Algemeen
16/05/201986.442 weergaven

Verschillende soorten weddenschappen

Begin je net met wedden op voetbalwedstrijden dan kan het grote aanbod nogal overweldigend zijn. Want er zijn zoveel verschillende wed-types dat je soms niet zo goed weet waar je moet beginnen. Om een goede keuze te maken, maken wij je hier alvast een beetje wegwijs!

1X2 weddenschap

De 1×2 weddenschap is veruit het meest populair en wordt over de hele wereld gespeeld. Het doel is dat je voorspelt welk team de wedstrijd gaat winnen. Vermoed je dat de thuisploeg de beste kansen heeft, dan vul je de ‘1’ in. Heb je meer vertrouwen in het uitspelende team? Kies dan voor de ‘2’ op het biljet. Toch heeft een voetbalwedstrijd lang niet altijd een winnaar. Zijn beide teams aan elkaar gewaagd, gok dan op een gelijkspel. Dat doe je simpelweg door je geld in te zetten op de ‘X’.  Er zijn van die wedstrijden waarbij je misschien niet zo goed weet waar je op in moet zetten. Als de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, kan het alle kanten op. Op dat moment is de dubbelkans weddenschap een mooie optie. Hierbij heb je twee keer zoveel kans om te winnen omdat je twee voorspellingen mag aanvinken. Kies je voor ‘X1’ dan win je als de thuisploeg een overwinning viert. Ook als het gelijk wordt, ben je een winnaar. Je vult ‘X2′ in als je denkt dat de uitploeg wint of dat de clubs gelijk gaan spelen. En ga je ervan uit dat een gelijkspel er echt niet in zit? Geef dan de code ’12’ aan op het biljet. In dat geval verlies je alleen als het gelijkspel wordt. Omdat je kans een stuk groter is om te winnen dan bij de reguliere 1×2 weddenschap, krijg je wel minder geld uitgekeerd bij een eventuele winst.

1x2 weddenschap

Under/Over weddenschap

Bij de Under/Over weddenschap bepaal je niet wie er wint, maar gok je op het aantal doelpunten dat in de wedstrijd valt. Er zijn meerdere versies van deze weddenschap maar de meest voorkomende is de Under/Over 2.5 weddenschap. Het uitgangspunt bij deze 2.5 weddenschap zijn 2 doelpunten. Denk je dat er 2 of minder worden gescoord in de wedstrijd? Vul dan ‘Under’ in op je formulier. Ben je ervan overtuigd dat er 3 of meer doelpunten vallen, dan kies je voor ‘Over’. Met deze weddenschap blijft de wedstrijd lange tijd spannend. Want blijft de stand zoals het is of komt er op het laatst nog een extra doelpunt bij? Hoewel de 2.5 weddenschap de standaard is, verschijnen er tegenwoordig ook steeds meer andere varianten. Denk bijvoorbeeld aan de Under/Over 1.5 en de Under/Over 3.5 weddenschap.

Handicap weddenschap

Soms heb je van die wedstrijden waarbij de ene ploeg veel meer kans heeft om te winnen dan de andere ploeg. Als de machtsverhoudingen niet helemaal gelijk zijn, maak je de wedstrijd spannender met de handicap weddenschap. Hierbij geef je bij het begin van de wedstrijd een van beide teams al een 1-0 voorsprong of een 0-1 achterstand. Stel je gokt op een wedstrijd tussen Feyenoord en NAC Breda. Gezien uitslagen uit het verleden lijkt Feyenoord de grootste kans te hebben. Wil je toch graag je winst zetten op NAC dan geef je de ploeg met de handicap wedstrijd al bij aanvang een virtuele voorsprong van 1-0. Zelfs als het gelijkspel wordt, is NAC door deze virtuele voorsprong alsnog de winnaar. Je kunt NAC ook een voorsprong geven om het geldbedrag op te schroeven. Want als Feyenoord de grootste kans maakt, is de notering meteen vrij laag. Geef je Feyenoord een virtuele achterstand dan heeft dat direct gevolgen voor deze notering, die hierdoor omhoog gaat. Maar dan moet je wel erg zeker zijn van je zaak. De club moet namelijk met minimaal 2 doelpunten verschil winnen, wil het bij de handicap weddenschap als winnaar genoteerd worden. NEC heeft namelijk altijd nog dat virtuele doelpunt extra.

Speel bij de beste bookmakers:

Halftime/Fulltime weddenschap

Wedden maakt de voetbalwedstrijden meteen een stuk spannender. Daarom is het juist leuk om jezelf uit te dagen bij de weddenschappen. Als het grote Real Madrid moet spelen tegen een kleine ploeg, dan verwacht natuurlijk iedereen dat Madrid met overmacht weet te winnen. Real Madrid is daardoor de favoriet bij de bookmakers. Aangezien Real Madrid in dit voorbeeld de favoriet is, win je relatief minder geld op deze inzet. De halftime/fulltime weddenschap is een mooi alternatief en biedt uitkomst om de quotering iets op te krikken. Je wedt nu niet alleen op op de eindoverwinning maar je voorspelt ook wie er in de rust voorstaat. Met deze weddenschap is het bedrag dat je kunt winnen meteen hoger dan wanneer je simpelweg op de eindwinst voor Real Madrid inzet.

Juiste uitslag/Correct score

Ben jij ervan overtuigd dat Ajax de wedstrijd tegen Feyenoord met 0-1 gaat verliezen? Of weet je zeker dat FC Barcelona de tegenpartij weet te verpletteren met een 3-0 zege? Dan gok je niet alleen op wie er wint, maar geef je direct aan wat de precieze uitslag wordt. Daarbij kun je natuurlijk op je eigen gevoel afgaan. Toch kun je je inspiratie ook halen uit wat de resultaten uit het verleden je vertellen. Zijn de ploegen al jaren aan elkaar gewaagd en blijft het meestal 0-0? Dit seizoen zal deze uitslag misschien niet anders zijn!

Both to Score

Bij de weddenschap Both to Score draait het allemaal om de vraag of beide teams gaan scoren of niet. Doordat je deze vraag simpelweg met een ‘ja’ of ‘nee’ beantwoordt, is de kans op winst ten opzichte van andere weddenschappen vrij groot. Juist door de grote winkans kent het spel veel fanatieke spelers. Als echte voetballiefhebber is dit voor jou natuurlijk niet een pure gok. Je weegt de prestaties uit het verleden tegen elkaar af en bekijkt het spel van beide teams eens kritisch. Weet je eenmaal wie er het meeste kans maakt, dan ben je klaar om een geldbedrag in te zetten.

Overige weddenschappen

In Nederland is voetbal volkssport nummer 1. Veel van de echte voetballiefhebbers wedden graag zo nu en dan op een wedstrijd. Het aanbod aan weddenschappen groeit daardoor nog steeds. Vooral bij de grote bookmakers lijkt de keuze soms wel eindeloos. De ene keer gok je op het aantal hoekschoppen of hoeveel rode kaarten er in de wedstrijd vallen. De volgende keer voorspel je wie de doelpuntenmakers zijn. En weet je ook hoe vaak ze gaan scoren? Misschien durf je het zelfs aan om te beslissen wie de beslissende treffer maakt. Om nog meer te variëren is het zelfs mogelijk om eens te wedden op het aantal schoten op doel. Of ben je ervan overtuigd dat het eerste doelpunt al in de eerste 10 minuten gaat vallen? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een weddenschap voor. Laat je daarom eens inspireren door het grote aanbod van de verschillende bookmakers. Zo blijft het gokken op voetbal lekker gevarieerd.

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers