Algemeen
12/09/2021 2.800 weergaven

Voorspel het juiste scenario: hóe gaat een voetbalclub winnen?

Je bent ervan overtuigd dat de voetbalmatch een winnaar oplevert. Een gelijkspel gaat er volgens jou echt niet komen. Zonder verder na te denken selecteer je de 1x2 weddenschap en lever je het wedbriefje bij de bookmaker in. Maar wacht even! Je kunt het wedden op de winnaar namelijk veel interessanter maken. In plaats van te voorspellen wie er wint, kun je ook doorgeven hóe die ploeg wint. Weten de spelers op het veld zich terug te knokken na een achterstand of pakken ze juist de overwinning zonder een doelpunt tegen? Er staat je een grote uitdaging te wachten als je gaat wedden op de manier van winnen. Al is het wel een uitdaging die financieel gezien heel aantrekkelijk is…

Win to nil: winnen zonder een tegendoelpunt

Elke voetbalclub heeft twee taken: scoren en voorkomen dat de tegenstander scoort. De weddenschap win to nil (of wedden zonder tegendoelpunt, zoals je wilt) is op dit principe gebaseerd. De ploeg die jij als de grote winnaar aanwijst, doet dat zonder ook maar één tegengoal te incasseren. Volgens jou komt er dus een 1-0, 0-1, 2-0, 0-2 of 3-0 op het scorebord te staan. De verliezers mogen heus dicht bij een doelpunt zijn. Maar voor jou is het te hopen dat de bal niet achter de keeper in het doel terechtkomt. Eén slim geplaatste kopbal in de kruising en je ziet de winst uit je handen glippen. Dat ‘jouw club’ de wedstrijd met overmacht wint, zegt even helemaal niets. De opdracht was om de zege met een clean sheet binnen te halen. En die opdracht is helaas mislukt.

De weddenschap win to nil begint met het maken van een duidelijke keuze. De bookmaker wil namelijk eerst weten welk van de twee ploegen zonder tegendoelpunt gaat winnen. Het heeft dus weinig nut om te hopen op een toevallige 1-0 zege. Je moet precies weten welk van de clubs de dominante partij is en tegelijkertijd een ijzersterke verdediging heeft. Want dit zijn de ingrediënten voor een winnende win to nil-weddenschap. Het is daarnaast echt zaak om slim je wedstrijden uit te zoeken. Het beste kun je op zoek naar een duel met een duidelijke favoriet, die ook nog eens in het eigen stadion speelt. Dit geeft je de grootste kans om deze voetbalweddenschap te winnen.

Het begint met een achterstand, maar dan komt de overwinning

In het voetbal gaat winnen niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig is er genoeg tijd om weer terug in de wedstrijd te komen na een achterstand. Sterker nog, een team kan nog heel goed winnen als het na 20 minuten voetbal tegen een 0-1 achterstand aankijkt. Aan het einde van de eerste helft volgt die gelijkmaker, en binnen 10 minuten na rust staat het alweer 2-1. Die achterstand is hiermee omgebogen naar een voorsprong. Als je dit scenario in je hoofd hebt zitten, kun je volmondig ‘ja’ zeggen op die ene stelling: Club A wint na een achterstand.

Tijdens het voetbalseizoen zijn er genoeg ploegen die terugkomen uit een achterstand en uiteindelijk de volle drie punten meenemen. We moeten toegeven dat het erg lastig is om hiervoor de juiste wedstrijden te selecteren. Toch zijn er een richtlijnen waar je je aan vast kunt houden wanneer je deze weddenschap wilt aangaan. Zo kun je het beste op zoek naar een ploeg die vaak wat een wat slordige start van de wedstrijd kent. Sommige elftallen hebben alle kwaliteiten in huis om te winnen, maar in het eerste deel van de wedstrijd ontbreekt het hen vaak aan focus. Ze zijn onzorgvuldig waardoor er kansen komen voor de tegenstander. Voor ze het weten, kijken ze al tegen een achterstand aan.

Wedstrijden uit het recente verleden bieden waardevolle informatie voor deze weddenschap. Jij zoekt een ploeg die vaker dan gemiddeld op achterstand komt en daarna altijd blijft vechten voor een overwinning. De spelers blijken over de mentale kracht en ervaring te beschikken om ondanks dat tegendoelpunt door te strijden. Ze laten het hoofd niet hangen, wat ze zomaar de overwinning kan brengen. Dat slechte begin en die goede eindsprint bezorgen jou een weddenschap met een hoge quotering.

