Win strategieën
23/07/2019 4.299 weergaven

Wedden op de underdog

Een voetbal grootmacht als Bayern München staat op het veld tegen de nummer 12 uit de Duitse Bundesliga. Voor veel gokkers lijkt het dan misschien een uitgemaakte zaak. Maar wil je echt inzetten op de grote favoriet terwijl de quoteringen zo laag zijn? Overweeg ook eens om te gaan wedden op de underdog. Deze strategie is dan wel riskant, maar het kan de kas behoorlijk spekken. Vaak zijn de quoteringen zelfs hoger dan je op basis van de statistieken verwacht. Om te wedden op de underdog, is er een flinke dosis lef nodig. En oké… je moet tegen je verlies kunnen. Het feit is nu eenmaal dat je met deze strategie de nodige weddenschappen gaat verliezen. De kunst is om goed onderzoek te doen en om vooral door te zetten. Wanneer je dan een weddenschap wint, stort de bookmaker in één keer een mooi geldbedrag in je account. Dit is wedden zoals wedden bedoeld is! 

Het draait allemaal om die mooie quoteringen

Waarom zou je geld inzetten op een club die volgens de bookmakers geen enkele kans maakt? Daar is maar één antwoord op mogelijk: de hoge quoteringen. Wedden op de underdog levert gemakkelijk vier, vijf, zes of zeven keer je inzet op. Misschien durf je zelfs nog te kiezen voor een wedstrijd met hogere quoteringen. Het lijkt een onbezonnen actie om te wedden op een club die zo duidelijk de underdogpositie heeft. Toch moet je je niet laten afschrikken door de hoge quoteringen; je moet ze juist in je voordeel gebruiken. Beginnende gokkers denken vaak quoteringen een reëel beeld geven van de wedstrijd. Maar bookmaker zijn wel degelijk op een strategische manier bezig. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar de publieke opinie. Natuurlijk vertrouwt de meerderheid op een overwinning voor de grote favoriet. De bookies weten dit ook, en daarom houden ze de quoteringen extra laag. Om gokkers te stimuleren, komen de cijfers bij de underdog daarentegen extra hoog uit. Daar komt ook nog eens bij dat bookmakers vaak té veel vertrouwen hebben in de favoriet. Ze gaan er automatisch van uit dat de club in de favorietenrol toch wel gaat winnen. Voor jou biedt het wedden op de underdog daarom een mooie kans om value te vinden. 

Elk voetbalseizoen kent verrassende uitslagen

Wedden op de underdog heeft een groot voordeel én een groot nadeel. Het is die eeuwige strijd tussen hoge quoteringen en het risico van de weddenschap. Het lijkt misschien onmogelijk om te winnen als je wedt op de underdog, maar er zijn genoeg voorbeelden te vinden van verrassende uitslagen. Liefhebbers van het Spaanse voetbal herinneren zich nog wel de wedstrijd van FC Barcelona tegen Leganés, de uiteindelijke nummer 13 van seizoen 2018/2019. Al vrij snel in de tweede helft kwam Leganés op 2-1, en Barcelona wist het tij niet meer te keren. Een topdag voor iedereen die durfde te wedden op de underdog! Ook in eigen land gaat het weleens mis. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat het grote Feyenoord na een bezoek aan De Vijverberg met verlies naar huis zou gaan? De Graafschap wist de wedstrijd van seizoen 2018/2019 met 2-0 te winnen. Wedden op de underdog was bij de meeste bookies goed geweest voor quoteringen tussen de 6.80 en 7.00. Behoorlijk winstgevend dus. 

Verliezen hoort erbij als je gaat wedden op de underdog

Door dit soort verhalen over verrassende uitslagen krijg je meteen zin om te gaan wedden op de underdog. Toch mag je niet vergeten dat deze weddenschappen bovenal erg risicovol zijn. Er is gewoon een reële kans dat je verliest. Gokkers die graag inzetten op de underdog, calculeren die verliezen echt in. Ze weten dat ze een groot risico nemen en dat ze de inzet mogelijk kwijt zijn. Maar tegelijkertijd leggen al hun hoop in dat kleine percentage dat aangeeft dat de underdog kán winnen. Nu moet je niet denken dat deze gokkers zomaar blind gaan inzetten op een wedstrijd. Ze hebben natuurlijk veel geluk nodig om de weddenschap te winnen, maar daarnaast doen ze ook goed onderzoek. Door de voetbalduels te analyseren en de kansen van de underdog strategisch in te schatten komen ze uiteindelijk uit bij de wedstrijden met de meeste potentie. De winkansen zijn nog steeds klein, maar wel minder klein dan bij sommige andere wedstrijden waarbij er een duidelijke favoriet en underdog is. Statistieken analyseren, het actuele voetbalnieuws volgen en dúrven kiezen voor de underdog zijn de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde weddenschap.

Hoe winstgevend is het wedden op de underdog eigenlijk?

Wedden op de underdog kan je in één keer een mooi geldbedrag opleveren. Toch is het ook belangrijk dat je kijkt naar de langere termijn. Dus hoe winstgevend is deze strategie nu echt? Stel je zet vijf keer op rij in op een wedstrijd waarbij een grote club het opneemt tegen duidelijke underdog. Bij dit soort duels komen de quoteringen voor de favoriet soms niet hoger uit dan 1.40. Wanneer je alle vijf de keren een bedrag van € 100,- inzet op de favoriet, dan maak je in totaal € 200,- winst. Geloof je in de underdog-strategie? In dat geval zoek je misschien weddenschappen uit waarbij de quoteringen op minimaal 8.00 staan. De eerste vier single bets gaan verloren, maar de vijfde keer is het raak. De underdog wint en jij ook! Bij een inzet van € 100,- per keer maak je in totaal € 300,- winst. De underdog-strategie kan erg winstgevend zijn, al speelt de hoogte van de quoteringen zeker een grote rol. Bovendien geldt: hoe meer weddenschappen je verliest, hoe hoger het winstbedrag moet zijn om dit weer te compenseren. Bedenk je dus goed of deze wedstrategie echt bij je past. 

Ben jij klaar om te wedden op de underdog?

Wedden op de underdog wordt steeds populairder. Logisch ook, want wie kan die hoge quoteringen nu weerstaan? Houd er wel rekening mee dat de winst grilliger wordt wanneer je voor deze strategie kiest. Het is bijna niet te voorspellen wanneer je eindelijk die winst een keer pakt. Laat je vooral niet ontmoedigen als het voetbalwedden even niet zo lekker loopt.

Verbreed je kennis met deze artikelen

79e minuut strategie

Win strategieën
13/05/2019

Bankroll management bij voetbal wedden

Win strategieën
15/04/2016

Gokken op voetbal volgens het taartmodel

Win strategieën
15/08/2016

Gegarandeerd winst met Surebets

Win strategieën
21/04/2014

De beste Online Bookmakers