Bookmaker
23/03/2023

Unibet in top 3 van Nederland door vliegende start

Unibet in top 3 van Nederland door vliegende start

Onlangs heeft de Kindred Group, waartoe ook Unibet behoort een toelichting gegeven op de jaarcijfers. Hierbij werd de nodige aandacht gegeven aan de ontwikkeling in Nederland die florissant lijkt te verlopen voor de gokgigant. Nederland is met name ook belangrijk voor de financiële vooruitgang van de Kindred Group en ook dat gaat boven verwachting. Inmiddels behoort Unibet tot de top 3 in ons land.

Een vliegende start na enig oponthoud

Voordat het mogelijk was om legaal online te gokken in ons land was Unibet de marktleider in het illegale circuit. Daarbij was de van oorsprong Zweedse bookmaker een van de partijen die elders wel met een vergunning werkten maar ook op de Nederlandse markt een graantje wilden meepikken. Hierdoor kon Unibet niet meedoen met de eerste aanvraag voor een vergunning in ons land.

Er werd een afkoelingsperiode ingesteld van 6 maanden voor bookmakers die een boete was opgelegd voor illegaal handelen in ons land zoals bij Unibet het geval was. Ook dwong de toezichthouder illegale bookmakers om op zwart te gaan op 1 oktober 2021, de dag waarop de eerste vergunninghouders online mochten gaan. In een klap was Unibet de leidende positie kwijt en begon het wachten op een vergunning. Die kwam er uiteindelijk op 8 juni 2022 en een maand later ging Unibet weer online in Nederland, dit maal als een legale en ambitieuze partij.

De opbouw van naamsbekendheid

Hoewel Unibet ook games in de aanbieding heeft, is de naam toch vooral gemaakt als bookmaker. Voetbal is uiteraard de meest populaire sport om op te gokken in Nederland. Omdat het wachten op Unibet lang had geduurd, waren de meeste clubs in het betaalde voetbal al voorzien van een sponsor in de goksector. Maar insiders wisten al dat er een voorovereenkomst  was gesloten tussen Unibet en topclub Ajax. Inderdaad werd de samenwerking bekend gemaakt nadat Unibet een vergunning had verkregen.

Meerdere clubs volgden waarbij Unibet overigens niet als shtirtsponsor optreedt. Ook bij andere sporten zocht Unibet naar samenwerking met clubs. Hierin was er naast aandacht voor sport en gokken ook altijd samenwerking op het gebied van maatschappelijke projecten in de regio. Ook op reclamegebied liet Unibet van zich horen. Onder andere was er de campagne rond het WK waarbij Unibet miljoenen zou verdelen onder accounthouders mits Nederland het toernooi zou winnen. De miljoenen hoefden niet te worden uitgekeerd maar de publiciteit was binnen.

Op weg naar de top

Als marktleider in Nederland voordat het legale gokken werd toegestaan moest Unibet een grote stap terugdoen in afwachting van een vergunning. In die periode was er al enige duidelijkheid ontstaan over de verdeling van de markt tot dusverre. De toezichthouder meldde dat meer dan 60% van de totale omzet bij drie partijen terecht kwam, de overige vergunninghouders moesten het in feite doen met de kruimels. Hoewel er geen namen werden genoemd was wel duidelijk dat het bij de top-3 ging om Holland Casino, TOTO en BetCity. De goksite Unibet moest het dus opnemen tegen de 2 staatsdeelnemingen en de verrassende nieuwkomer van Hollandse bodem, BetCity.

Dat ging verrassend goed, waarbij de goede naam die Unibet in de eerdere periode had opgebouwd zeker een rol heeft gespeeld. Aan het einde van het eerste kwartaal meldde Unibet 115.000 actieve accounts en een dagelijkse omzet van € 366.000 in Nederland. Inmiddels zijn die cijfers voor ultimo 2022 respectievelijk 247.000 actieve accounts en een omzet van € 662.000 per dag. De Kindred Group denkt in Nederland nog te kunnen groeien en geeft aan inmiddels tot de top 3 te zijn doorgedrongen.

...productaanbod van Unibet een succesfactor

Het succes van Unibet verklaard

Volgens de Kindred Group zijn er diverse redenen voor het succes van Unibet in Nederland. Veel klanten zijn teruggekeerd naar de bookmaker nadat ze tijdelijk een andere site hadden geprobeerd in de periode dat Unibet afwezig was in Nederland. Een belangrijke pijler is ook het feit dat Unibet aanwezig is op alle grote sites die zich bezighouden met voetbal en Formule 1. Het enorme succes van Max Verstappen heeft de formule 1 in Nederland erg populair gemaakt naast het voetbal. Tenslotte wordt het productaanbod van Unibet een succesfactor genoemd. Dat aanbod is verspreid over 3 verschillende apps en in het jaarverslag noemt de Kindred Group Unibet de enige partij die deze service biedt. Dat is overigens niet meer correct omdat inmiddels ook Bet365 de diensten via 3 apps in Nederland aanbiedt.

De Kindred Group verwacht het succes in Nederland nog te kunnen uitbreiden door enerzijds groei van de markt op zich en anderzijds door het marktaandeel te vergroten. Wil je meer te weten komen over Unibet voor de Nederlandse gokmarkt? In onze uitgebreide Unibet review bespreken we alle wedopties en voor- en nadelen van de bookmaker en krijg je een goed beeld wat deze bookmaker zoal te bieden heeft.

De beste Online Bookmakers