De ploeg die als eerste scoort, pakt de ook de winst

Het Eredivisieseizoen loopt bijna op zijn eind en het is spannend aan de top. Ajax en PSV zitten dicht bij elkaar, dus puntenverlies is eigenlijk geen optie meer in de wedstrijden die komen gaat. Stel Ajax treft op dat moment een ploeg uit de onderste regionen van de competitie. Het niveauverschil is groot waardoor je niet om die overwinning heen kunt. Bovendien zijn de Amsterdammers sterk gemotiveerd om het maximale uit de wedstrijd te halen. Dat betekent maar één ding: dit voetbalduel is perfect om je te verdiepen in de manier waarop Ajax wint. Er is namelijk een grote kans dat de Ajacieden het openingsdoelpunt gaat verzorgen én uiteindelijk die drie punten pakken. De stelling ‘Ajax scoort als eerste en wint de wedstrijd’ is daarom een zeer realistische voorspelling.

Als eerste scoren en uiteindelijk de overwinning pakken: dat klinkt bijna als de perfecte voetbalmatch. Toch kan er na die eerste goal van alles gebeuren. Voor jou maakt het maar weinig uit wat er tussen dat eerste doelpunt en het eindsignaal van de scheidsrechter gebeurt. Zelfs als het bij dat ene doelpunt blijft, vind jij dat helemaal prima. De eerste goal én de stand na 90 minuten voetbal zijn voor jou de enige twee meetpunten die ertoe doen. Om deze weddenschap te winnen, moet je op zoek naar een ploeg die vanaf de aftrap meteen vol voor overwinning gaat. Het is cruciaal dat de tegenstander niet als eerste tot scoren komt. Ze mogen doelpunten maken, zolang die eerste maar niet op hun naam komt. Let op: vergeet nooit om beide teams grondig te analyseren voordat je definitief je wedbriefje verstuurt. Je wilt zeker weten dat de club die volgens jou gaat winnen, geen tegenstander treft die bekendstaat om zijn snelle treffers.

Winst in beide helften leidt tot de eindoverwinning

Een ploeg die de openingstreffer scoort en de uiteindelijke overwinning pakt, hoeft in de wedstrijd echt niet enorm dominant te zijn. Na die 1-0 wordt het misschien al snel 1-1. De clubs gaan met een gelijke stand de kleedkamer in, en ook in de tweede helft duurt het lang voor de beslissing valt. Pas in de laatste speelminuten wordt het 2-1. Gemakkelijk ging het dus niet, maar de overwinning is binnen. Denk je dat het niveauverschil groot genoeg is om wél echte dominantie op het veld te zien? In dat geval richt je je pijlen op beide helften. Ajax kan namelijk heel goed beide helften winnen wanneer het op een cruciaal punt in het seizoen een degradatiekandidaat treft.

Het maakt bij deze weddenschap niet uit wat de eindstand wordt en hoe groot het verschil in doelpunten gaat zijn. Het enige dat telt, is dat de Ajacieden in beide helften vaker scoren dan de tegenstander. In de eerste 45 minuten scoren ze twee keer, in het tweede deel komt daar nog één doelpunt bij. Als de tegenstander in de tweede helft niet scoort, win je de weddenschap. Staat er aan het einde een 3-1 op het scorebord en heeft de tweede helft dus een doelpunt aan beide kanten opgeleverd? In dat geval wordt het balen, want de winst gaat aan jou voorbij.

Voor deze voetbalweddenschap is het belangrijk dat je een wedstrijd vindt met een duidelijke favoriet. Er is echte dominantie nodig op het veld, anders wordt het lastig om in beide helften vaker te scoren dan de tegenstander. Vooral wedstrijden die de favoriet in eigen huis speelt, verdienen je aandacht. Daar is de kans op een ruime zege nu eenmaal het grootst.

Dit gebeurt er met de quoteringen

Een gewone 1x2 weddenschap is soms al spannend genoeg. Maar wat als je iets meer uitdaging zoekt als je gaat wedden op voetbal? En wat als die odds wel wat omhoog mogen? Dan is het slim om je te verdiepen in de manier waarop een ploeg wint. Hiermee zie je de winst namelijk veel sneller stijgen dan wanneer je je alleen op 1x2 weddenschappen focust. Concrete cijfers maken dat wel duidelijk.

Het Premier League-seizoen 2021/22 levert een mooi duel op tussen Arsenal en Norwich City. Arsenal krijgt door de bookmakers de favorietenrol toegewezen, wat voor de 1x2 weddenschap een quotering oplevert van 1.53. Dat kan natuurlijk beter! Inzetten op Arsenal met een win to nil-weddenschap laat de quotering meteen stijgen naar 2.63. Denk je dat Norwich weleens kan scoren, dan moet je op zoek naar een alternatief. De stelling ‘Arsenal scoort als eerste en wint de wedstrijd’ is goed voor een quotering van 1.63. Als The Gunners de overwinning pakken door zowel de eerste als de tweede helft te winnen, dan maak je meteen kans op een uitbetaling van 3.70 keer de inzet. Komen ze eerste op achterstand voordat ze de wedstrijd naar zich toetrekken? In dat geval profiteer je van een quotering van 9.00. Als je correct voorspelt hoe die overwinning tot stand komt, kun je dus heel wat extra geld binnenhalen.

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers