Win strategieën
24/07/2019 4.280 weergaven

Wedden op favorieten

Geld inzetten op de grote favoriet met voetbalwedden

Bij elke voetbalwedstrijd is er wel een favoriet. Maar de mate waarin een club favoriet is, verschilt behoorlijk. Een wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United is dan ook een stuk spannender dan wanneer deze clubs het opnemen tegen bijvoorbeeld Newcastle United. In dat laatste geval is er sprake van een duidelijke favoriet en dat heeft natuurlijk gevolgen voor je voetbalweddenschap. Geld inzetten en voetbalwedden op de grote favoriet heeft zowel voor- als nadelen. De quoteringen zijn over het algemeen laag, maar er is wel veel kans dat je wint. Je moet dus altijd die ene belangrijke afweging maken: ga je voor zekerheid óf voor het geld? Bij het wedden op favorieten kies je duidelijk voor dat eerste.

Op zoek naar wedstrijd met een duidelijke favoriet

Als voetbalkenner weet je heel goed wanneer je te maken hebt met een duidelijke favoriet. Topclubs als FC Barcelona, Juventus, Bayern München, Ajax en Manchester City zijn nu eenmaal lastig te verslaan door teams die in de onderste regionen van de competitie staan. Zelfs als je weinig verstand hebt van een bepaalde voetbalcompetitie, kost het maar weinig moeite om te ontdekken dat de krachtsverschillen groot zijn. Je hoeft hiervoor eigenlijk alleen maar op de quoteringen te letten wanneer je gaat wedden op voetbal. Wil je graag wedden op favorieten bij voetbal? Let dan op wedstrijden waarbij de quoteringen niet hoger uitkomen dan 1.70 tot 1.85. Dit is echt de bovengrens. Er zijn namelijk ook genoeg duels te vinden waarbij de quoteringen tussen de 1.20 en 1.40 liggen. En je weet: hoe lager de quoteringen zijn, hoe meer de bookmaker overtuigd is van de winst. Vergeet ook niet om naar de tegenstander te kijken. Als de verschillen groot zijn, komen de quoteringen voor dat team gemakkelijk uit op 6.00 of hoger. Op dat moment weet je het zeker, je hebt een wedstrijd te pakken waarbij er een uitgesproken favoriet is.

De kans dat je winst maakt is groot…

Weddenschappen winnen, dat is het voornaamste doel wanneer je gaat wedden op voetbal bij een bookmaker. Speel je graag op safe en hoop je de ene na de andere weddenschap binnen te slepen? Wed dan eens op favorieten. Bij wedstrijden waarbij er een duidelijke favoriet op het veld staat, zie je de winkansen meteen stijgen. Je loopt weinig risico, en dat terwijl je je bankroll gewoon ziet groeien. Dat lage risico levert natuurlijk wel lage quoteringen op. Maar je kunt je afvragen hoe erg dat is als je de weddenschap (normaal gesproken) gewoon wint. Wedden op favorieten betekent ook dat je meer risico kunt nemen met de inzet. Als je bij andere weddenschappen maximaal € 10,- inzet, dan durf je dat bedrag nu misschien te verhogen naar € 50,-. Op deze manier compenseer je die lage quoteringen weer enigszins. Je kunt de favorietenrol van een club daarnaast goed gebruiken voor een combi bet. Hiervoor zijn weddenschappen nodig die redelijk zeker de winst opleveren. Een combi bet verhoogt de quoteringen bovendien onmiddellijk. Zo kun je toch nog heel wat winst maken als je gaat wedden op favorieten.

…maar er is ook kans dat je verliest

Het is natuurlijk aantrekkelijk om een weddenschap aan te gaan die je hoogstwaarschijnlijk wint. Toch heb je geen enkele zekerheid als je geld inzet op favorieten. Sterker nog: er zijn in de geschiedenis heel wat voetbalwedstrijden gespeeld waarbij de absolute topfavoriet tegen ieders verwachting in verloor. Er is dus altijd een kans dat je verliest, ook al is die kans relatief klein. Misschien ben je ervan overtuigd dat de grote favoriet jou de winst oplevert. De quoteringen laten daarover geen twijfel bestaan. Bedenk je dan wel dat bookmakers vaak te veel vertrouwen hebben in de topclubs. Meer zelfs dan de statistieken hun vertellen. Bovendien laten ze zich deels leiden door de publieke opinie. Wanneer de bookies verwachten dat het grote publiek op één van de clubs gaat inzetten, zetten ze automatisch lager in. Het gevolg is dat de quoteringen voor de favorieten niet helemaal een realistisch beeld geven. Doe dus je huiswerk, zo voorkom je dat het wedden op favorieten alsnog uitloopt in een teleurstelling.

Doe je huiswerk en sla aan het rekenen

Je denkt misschien dat er weinig mis kan gaan wanneer je geld inzet op favorieten. Maar ook voor deze weddenschappen moet je je goed voorbereiden. Zorg dus dat je de statistieken bekijkt en het actuele voetbalnieuws in de gaten houdt. Daarnaast is het interessant om je verder te verdiepen in de winkansen. Aan de hand van een kleine berekening kun je de quoteringen omzetten in het winstpercentage. Dat doe je met de volgende formule: 100% / quotering = winstpercentage Staan de quoteringen bij winst voor Real Madrid op 1.46? Een snelle berekening leert je dat De Koninklijke ruim 68% kans heeft om te winnen. Dit is natuurlijk niet helemaal nauwkeurig, want we rekenen de winstmarge van de bookmaker én de lagere quoteringen voor de favorietenrol hierbij niet mee. Toch geeft het je wel een indruk van hoe dominant de club mogelijk gaat zijn.

Past het wedden op favorieten bij jouw gokstijl?

De hoge winkans is hét grote voordeel van het wedden op favorieten bij voetbalwedden. Wie net begint met gokken en niet te veel risico wil nemen, heeft hiermee misschien wel de ideale weddenschap gevonden. Al moet je ook zeker de nadelen bekijken. De lage quoteringen kunnen een reden zijn om deze weddenschappen links te laten liggen. Daarnaast kan het altijd gebeuren dat je verliest. En dat levert snel problemen op. Het (relatief lage) winstbedrag dat je tot dan toe hebt opgebouwd, gaat namelijk makkelijk verloren. Het is dus te hopen dat de grote favorieten je niet in de steek laten en hun wedstrijden gewoon winnen. Verlies je toch? Bedenk je dan er dankzij de lage quoteringen niet heel veel winst verloren gaat. De inzet ben je wel kwijt. Zet dus nooit meer in dan je kunt missen, want wedden op favorieten is geen garantie op winst.

Verbreed je kennis met deze artikelen

79e minuut strategie

Win strategieën
13/05/2019

Bankroll management bij voetbal wedden

Win strategieën
15/04/2016

Gokken op voetbal volgens het taartmodel

Win strategieën
15/08/2016

Gegarandeerd winst met Surebets

Win strategieën
21/04/2014

De beste Online Bookmakers