Wat is ROI (Return of Investment)?

Details
Geplaatst op: 21 apr 2016
In categorie: Win strategi...
Gelezen: 5715 keer
Dit artikel delen:

Win je een mooi geldbedrag met het wedden op voetbal dan onthoud je dat voorlopig nog wel. En een zwaar verlies blijft je misschien langer bij dan je eigenlijk zou willen. Maar hoe succesvol ben je nu echt geweest de afgelopen periode? Je Return of Investment vertelt het je.

Hoe winstgevend is je speltactiek?

De term Return of Investment (afgekort ROI) vindt zijn oorsprong in de internationale zakenwereld. De term geeft aan hoeveel procent winst of verlies een onderneming maakt ten opzichte van het geïnvesteerde bedrag. Deze informatie is natuurlijk zeer waardevol aangezien het een goed beeld geeft van de prestaties. En dat is precies wat jij als gokker ook wilt. Bij het ROI wordt uitgegaan van een percentage van 100%. Kom je bij het berekenen van je Return of Investment uit op een percentage boven de 100% dan is je speltactiek winstgevend. Blijf je onder de 100% zitten? In dat geval wordt het tijd dat je je tactiek gaat aanpassen. Want uit je lage percentage kun je aflezen dat je meer geld hebt ingezet dan dat je uiteindelijk hebt gewonnen.

Een handige formule

Veel beginnende spelers bepalen hun succes aan de hand van het winstpercentage. Iemand die 8 van de 10 weddenschappen heeft gewonnen, heeft een winstpercentage van 80%. Je zou dus zeggen dat deze speler behoorlijk goed bezig is, maar heeft hij ook daadwerkelijk winst gemaakt? Dat kun je alleen berekenen met het Return of Investment. De formule die bij het ROI hoort, is als volgt:

(Totale uitbetaling * 100) / Totale investering

Stel dat er bij deze 10 weddenschappen in totaal 105 euro is ingezet en dat er een totale winst is gemaakt van 95 euro. Het ROI is in dat geval (95 * 100)/105 = 90,47%. Dit betekent dat er een negatieve ROI is en dat de speler dus minder succesvol is dan het winstpercentage in eerste instantie deed vermoeden.

Bereken je winst

Het ROI geeft aan of je de afgelopen periode succesvol bent geweest of niet. Maar uiteindelijk draait het toch allemaal om de hoeveelheid geld dat je in totaal wint of verliest. Hier is weer een andere formule voor, namelijk:

((ROI * totale investering)/100) – totale investering

De berekening is simpel. Stel dat uit de eerste formule blijkt dat je een ROI hebt van 108%. Het bedrag dat je in totaal hebt ingezet is 500 euro. Uit de berekening blijkt dat je ((108 * 500)/100) – 500 = 40 euro winst hebt gemaakt. En dat is toch een mooi bedrag!

Heeft het ROI nut voor jou?

Het Return of Investment percentage vertelt je of je goed bezig bent of niet. Handig om te weten natuurlijk, maar dit percentage is toch niet voor iedereen zinvol. Als je net bent begonnen met het wedden op voetbal dan verandert je ROI immers te snel om daar conclusies uit te kunnen trekken. Eén gewonnen of verloren weddenschap geeft meteen al een compleet andere waarde. Het ROI wordt pas betrouwbaar als je aan zo’n 150 weddenschappen hebt meegedaan. Vanaf dat moment geeft het percentage een goed beeld van je prestaties. Blijkt dat je na al die weddenschappen een negatief ROI hebt, dan wordt het hoog tijd om je strategie eens goed te gaan bekijken.

Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën