Algemeen
27/09/201421.356 weergaven

Wedden op voetbal met iDEAL

Je bent gek op gokken op voetbal en je wilt graag eens wat geld inzetten op deze wedstrijden. Maar voor je kunt gaan wedden op die spannende wedstrijd uit de Eredivisie of de Champions League moet je eerst geld in je account storten. Bij veel online bookmakers kan je gewoon eenvoudig met je bankrekening betalen en wedden op voetbal met iDEAL.

Snel en veilig betalen met iDEAL

iDEAL is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste betaalmethoden van Nederland. Maar liefst 90% van de mensen gebruikt het bij online betalingen. Dat komt vooral omdat iDEAL snel en veilig is. Daar komt ook nog eens bij dat iedereen met een Nederlandse bankrekening toegang heeft tot deze betaalmethode. iDEAL is iets typisch Nederlands. Het online betaalmiddel werd in 2005 ontwikkeld door Currence, een organisatie die verantwoordelijk is voor het nationale betalingsverkeer. Achter deze organisatie zitten acht Nederlandse banken, waaronder de Rabobank, ING, ABN AMRO en de SNS Bank. De betalingen lopen altijd via een beveiligde verbinding. Niemand kan jouw bankgegevens inzien, ook de bookmaker niet. Je kunt er dus op vertrouwen dat je gegevens veilig zijn.Veiligheid is één van de belangrijkste redenen waarom online gokkers graag voor iDEAL kiezen. Al zijn snelheid en transparantie ook veelgehoorde redenen. Het fijne van iDEAL is dat je geen extra transactiekosten hoeft te betalen. Iedere rekeninghouder kan namelijk kosteloos geld overmaken. Daarnaast gaat de overboeking altijd razendsnel. Want op het moment dat je de betaling voltooit, wordt het geld direct bijgeschreven op het account van de bookmaker. Dat betekent dat er geen tijd verloren gaat. Je kunt namelijk meteen over het geld beschikken dat je zojuist in je account hebt gestort.

Geld storten met iDEAL

Het is erg eenvoudig om geld te storten met iDEAL voor voetbal wedden. Het enige wat je nodig hebt, is een Nederlandse bankrekening én een account bij de online bookmaker. Als je bent ingelogd bij de bookmaker dan vind je daar de optie 'geld storten'. Hier staan alle beschikbare betaalmethoden vermeldt. Je selecteert iDEAL en vervolgens geef je aan bij welke bank je een rekening hebt. Je wordt nu automatisch doorgestuurd naar de beveiligde server van iDEAL. Aangezien al je gegevens al bekend zijn bij de bank, hoef je maar weinig in te vullen. Je gebruikersnaam en wachtwoord (ING) of een verificatie met de e.dentifier (ABN AMRO) of Rabo Scanner (Rabobank) is vaak al voldoende. Na afronding krijg je op het scherm meteen een bevestiging van de betaling. Het bedrag is van de rekening afgeschreven. En als je nu teruggaat naar je account bij de bookmaker dan zie je dat het gestorte geld al bij het oude saldo is opgeteld.

Kies je voor iDEAL of toch voor een andere betaalmethode?

Storten met iDEAL bij wedden op voetbal heeft veel voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden. Kijk maar eens naar betalingen met een creditcard of e-wallet. Niet iedereen beschikt over een Visa card of een MasterCard. Je moet eerst een creditcard bij de bank aanvragen voordat je op deze manier kunt betalen. Na de aanvraag duurt het gemiddeld twee weken voor je de pas binnen hebt. Wie nog geen creditcard in bezit heeft, zal dus niet snel voor deze betaalmethode kiezen. Daarnaast schuilt er een groot gevaar in het betalen met een creditcard. Het geld wordt namelijk pas aan het einde van de maand van je rekening afgeschreven. Omdat het saldo op je rekening niet omlaag gaat, is het erg verleidelijk om meer geld te besteden dan je van plan was. Je moet je uitgaven dus wel erg goed in de gaten houden.[promobox]E-wallets zoals Skrill en Neteller zijn wat dat betreft een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Toch zitten hier ook nadelen aan. Want het is weer een extra handeling om je te registreren. En dat terwijl iDEAL juist geen enkele moeite kost. Je hebt een Nederlandse bankrekening en dus toegang tot iDEAL. Makkelijker kan het niet. Een ander nadeel is dat je met een e-wallet vaak transactiekosten moet betalen. Zonde, want je gebruikt je geld natuurlijk liever voor een mooie sportweddenschap.Het is uiteraard ook mogelijk om je geld via bankoverschrijving te storten. Het probleem hiermee is dat het vaak een aantal dagen duurt voordat de betaling verwerkt is. Je kunt dus niet meteen beginnen met het wedden op je favoriete voetbalcompetitie. Betalen via bankoverschrijving betekent dus vooruit plannen, terwijl je met iDEAL op elk moment je saldo kunt aanvullen.

Bij welke bookmakers kun je betalen met iDEAL?

Vroeger was je bij de bookmakers vaak aangewezen op je creditcard of e-wallet. Maar dat is aan het veranderen. Bookmakers die in Nederland actief zijn, bieden meestal wel de mogelijkheid om via iDEAL te betalen. Deze betaalmethode wordt onder andere geaccepteerd bij:Zoals je ziet, zijn er genoeg bookmakers om uit te kiezen. En aangezien er steeds meer online bookmakers zijn die zich op de Nederlandse markt richten, zal dit aantal alleen maar toenemen.

Profiteer van mooie bonussen

Bij de eerste storting profiteer je vaak van een welkomstbonus. Bij sommigen krijg je een bepaald bedrag aan speelgeld cadeau, en andere bookmakers zorgen meteen voor een verdubbeling van die eerste storting. Het maakt daarbij niet uit via welke methode je geld in je account stort. De bonussen zijn geldig voor betalingen via creditcard en e-wallet, maar dus ook voor iDEAL. En dat extra geldbedrag is dan toch mooi meegenomen. Bij een storting via iDEAL ontvang je meteen na betaling het bonusbedrag op je rekening. Zo kan je meteen wedden op voetbal en deze bonus proberen vrij te spelen!

Je bent klaar voor de eerste weddenschap!

Je hebt een account aangemaakt bij een online bookmaker en via iDEAL heb je de eerste storting gedaan. Dat betekent dat je klaar bent om te gaan wedden op voetbal. Zoek een goede wedstrijd uit en laat je leiden door je voetbalkennis. Win je de weddenschap? Dan kun je het gewonnen geld gewoon weer op je rekening laten storten. Succes!

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers