Overige artikelen
17/04/201519.492 weergaven

Multimiljonair door kansberekening

Binnen een maand een ton verdienen met een inzet van slechts 500 euro? Het klinkt te mooi om waar te zijn, en voor de meeste mensen is dat het ook. Maar voor de 36-jarige man die onlangs met AD Sportwereld een gesprek had, zijn deze grote verdiensten werkelijkheid. De Nederlander (die om logische redenen anoniem wenst te blijven) haalt jaarlijks miljoenen binnen met het wedden op voetbalwedstrijden. En dat is geen puur geluk. De man werkt namelijk met een beproefde strategie: kansberekening.

Van jonge gokker tot multimiljonair

Alleen al in Nederland zijn er zeker een miljoen mensen die regelmatig wedden op sportwedstrijden. Af en toe winnen ze een mooi geldbedrag en soms wordt er verlies geleden. Zelfs als je een gelukkige hand van gokken hebt, is de kans klein dat je ervan kunt leven. Die luxe is echt voorbehouden aan de professionele topgokkers die het spel slim en behendig weten te spelen. De zesendertigjarige ‘Wouter de Graaf’, welke wegens het anoniem willen blijven zo door AD voor het gemak is genoemd, is één van die succesvolle topgokkers. Ondanks dat hij pas 36 jaar is, heeft De Graaf al 20 jaar ervaring in het gokken. Hij begon op 16-jarige leeftijd en in eerste instantie speelde hij het spel zoals bijna ieder ander. De meeste gokkers gebruiken hun kennis van de club en de spelers om van tevoren het winnende team te bepalen. Maar bij zijn baan als programmeur voor een internationaal gokbedrijf leerde De Graaf anders naar het gokken te kijken. Op deze werkplek ontdekte hij de vele mogelijkheden die computers hem boden, en niet onbelangrijk: hij doorzag daarbij de wetten van de kansberekening. Dit werd de basis van een strategie die hem een paar jaar later multimiljonair zou maken.

Focus op de lange termijn

Het succes van Wouter de Graaf kent geen grenzen. Om volledig zijn eigen strategie te kunnen volgen, is de topgokker een aantal jaar geleden voor zichzelf begonnen. Vanuit zijn woonplaats Parijs stuurt hij twee traders aan, de één opereert vanuit de Franse hoofdstad en de ander vanuit Nederland. Met zijn eigen gokbedrijf borduurt De Graaf voort op wat hij in het verleden leerde. Toch bracht hij een aantal essentiële wijzigingen aan in de wiskundige formules die hij al jaren gebruikte. Wat die punten zijn, geeft de topgokker uiteraard niet prijs. Wel laat De Graaf doorschemeren dat zijn eerste idee altijd simpeler is dan je zou denken. Al kan de gewone gokker natuurlijk nog steeds niet zoveel met die aanwijzing. De strategie die De Graaf heeft uitgedacht, is altijd gericht op de lange termijn. En dat is precies wat professionele gokkers onderscheidt van spelers die slechts af en toe een gokje wagen. Waar jij je misschien volledig focust op winst bij die ene weddenschap, houdt de topgokker er al rekening mee dat hij de nodige verliezen moet incasseren. De Graaf staat dan ook zelden stil bij een verloren weddenschap. Het enige wat voor hem telt, is de de langetermijnstrategie. De eindbalans moet positief uitvallen, en dan natuurlijk het liefst met zoveel mogelijk winst.

