Overige artikelen
14/02/20206.859 weergaven

Britse vrouw maakt megaklapper van €650.000 met een €2 voetbalweddenschap

Iedere voetbalwedder droomt stiekem van die ene klapper. Tienduizend euro zou al heel mooi zijn. Maar het bedrag wordt pas echt interessant als het richting een half miljoen of misschien zelf naar een miljoen loopt! In gedachten heb je dat geld ongetwijfeld al uitgegeven. Stoppen met werken zodat je alle tijd hebt voor een lange wereldreis, je huurhuis inruilen voor een villa met zwembad, rondrijden in die luxe Lamborghini waar je al heel lang over fantaseert… Of ben je juist iemand die zijn nieuw verworven rijkdom het liefst deelt met de mensen om zich heen? Wat je dromen ook zijn, een perfect ingevuld wedbriefje kan ze zomaar waarmaken. Een Britse vrouw, die in de media graag anoniem wil blijven, kan dat inmiddels beamen. Met een inzet van omgerekend nog geen € 2,- won ze in 2017 een bedrag maar liefst € 650.000,-. Rijk worden met voetbalwedden, het kan dus wel! 

Een knotsgek verhaal met een heel mooi eind

Wedden op voetbal heeft soms veel weg van een loterij. Natuurlijk, je bereidt je keer op keer goed voor op je weddenschappen. Je analyseert de statistieken, leest wat voorbeschouwingen en uiteindelijk kom je tot een weloverwegen beslissing. En toch is dat geen garantie op winst. Waar jouw winnaar normaal gesproken sterk aan de wedstrijd begint, lijkt het nu alsof de spelers lusteloos zijn en weinig motivatie hebben om te winnen. Het resultaat? Zij verliezen de wedstrijd en jij verliest je weddenschap. Dat is behoorlijk zuur, maar het is wel hoe de gokwereld werkt. Je hebt nu eenmaal ook wat geluk nodig om je weddenschappen te winnen. Dat geldt al helemaal voor weddenschappen waarvan de bookmakers de winkansen laag inschatten. Waar jij vaak vertrouwt op een gedegen voorbereiding, was het bij deze Engelse dame enkel en alleen een kwestie van geluk hebben. De echte voetbalkenners in huis waren haar man en zoon. En aangezien zij hun vrije weekenden graag besteedden aan het kijken van Engels voetbal, besloot de dame in kwestie dat het tijd werd voor een weddenschap. Op deze manier kon net als haar man en zoon gespannen naar de wedstrijden kijken. Het was overigens niet de eerste keer dat de vrouw haar wedbriefje inleverde bij de bookmaker. Al was ze tot die ene dag in 2017 niet bepaald succesvol. Datzelfde gold voor haar man, die net als zij graag een weddenschap aanging bij het lokale wedkantoor. Toch konden de verschillen tussen hen beiden niet groter zijn. De man volgde de Engelse competitie al van kinds af aan en wist dus precies wat er speelde, terwijl de vrouw bij het invullen van haar wedbriefje niet werd gehinderd door enige kennis van voetbal. Hierdoor had haar weddenschap meer weg van een loterij dan van een sportweddenschap. Maar ook in een loterij worden mooie prijzen verdeeld, als je het geluk je tenminste gunstig gezind is. Het bleek dat de Britse vrouw haar wedbriefje had ingevuld volgens een systeem dat heel goed werkte. Het maakte haar in één klap € 650.000,- rijker. 

Britse wint megabedrag

Wat stond er op haar wedbriefje?

De anonieme Engelse hield er in 2017 een wel heel originele strategie op na toen ze haar winnende wedformulier invulde. Ze liet de statistieken voor wat ze waren, en ook voorbeschouwingen waren niet aan haar besteed. Zonder enige kennis van het Engelse voetbal ging ze aan de slag. Hierdoor maakte ze keuzes die een echte voetbalkenner waarschijnlijk niet zou maken. Ze had zichzelf wel één belangrijk doel gesteld: ze wilde haar geld inzetten op de clubs met de mooist klinkende namen. Voor een totale inzet van zo’n € 2,- kon er in principe weinig misgaan. Al was de kans op winst wel heel klein. Ze ging namelijk twaalf weddenschappen tegelijk aan, en deze moesten allemaal goed zijn om de winst binnen te slepen. Haar zoon kreeg de belangrijke taak om de voetbalaffiches voor te lezen. Het maakte haar niet uit welke ploeg favoriet was en hoe goed de spelers in vorm waren. Voor haar draaide het alleen om de naam. Uiteindelijk stonden de volgende twaalf voorspellingen op haar wedcoupon:

 1. De wedstrijd Aston Villa – Sheffield Wednesday, waarbij ze inzet op een overwinning voor Sheffield (de wedstrijd eindigt uiteindelijk in 1-2).
 2. De wedstrijd Barnsley – Birmingham, waarbij ze inzet op een overwinning voor Barnsley (het wordt 2-0).
 3. De wedstrijd Bolton – Norwich, waarbij ze kiest voor een overwinning voor Bolton (het wordt 2-1).
 4. De wedstrijd Derby County – Reading, waarbij ze de overwinning toekent aan Reading (het duel eindigt in 2-4).
 5. De wedstrijd Huddersfield – West Brom, waarbij de gaat voor een overwinning voor Huddersfield (het wordt een nipte zege van 1-0).
 6. De wedstrijd Ipswich – Preston North End, waarbij ze inzet op winst voor Ipswich (de thuisploeg wint met 3-0).
 7. De wedstrijd Millwall -Burton, waarbij ze wedt op winst voor Burton (het wordt 0-1).
 8. De wedstrijd Newcastle – Bournemouth, waarbij ze haar geld inzet op Bournemouth (het duel eindigt in 0-1).
 9. De wedstrijd Nottingham Forest – QPR, waarbij ze kiest voor de thuisploeg (Nottingham Forest wint met 4-0).
 10. De wedstrijd Sheffield United – Hull, waarbij ze wedt op een overwinning voor Sheffield (het wordt ook een ruime 4-1 overwinning).
 11. De wedstrijd Southampton – Burnley, waarbij ze inzet op een overwinning voor Burnley (het wordt 0-1).
 12. De wedstrijd Swansea – Brighton, waarbij ze Brighton aanwijst als de winnaar (de wedstrijd eindigt in een 0-1).

Deze twaalf wedstrijden waren gezamenlijk goed voor een bedrag van € 650.000,-. Het moet behoorlijk spannend zijn geweest toen de laatste wedstrijd bezig was en de vrouw in kwestie nog maar één uitslag goed moest hebben. Met haar aanpakt leert ze je in ieder geval wel een belangrijke les. Het loont zich soms om out of the box te denken, al is het slim om het iets gestructureerder aan te pakken dan deze Engelse voetbalwedder.

Meervoudige weddenschappen: de sleutel tot succes

Dit verhaal heeft vooral de media gehaald vanwege de enorme mazzel die de vrouw heeft gehad. Wie had er ooit gedacht dat iemand zonder enige voetbalkennis zoveel geld kon winnen bij een bookmaker? De meeste wedders die grote bedragen winnen, hebben flink wat baat bij hun sportkennis. Al speelt de geluksfactor ook dan een grote rol. Je moet nu eenmaal heel veel geluk hebben wil je een klapper maken met je voetbalweddenschappen. Maar toch, onmogelijk is het niet. Zo won Fred Craggs in 2007 bijna een miljoen euro door een achtvoudige weddenschap te plaatsen. Zijn expertise: paardenrennen. Ook Steve Whiteley wist zijn bankrekening behoorlijk te spekken tijdens een bezoekje aan de renbaan. Met een inzet van omgerekend iets meer dan € 2,- leverde zijn zesvoudige weddenschap hem ruim een miljoen op.  Het is je vast opgevallen dat deze wedders één ding met elkaar gemeen hebben. Ze hebben hun enorme winstbedrag allemaal te danken aan een meervoudige weddenschap. Het kan hierbij gaan om een combi bet, maar ook om een systeemweddenschap. Of wed jij misschien bij een bookmaker die elke week een nieuw jackpotspel online heeft staan. Het maakt niet uit om welke variant het gaat, want een meervoudige weddenschap laat het potentiële winstbedrag sowieso snel stijgen. Let wel op: de kans op falen is groot. Maar als je toch het geluk hebt dat alles op zijn plek valt, dan kun jij zomaar de volgende wedder zijn die de kranten haalt.

Treed in de voetsporen van de Engelse voetbalwedster

De Engelse winnares van € 650.000,- heeft heel veel geluk gehad met haar wedbriefje. Zij liet zich puur leiden door de namen en dacht verder niet na over de kwaliteiten van de clubs. Dit kon ze alleen doen doordat ze met een inzet van zo’n € 2,- weinig risico liep. Bij jackpotspellen is zo’n lage inzet heel gewoon. Het lastige is wel dat je al snel vijftien wedstrijden of meer goed moet voorspellen om kans te maken op een jackpot van een (half) miljoen. Onze Britse voetbalwedster laat zien dat dit zeker niet onmogelijk is. Toch is het verstandig om je wat beter op de wedstrijden voor te bereiden dan zij heeft gedaan. Je winkansen stijgen nu eenmaal snel als je weet hoe de ploegen ervoor staan. Al blijft de kans klein dat je een reeks van vijftien wedstrijden helemaal goed voorspelt. Vind je vijftien wedstrijden toch iets te veel, kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een combi bet. Hierbij bepaal je zelf hoeveel weddenschappen je aan je wedbriefje toevoegt. Fred Craggs en Steve Whiteley hebben wel bewezen dat je echt geen vijftien voorspellingen nodig hebt om een indrukwekkend bedrag te winnen. Het voordeel van een combi bet is bovendien dat je zelf de wedstrijden én het type weddenschap uitkiest. Bij een jackpotspel maakt de bookmaker die keuze voor je. Ga je voor een zelfde megaklapper als de Britse vrouw, dan moet je goed nadenken over wat de beste route is. Zodra je je wedformulier eenmaal hebt ingeleverd, kan het duimen beginnen. Dat zul je zeker nodig hebben!

Verbreed je kennis met deze artikelen

Multimiljonair door kansberekening

Overige artikelen
17/04/2015

Matchfixing: Echt voetbal of toch theater?

Overige artikelen
26/08/2014

Gokwinsten en de Belastingdienst

Overige artikelen
15/04/2013

Waarop baseren bookmakers hun odds?

Overige artikelen
11/06/2019

De beste Online Bookmakers