Algemeen
09/07/2019 2.777 weergaven

Storten, uitbetalen en betaalmogelijkheden

Je voetbalweddenschappen leveren hopelijk de nodige winst op. Misschien ben je al tevreden als je in een voetbalweekend 25 of 50 euro winst maakt. Of ben je zo’n gokker die met grote bedragen wedt zodat er wekelijks honderden euro’s op het spel staan? Voor het voetbalwedden maakt het eigenlijk weinig uit wat voor type gokker je bent. Iedereen moet bij de bookmaker namelijk dezelfde stappen doorlopen. Het wedden op voetbal begint met een storting. Pas als er voldoende geld in je account staat, kun je een weddenschap plaatsen. Zodra je winst gaat maken, is het natuurlijk hoog tijd voor een uitbetaling. Wil je weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat en waar je precies op moet letten bij de stortingen en uitbetalingen? Lees dan vooral verder!

Jouw digitale portemonnee bij de bookmaker

Wanneer je iets in een webshop koopt, betaal je dat rechtstreeks vanaf je bankrekening of creditcard. Maar bookmakers pakken het anders aan. Zij werken stuk voor stuk met een digitale portemonnee die is gekoppeld aan je persoonlijke spelersaccount. Om te kunnen wedden op voetbal, moet je eerst zorgen dat er voldoende speelsaldo in je account staat. Vanaf je bankrekening gaat het geld dus eerst naar de digitale portemonnee, en pas dan kun je het gebruiken voor een weddenschap. Deze extra stap lijkt misschien wat omslachtig. Toch heeft het een groot voordeel. Doordat je met een apart geldpotje werkt, houd je namelijk betere controle over je gokbudget. Als je wekelijks of maandelijks een vast bedrag in je spelersaccount stort, dan weet je altijd hoeveel geld je nog hebt om mee te gokken. De kans dat je onverantwoord grote financiële risico’s neemt, wordt hiermee kleiner. Zelfs op het moment dat je emoties de overhand nemen en je die paar verloren weddenschappen goed wilt maken, kun je niet verder als het saldo in je account op nul staat. Je moet eerst actief geld storten voordat er weer een nieuwe weddenschap mogelijk is. Dit geeft je tijd om te bedenken dat die extra storting wellicht niet zo verstandig is. 

Geld storten: in een paar stappen is het geregeld

Online bookmakers hebben het storten van geld makkelijk mogelijk gemaakt. Zodra je inlogt in je account, verschijnt vanzelf de optie ‘geld storten’ (of een vergelijkbare term). Via deze optie kom je vanzelf uit op je persoonlijke betaalpagina. Daar kun je je vervolgens eigen voorkeuren aangeven. Natuurlijk bepaal je per keer hoe hoog het stortingsbedrag wordt. Ook moet je aangeven via welke methode je betaalt. Vaak zijn er verschillende betaalmethodes om uit te kiezen. Zodra je de betaling goedkeurt, wordt alles direct in werking gezet. Meestal staat het geld al binnen enkele tellen in je account. Je loopt dus weinig vertraging op wanneer je op het allerlaatste moment nog geld moet storten voor die ene live weddenschap.

Veilig geld storten via iDEAL of je creditcard

Wanneer je geld wilt storten, heb je de keuze uit meerdere betaalmethodes. Welke methodes dat zijn, verschilt per wedkantoor Bookmakers met een licentie van de Nederlandse Kansspelcommissie bieden graag de optie om via iDEAL te betalen. Het geld komt dan rechtstreeks vanaf je bankrekening in je spelersaccount te staan. iDEAL werkt snel, is veilig en is voor Nederlandse gokkers bovendien een vertrouwde betaalmethode. Betaal je je weddenschappen liever via een creditcard? Ook dat is in de gokwereld geen enkel probleem. Zowel VISA als MasterCard worden door het grootste deel van de bookmakers gewoon geaccepteerd. Een creditcard is net zo veilig als een betaling via iDEAL. Het nadeel is wel dat je pas op een later moment de rekening krijgt. Je moet dus zelf zorgen dat je het overzicht behoudt.

Nog meer betaalmogelijkheden bij de bookmaker

Veel Nederlandse gokkers vullen hun speelsaldo aan via iDEAL of creditcard. Toch biedt de bookmaker vaak meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een e-wallet. Skrill en Neteller zijn veelgekozen opties. Daarnaast zijn PayPal en de Paysafecard (een soort prepaid kaart) vaak in de lijst met betaalmethodes terug te vinden. De gokwereld ontkomt daarnaast niet aan cryptocurrencies. Er zijn steeds meer bookies die betalingen via onder andere Bitcoin mogelijk maken. Het is aan jou om uiteindelijk de meest geschikte betaalmethode te selecteren.

Denk aan de stortingslimieten

Bij het storten van geld krijg je vanzelf te maken met de limieten van de bookmaker. Wed je op recreatieve basis, dan moet je de minimale limiet goed in de gaten houden. Highrollers lopen juist tegen de maximale limiet aan. Bookmaker kiezen er vaak voor om de stortingsbedragen te begrenzen. De limiet voor een minimale storting varieert grofweg tussen de 5 en 25 euro. Vooral als je maar af en toe een weddenschap plaatst, kan een storting van 25 euro al een grote investering lijken. Kijk dus goed welk minimum jouw bookmaker hanteert. De maximale stortingslimiet verschilt vaak per betaalmethode. Waar je met een Skrill- of Netelleraccount misschien tot 1.000 euro mag storten, kan dit bedrag bij iDEAL vele malen hoger liggen. Ook per bookmaker zijn er vaak grote verschillen. Als je de eerste keer geld stort, kijk dan meteen naar de eisen voor de welkomstbonus. Het zou zonde zijn als je deze bonus laat schieten, simpelweg omdat het stortingsbedrag te laag is.

Alles over jouw uitbetalingsaanvraag

Je hebt voldoende speelsaldo nodig om een weddenschap te kunnen plaatsen. Toch moet je niet alleen nadenken over een storting wanneer je bezig bent met de financiële kant van het gokken. De uitbetaling is minstens zo belangrijk. Een gewonnen weddenschap levert geld op. Je gaat soms door 90 zenuwslopende minuten heen, maar het resultaat mag er zijn. Je voorspelling komt uit en de bookmaker stort het verschuldigde bedrag automatisch in je account. Ook hier geldt dus dat het geld niet rechtstreeks naar je bankrekening gaat, maar naar het speciale potje dat is gekoppeld aan je spelersaccount. Dat betekent dat je zelf het moment bepaalt waarop alle winstbedragen worden uitgekeerd. Je kunt een uitbetaling aanvragen na drie of vier gewonnen weddenschappen of kies je er toch voor om het winstbedrag eerst flink op te laten lopen? Als je één keer per maand een uitbetaling aanvraagt, komt er misschien direct een paar honderd euro op je bankrekening te staan. In principe heb je zelf de controle over het moment van uitbetaling. Maar hier zit wel één voorwaarde aan. Want ook bij de uitbetalingen werken bookmakers met limieten. Voor de meeste gokkers is de minimale limiet de belangrijkste beperking. Je moet minstens 5 tot 25 euro (afhankelijk van de bookmaker) bij elkaar sparen voordat je de uitbetalingsknop kunt activeren. Als je maar af en toe gokt en bovendien voor een lage inzet kiest, dan kost het soms wat tijd om het minimale bedrag bij elkaar te sprokkelen. Wie met grote bedragen wedt, kan wederom tegen de maximale limiet aanlopen. Voor highrollers is het daarom belangrijk om een bookmaker te vinden met ruime limieten. Het aanvragen van een uitbetaling is bij veel bookmakers gratis, al zijn er een paar uitzonderingen. Soms rekent een bookie transactiekosten over elke uitbetaling, maar meestal gaan de extra kosten pas in zodra je vaker dan twee keer per maand op de uitbetalingsknop drukt. Je kunt dan beter even wachten tot de nieuwe maand begint. Keert jouw bookmaker de winst gratis uit? Kijk dan wel even goed na of het bedrijf achter de gekozen betaalmethode misschien nog extra kosten in rekening brengt. Zo voorkom je dat je minder winst krijgt uitgekeerd dan je verwacht. 

Je vraagt een uitbetaling aan en dan…?

Een uitbetaling aanvragen is al net zo makkelijk als geld storten. Wanneer je inlogt kun je (mits je voldoende geld bij elkaar hebt gespaard) de uitbetalingsknop activeren. Sommige bookmakers bieden weer een keuze. Want wil je het geld op je bankrekening laten storten of kies je voor een uitbetaling naar je creditcard of e-wallet? Als je eenmaal een uitbetaling hebt aangevraagd, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk over je geld beschikken. Gelukkig hoef je niet lang te wachten voordat je aanvraag is verwerkt. De meeste bookmakers hanteren een maximale termijn van 48 uur. Het hangt vervolgens van de gekozen uitbetalingsmethode af wanneer het geld daadwerkelijk bij jou is. Bij de eerste betaling kan het voorkomen dat de bookmaker om extra papieren vraagt. Zo moet je misschien middels een kopie van je identiteitsbewijs laten zien dat je 18 jaar of ouder bent. Ook kan de bookmaker hiermee controleren dat je bent wie je zegt dat je bent. Deze extra controles zijn maar formaliteit. Als je alle gegevens eerlijk hebt ingevuld, komt het geld vanzelf jouw kant op.

Verdiep je in de regels van jouw bookmaker

Geld storten of een uitbetaling aanvragen is snel geregeld. Maar voordat je zover bent, is het verstandig om je te verdiepen in de regels van jouw bookmaker. De meeste online wedkantoren hebben een aparte betaalpagina op hun website staan. Hier vind je alle informatie over stortingen en uitbetalingen. De verschillende betaalmethodes, de uitbetalingsopties en de limieten: na het bekijken van de betaalpagina kent de financiële kant van het gokken geen geheimen meer.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Eerlijke informatie afbeelding

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date afbeelding

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers afbeelding

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën afbeelding

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!