Algemeen
09/09/2021 3.344 weergaven

Wedden op doelpuntenmakers: wie gaat scoren?

De toss is achter de rug en de spelers maken zich op voor de aftrap. Zodra de scheidsrechter het teken geeft, kan de wedstrijd beginnen! 90 minuten lang focust iedereen zich op de speler aan de bal. Komt er een goede pass, breekt een aanvaller door de verdediging heen en weet de keeper dat schot te keren? Hoe kansrijker de positie van de speler aan de bal, hoe spannender het wordt. Een massale en licht gefrustreerde ‘oeh’ klinkt door het stadion als die goede kans net niet wordt verzilverd. Maar het thuispubliek kan uitbundig juichen als 10 minuten later dat doelpunt alsnog valt. Voor jou is er alleen iets te vieren als ook de juiste speler scoort. Wedden op doelpuntenmakers is een hele uitdaging, maar met een zorgvuldige voorbereiding kun je zomaar profiteren van hoge odds.

Bookmakers bezorgen doelpuntenmakers een status aparte

Na afloop van een voetbalmatch gaat alle aandacht uit naar de doelpuntenmakers. Hun namen verschijnen in de (digitale) kranten, met daarbij een mooie beschrijving van hoe de aanval precies verliep. Ook in de samenvattingen op tv ontbreken die goals niet. Logisch, want één doelpunt kan echt het verschil maken tussen winst of verlies. Het kan zelfs de hele wedstrijd doen kantelen. Als het lang 2-0 staat, komt de spanning helemaal terug als in de 60e minuut die 2-1 valt. Opeens laait het vuur weer op en de bezoekers ruiken kansen. Een gelijkspel is mogelijk, en misschien zit er zelfs een overwinning in.

Als enthousiast voetbalfan weet je natuurlijk hoe belangrijk doelpunten zijn. Bookmakers weten dit ook. Het is niet voor niets dat een groot deel van hun weddenschappen maar één thema hebben: doelpunten. Daarbij is er een belangrijke rol weggelegd voor de makers van die doelpunten. Op de online gokplatforms zijn ze zeker niet anoniem. Ze staan met naam en toenaam in een lijst met potentiële goalscorers. De odds geven wel aan hoe groot de kans is dat ze scoren. Aan jou de taak om uit al die spelers de juiste naam te filteren.

Wedden op doelpuntenmakers

Wedden op de eerste, laatste of de anytime goalscorer

Elk doelpunt in de wedstrijd is van belang. Het openingsdoelpunt zet de boel alvast op scherp. Als dat doelpunt vroeg in de wedstrijd valt, heeft de tegenstander nog alle kans om de boel gelijk te trekken. Maar ze moeten wel aan de bak. Rustig en afwachtend rondspelen is er niet meer bij. Als ze willen winnen, moeten ze zelf ook scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kan dan zomaar de beslissing brengen.

Bookmakers maken graag onderscheid tussen de eerste, laatste en anytime goalscorer. Voor jou is het belangrijk om goed over de verschillende opties na te denken. Vul je de naam in van de eerste goalscorer en zeg je daarmee wie de wedstrijd opent? Of voorspel je liever de laatste doelpuntenmaker en geef je daarmee aan wie het duel beslist? Je neemt natuurlijk wat risico met deze weddenschappen. De Noor Erling Haaland scoort veel, maar je loopt die overwinning toch mis als dat laatste doelpunt van de voeten van een ander komt. Die twee eerdere doelpunten die hij in de wedstrijd heeft gemaakt, doen er niet meer toe. Iemand anders is verantwoordelijk voor dat laatste doelpunt, dus je verliest je weddenschap. Om je winkansen te vergroten, kun je de eerste of laatste doelpuntenmaker vervangen door de anytime goalscorer. Met deze weddenschap maakt het niet uit of een speler het eerste, tweede, derde of zelfs vierde doelpunt van de wedstrijd maakt. Het gaat erom dat hij scoort, meer hoef je niet te weten.

Zo maak je je keuze uit die lijst met potentiële doelpuntenmakers

Doelpuntenmakers zorgen voor interessante weddenschappen. Opeens kijk je niet alleen naar óf er gescoord wordt, maar je wilt vooral weten wíe dat doelpunt maakt. Alleen met de juiste naam op je wedbriefje pak je die overwinning. We hoeven je niet te vertellen dat je hier te maken hebt met een lastige, risicovolle weddenschap. Een goede voorbereiding is cruciaal en je winkansen stijgen dan meteen. Maar hoe pak je het wedden op doelpuntenmakers eigenlijk aan?