De strategie van een echte kansberekenaar

Wie af en toe zelf een gokje waagt, begrijpt de charme van het spel. Voor je geld inzet, doe je wat onderzoek naar de clubs, ga je na welke spelers er spelen en bekijk je of er misschien blessures binnen één van de teams zijn. Al deze informatie helpt je om een goed onderbouwde weddenschap aan te gaan. De strategie van een kansberekenaar werkt heel anders. De achtergrondkennis over clubs en spelers laat De Graaf dan ook helemaal links liggen. Hij vertrouwt op digitale data die verschillende computermodellen hem voorschotelen. De tabellen op zijn scherm geven hem up-to-date informatie over hoeveel kans hij maakt bij een weddenschap. Dit helpt hem bepalen of hij inzet op wie de wedstrijd wint, de punten of de echte einduitslag. De Graaf en zijn twee traders hebben hier een dagtaak aan. Want waarom zou je op een enkele wedstrijd inzetten als je in een weekend ook duizenden weddenschappen kunt plaatsen? De topgokker en zijn team verhandelen dagelijks aan tonnen. Daarbij zetten ze niet alleen in op wedstrijden op het hoogste niveau. Integendeel juist. Daar waar jij er waarschijnlijk de interessantste wedstrijden met echte topclubs uitpikt, richt De Graaf zich vaak op wedstrijden die er niet echt uit lijken te springen. Vooral kleine wedstrijden op een doordeweekse middag kunnen soms verrassend veel winst opleveren. Zo kan het zomaar zijn dat De Graaf met één enkele weddenschap bedrag van 5.000 tot 20.000 euro binnenhaalt. En dat op een gewone dinsdag- of woensdagmiddag.

Professioneel wedden via kansberekening

Betting exchange

Bookmakers hebben de strategieën van De Graaf de afgelopen jaren met een kritische blik gadegeslagen. Door zijn werkwijze is de gokker inmiddels niet meer welkom bij de traditionele bookmakers. Om toch volop te kunnen gokken, begeeft De Graaf zich op het terrein van de betting exchange. Bij een betting exchange wordt voortdurend gehandeld in nieuwe weddenschappen, en juist dat maakt het zo interessant. Aan de hand van de computermodellen bepalen De Graaf en zijn traders welke weddenschappen interessant zijn. Door de continue handel veranderen de bedragen die aan de geplaatste weddenschappen zijn gekoppeld, steeds weer. En hier weet de topgokker razendsnel op in te spelen. De berekeningen die de computer maakt, zijn heilig voor De Graaf. Hij wijkt nooit af van wat de computermodellen hem vertellen. Inzetten op een goed gevoel, zoals veel gokkers dat weleens doen, is voor hem dan ook volkomen vreemd. Het zijn de data die tellen, niet de emotie.

Ben jij de volgende Wouter de Graaf?

Dat de strategie van de multimiljonair werkt, is wel duidelijk. Denk echter niet dat je dit zelf ook wel even kunt. In het verleden zijn er al heel wat mensen die hebben geprobeerd om data-analyse in te zetten bij gokwedstrijden. Bij de meesten is het project echter volledig mislukt. Ook Wouter de Graaf heeft het vak met vallen en opstaan geleerd. Steeds opnieuw moest hij zijn berekeningen aanpassen tot hij uiteindelijk de goede formule had gevonden. Het heeft hem jaren gekost voor hij zijn eerste winstgevende project mocht vieren. Kansberekening is misschien een onconventionele manier om de gokwedstrijden te winnen. Maar zoals De Graaf bewijst: met de juiste kennis en een groot doorzettingsvermogen kan deze tactiek zich wel degelijk lonen. Ook op VoetbalGokken.nl vind je onder de sectie artikelen tal van verschillende strategieën die je kan toepassen bij het wedden op voetbalwedstrijden. Wellicht zit jouw succesvolle strategie hier wel tussen of weet je net als Wouter de Graaf een strategie succesvol te verfijnen en eigen te maken!

Verbreed je kennis met deze artikelen

Matchfixing: Echt voetbal of toch theater?

Overige artikelen
26/08/2014

Gokwinsten en de Belastingdienst

Overige artikelen
15/04/2013

Waarop baseren bookmakers hun odds?

Overige artikelen
11/06/2019

Voorkom het ontstaan van een gokverslaving

Overige artikelen
11/07/2019

De beste Online Bookmakers