van die verhoogde quoteringen. Via de mail of de eigen promotiepagina laat de bookmaker je weten dat er een nieuwe bonusactie met verhoogde odds voor je klaarstaat.

Het zijn niet alleen de reguliere bookmakers die je belonen met verhoogde quoteringen. Ook leden van ClubVG (onderdeel van VoetbalGokken.nl) kunnen zomaar verrast worden met extra hoge odds. Voor ons platform werken we namelijk nauw samen met een de beste bookmakers van Nederland. Hierdoor krijgen ClubVG-members soms een kleine voorkeursbehandeling op de gokplatforms, bijvoorbeeld in de vorm van enhanced odds. Daar wil jij toch ook van profiteren?

Je hoeft niet altijd op die bonus te wachten

Je hebt de touwtjes graag zelf in handen wanneer je gaat wedden op voetbal. Maar als je gebruikmaakt van verhoogde quoteringen, dan is het de bookmaker die de belangrijkste beslissingen neemt. Want je hebt zelden volledig vrije keuze als het gaat om de competities en weddenschappen waarvoor de verhoogde quoteringen gelden.

Er zijn al beperkingen wanneer de verhoogde odds deel uitmaken van een bookmakerbonus. Die beperkingen nemen alleen maar verder toe als het gaat om die andere categorie met enhanced odds. Sommige bookmakers bieden namelijk het hele jaar door weddenschappen met verhoogde quoteringen aan. Het gaat dan om een kleine selectie met voetbalweddenschappen, vaak als onderdeel van een vaste combi-bet.

  

365 dagen per jaar verhoogde odds (maar wees niet te kieskeurig!)

Zodra je inlogt bent bij de bookmaker, gaat je blik al snel naar de vele voetbalweddenschappen die openstaan. Maar het loont zich echt als je dat overzicht met weddenschappen even verlaat en je in plaats daarvan kijkt naar die algemene lijst aan de linkerkant van je scherm. Als jij bij een bookmaker gokt die 365 dagen per jaar weddenschappen met verhoogde quoteringen aanbiedt, dan kun je er bijna blind op vertrouwen dat de juiste categorie daar te vinden is. Je hoeft alleen maar te zoeken naar de term verhoogde odds, verhoogde quoteringen of enhanced odds en je weet dat je link naar de juiste pagina gevonden hebt.

Bij verhoogde odds die geen onderdeel zijn van een bonusactie, hoef je je over een maximale inzet geen zorgen te maken. Dit zijn weddenschappen zoals alle andere, alleen dan met quoteringen die hoger liggen dan je op basis van de winkans zou verwachten. Toch is er wel één belangrijke restrictie. De bookmaker bepaalt namelijk zeer precies welke (voetbal)weddenschappen voor zulke verhoogde quoteringen in aanmerking komen. Zo profiteer je misschien alleen van extra hoge odds wanneer je dit weekend inzet op een thuisoverwinning voor FC Groningen of op ‘minder dan 0.5 doelpunten’ voor Vitesse. Bij de andere weddenschappen die openstaan voor de Eredivisie-duels FC Groningen – FC Utrecht en PSV – Vitesse, merk je helemaal niets van die kunstmatig verhoogde odds. Je moet dus niet al te kieskeurig zijn als je het maximale uit je voetbal bets wilt halen.

Zo profiteer je maximaal van die verhoogde odds

Wanneer je een weddenschap tegenkomt met verhoogde quoteringen, is het sowieso slim om te kijken wat de bookmaker te bieden heeft. Je verdient meer aan deze voorspelling dan je normaal gesproken zou doen, en dat terwijl het risico niet omhoog gaat. De bookmaker brengt de odds kunstmatig omhoog, puur om jou van een extraatje te voorzien. Toch moet je nog steeds goed blijven opletten. Want wat als die extra hoge odds alleen gelden wanneer je FC Groningen als winnaar aanwijst in de wedstrijd tegen FC Utrecht? Als je objectief naar de statistieken kijkt, kom je misschien tot de conclusie dat Utrecht een goede kans heeft om het duel te winnen. Op dat moment moet je je afvragen of je die potentieel hogere winst wel moet najagen. Je profiteert immers alleen van die verhoogde odds als je de weddenschap ook wint.

Er zijn meer zaken om rekening mee te houden als je optimaal wilt profiteren van verhoogde quoteringen. Zorg bijvoorbeeld dat je er bovenop zit en precies weet wanneer de bookmaker de enhanced odds-bonus activeert. De bonusmeldingen via de mail of app zijn hier goud waard. Kom je een heel interessant aanbod tegen, wees dan niet te voorzichtig en schroef je inzet wat meer omhoog. Jouw weddenschap heeft value, wat betekent dat je meer aan deze voorspelling verdient dan wat hij statistisch gezien waard is. Met een hogere inzet haal je meteen het maximale uit deze interessante deal. Maar blijf goed nadenken en denk kritisch na over de voorspelling die je achterlaat op je wedbriefje.

Dit keer hebben we trouwens de belangrijkste vraag voor het laatst bewaard. Uiteindelijk wil je maar één ding écht weten: wat leveren die weddenschappen met enhanced odds je op? In de meeste gevallen gaat het om een stijging van een paar tienden. De reguliere quotering van 2.00 komt dan bijvoorbeeld uit op 2.25. Heel soms kom je een deal tegen waarin de bookmaker een stuk meer biedt. Op dat soort momenten moet je meteen toeslaan.

Verbreed je kennis met deze artikelen

79e minuut strategie

Win strategieën
13/05/2019

Bankroll management bij voetbal wedden

Win strategieën
15/04/2016

Gokken op voetbal volgens het taartmodel

Win strategieën
15/08/2016

Gegarandeerd winst met Surebets

Win strategieën
21/04/2014

De beste Online Bookmakers