Inzetten op goalscorers begint met een zorgvuldige analyse van de selecties. Kijk daarbij niet alleen naar de 22 spelers die in de basis staan. Een spits die vaak in de laatste 20 minuten wordt ingebracht en dan echt goede kansen creëert, kan voor jou zeer interessant zijn. Deze voetballer kan zomaar dat laatste doelpunt scoren waardoor de winst van jou is. Maar ja, er is altijd dat risico dat hij dit keer op de bank blijft zitten. Als de ploeg al ver genoeg voor staat, vindt de trainer het misschien onnodig om deze doelpuntenmaker in het veld te brengen. Wees dus voorzichtig met wisselspelers, maar negeer ze niet. Ook de basisspelers moet je grondig analyseren. Van de 22 mannen op het veld kun je al heel wat namen wegstrepen. De keepers zijn niet interessant en ook de verdedigers zetten tijdens het voetbalseizoen weinig doelpunten op hun naam. Het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd levert voor jou waardevolle informatie op. Zo zie je meteen of een middenvelder regelmatig zelf naar het doel gaat óf dat hij het laat bij messcherpe passes richting het aanvalstrio.

De lijst met potentiële goalscorers neemt zienderogen af als je op basis van statistieken gaat wegstrepen. Let daarnaast op de vorm waarin de overgebleven spelers verkeren. Zelfs ’s werelds beste aanvallers zijn soms niet in vorm. Je neemt dus risico als je verwacht dat Lionel Messi wel even scoort, ook al mist hij momenteel precisie en weet hij het doel de laatste weken niet te raken. Vergeet daarnaast niet om de namen te noteren van diegenen die als eerste aan de bal staan wanneer er een penalty of vrije trap wordt gegeven. Deze posities bieden extra scoringskansen waardoor ze voor jou zeer interessant zijn.

De ene weddenschap is lucratiever dan de andere

Wedden op doelpuntenmakers kan behoorlijk ingewikkeld lijken. Er zijn namelijk veel zaken waar je rekening mee moet houden. Toch kom je in de praktijk al snel uit op een lijstje van twee, drie of hooguit vier serieuze kanshebbers. Vanaf dat moment moet je keuzes gaan maken. Voordat je een definitieve naam selecteert, is het verstandig om de teams tegen elkaar af te wegen. Hoe sterk zijn ze als geheel en hoe zit het met het niveauverschil. Die topscorer van Vitesse is misschien een prima keuze voor een wedstrijd tegen GA Eagles of FC Twente. Tegen de echte top van de Eredivisie wordt het voor hem lastiger om te scoren. In dat geval zet je je geld misschien liever in op een speler van Ajax of PSV. Je moet dus echt het complete plaatje voor ogen hebben voordat je definitief een naam doorgeeft aan de bookmaker.

Zodra je een beeld hebt van de wedstrijd én je iemand op het oog hebt die je als doelpuntenmaker wilt aanmerken, moet je een keuze maken uit de verschillende wedopties. Ga je voor hoge odds, dan is wedden op de eerste of laatste doelpuntenmaker verreweg het interessantst. Zelfs de meest voor de hand liggende namen leveren gemakkelijk een quotering op van 5.00 of hoger. Wedden op de anytime goalscorer is minder lucratief, al kun je je inzet nog steeds verdubbelen. Aan jou de keuze of je risico wilt nemen of dat je liever wat meer op veilig speelt. Ga je voor de eerste of laatste doelpuntenmaker dan is het zaak om goed te kijken naar het spel van de voetballer die het hoogst op je lijstje staat. Sommigen beginnen altijd vol overgave aan de wedstrijd en zetten meteen druk, anderen spelen afwachtender waardoor de kans op een vroeg doelpunt afneemt. Dit is belangrijke informatie wanneer je wilt bepalen of je de focus op die eerste of laatste goal legt. Durf je geen geld in te zetten op dat eerste/laatste doelpunt, maar hoop je wel die odds te verhogen? Bij veel bookmakers kun je ook inzetten op spelers die twee doelpunten of meer scoren. Als jouw voetballer een goede avond heeft, heb jij dat ook.

Een live weddenschap geeft tijd om te observeren

In elke wedstrijd zijn doelpuntenmakers belangrijk. Voor een club is het erg prettig als er een aantal spelers in de selectie zitten die een hoog gemiddeld doelsaldo hebben. Zo kunnen ze met vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet zien. Toch zegt zo’n hoog scoringsgemiddelde niet alles over de wedstrijd waar jij op wilt wedden. Na 30 minuten spelen merk je het misschien al: de voetballer waar jij je geld op hebt ingezet, komt gewoon niet lekker in de wedstrijd. Het lukt hem niet om passes vanuit het middenveld goed aan te nemen en het passeren van de verdediging zit er tot nu toe ook niet in. Met nog een uur te spelen, kan er natuurlijk van alles gebeuren. Maar hoe fijn zou het zijn als je deze situatie op het veld kunt benutten voor je weddenschap? Gelukkig kan dat. Als je live gaat wedden op voetbal, kun je bijvoorbeeld voorspellen welke speler het volgende doelpunt op zijn naam zet. Je hebt alle tijd om het spel te observeren, dus je vergroot hiermee je winkansen.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!