Gokindustrie
06/01/2022

BetCity biedt nu ook live voetbal via live streaming

BetCity biedt nu ook live voetbal via live streaming

Vanaf de start was het bij BetCity al mogelijk om op voetbal of andere sporten in te zetten. Indien je de wedstrijd dan live wou zien, moest je daarvoor op zoek naar andere media. Dat is sinds december niet meer nodig. Op BetCity kan je nu ook live streams zien van diverse voetbalcompetities en andere sporten. Hiermee gaat BetCity weer een stapje verder wat wel past bij het brutale karakter van deze Nederlandse nieuwkomer.

Een spectaculair begin voor BetCity

Er zijn twee mannen die het huidige BetCity hebben gevormd: Mario Singels en Melvin Borstelaar. Beide hebben ze een achtergrond in de branche en zagen dat een overstap naar de online wereld van het gokken onvermijdelijk was. Het was uiteraard een hele klus om het op te nemen tegen TOTO, het staatsbedrijf waar al eerder legaal wedden op sportwedstrijden mogelijk was, en de grote internationale bedrijven.

Ongeveer een half jaartje geleden had BetCity een viertal medewerkers in een klein kantoortje in Amsterdam. Vandaag de dag zijn dat er al meer dan 50. Nadat het mogelijk was geworden om reclame te maken, kwam BetCity met een grote verrassing. De voormalig koning TOTO, Andy van de Meijde, had een transfertje gemaakt en maakte duidelijk waarom spelers zich naar BetCity moesten begeven. De reclame was bijzonder slim opgezet met vele steekjes onder water naar grote concurrent TOTO.

Speel slimmer

Als lokaal bedrijf heeft BetCity een voorsprong op de internationale concurrentie. Men kent de aard van de Nederlanders die wel van voordeeltjes houdt en probeert die te bieden door slimme weetjes aan te bieden in de vorm van sportfeitjes. Hierdoor zou de speler bij BetCity meer doordacht kunnen inzetten op sportwedstrijden. Ook BetCity zelf wil gebruikmaken van die kracht om lokaal te zijn. Er zijn al contacten met de grootste uitgevers en de diverse omroepen. BetCity richt zich vooralsnog alleen op de Nederlandse markt en dat is heel bewust. Het is immers vrijwel onvermijdelijk dat op termijn grote bookmakers zoals Unibet en Bwin ook een Nederlandse vergunning zullen krijgen. Op dat moment zullen deze partijen hun volledige marketingkracht in de strijd werpen om de Nederlandse markt weer in handen te krijgen.

In de tijd dat het nog illegaal was om in Nederland online te wedden of in online casino’s te spelen, was Unibet de grootse partij in Nederland. Als beursgenoteerd bedrijf heeft de holding waaronder Unibet valt, aangegeven dat er per maand in Nederland €14 miljoen winst wordt gemist na 1 oktober. Het is dus duidelijk dat Unibet deze positie terug wil winnen met vergunning. Bij BetCity beseft het management dan ook heel goed dat deze tijd essentieel is om de klanten tevreden te krijgen zodat ze blijven nadat er meerdere partijen - waaronder nu ook al de wereldwijd grootste operende bookmaker Bet365 - op de markt komen.

Hoe zijn de recensies na een paar maanden BetCity?

Het is duidelijk dat veel spelers nog moeite hebben met de informatie die ze moeten verstrekken om een account te openen. Daarbij wordt blijkbaar niet beseft dat dit wettelijke eisen zijn die iedere bookmaker met vergunning moet vragen aan nieuwe klanten. Dat was in de tijd van de illegale bookmakers uiteraard heel anders. Op het gebied van uitbetaling mopperen een aantal consumenten dat dit wel wat sneller kan. Maar in het algemeen is er tevredenheid over de diensten en service die het bedrijf levert, waarvoor gemiddeld 4 van de maximale 5 punten worden gescoord  bij onafhankelijke onderzoekers. Een andere puntje van kritiek, het ontbreken van live streaming is nu aangepakt bij BetCity.

Streaming van topwedstrijden

Sinds december heeft BetCity een nieuwe functionaliteit aan de site toegevoegd. Het is nu mogelijk om via live streaming naar topvoetbal te kijken en ook andere sporten worden getoond. Indien je een gokje hebt gewaagd op een voetbalwedstrijd of een andere sportevenement is het vanzelfsprekend dat je ook die wedstrijd graag live wil bekijken. Dat verhoogt immers de spanning en maakt een goede keuze nog leuker. Inmiddels biedt BetCity die optie. Naast voetbal gaat het onder andere om basketbal, volleybal en tennis. Maar ook zaken als darts, snooker en NASCAR kunnen via live streaming worden gevolgd.

Wat het voetbal betreft ontbreken de Bundesliga en de Premier League aan de live streams, ook de hoofdtoernooien van de Champions League, de Europa League en de Conference League zal je elders live moeten bekijken. Er blijft echter een mooi aanbod van Europees en Zuid-Amerikaans voetbal over. Als je een account hebt, kan je bij BetCity naar een livestream kijken zonder dat je daar op hoeft in te zetten en dit zal voor sportliefhebbers zeker een groot pluspunt zijn. BetCity liet weten dat met de deal voor live streaming een bedrag van €600.000 was gemoeid.

De beste Online Bookmakers