Algemeen
15/05/2019 77.803 weergaven

Professioneel gokken op voetbal

Een professionele voetbalgokker is iemand die zijn inkomen verdient door slim en doordacht in te zetten op voetbalwedstrijden. Als je succesvol bent, zijn bedragen van tienduizenden euro’s die je verdient met een weddenschap misschien wel heel gewoon. Maar het lukt niet zomaar om een profcarrière op te bouwen in het wedden op voetbal. En de echte pro's behoren tot de uitzonderingen. Het is dan ook maar helemaal de vraag of het uberhaupt lukt een carriere in het professioneel voetbalwedden op te succesvol op te bouwen. Wat zeker is om stelselmatig succes te bereiken met wedden op voetbal lijken op voorhand te zijn: verdiepen en kennis vergaren van de materie, een flinke bankroll op orde te hebben én door veel goed doordachte weddenschappen op voetbal af te sluiten. Met vallen en opstaan. En hier is echter wel een ijzersterke discipline voor nodig, wat niet voor iedereen lijkt weggelegd…

Klaar voor een leven als voetbalgokker?

Kun je je geld verdienen met het wedden op voetbal? Zeker, het is in theorie absoluut haalbaar! Er zijn volop voorbeelden van gokkers die prima kunnen leven van hun voetbalkennis. Het leven van een professionele gokker straalt vaak een hoop glamour uit en dit werkt voor velen als een heuse magneet. Want bij het leven van de meest succesvolle voetbalgokkers ter wereld hoort ook veel luxe. Grote villa’s, sportauto’s en uitnodigingen voor exclusieve feestjes: de groten in de gokwereld overkomt het allemaal. Toch mag je al blij zijn als het je lukt om een goede boterham te verdienen met het wedden op voetbal. Slechts een paar procent van de mensen die willen, kunnen ook daadwerkelijk leven van het gokken. Who knows? Misschien behoor jij in de toekomst ook wel tot de uitverkorene van het professioneel wedden?

Professioneel gokken

De do’s en don’ts voor de weg naar het grote geld

Dus jij denkt dat je klaar bent om de volgende stap in het voetbalgokken te nemen? Een professionele gokker worden klinkt misschien erg aantrekkelijk, maar heeft ook zo zijn keerzijdes. Het is een zeer stressvol leven, voornamelijk door de ups- en downs die je in je weddenschappen zal meemaken. Daarom raden velen de lifestyle van een professioneel voetbalgokker af. Laat je je hier niet door afschrikken? Zorg dan in ieder geval dat je goed weet waar je aan begint. En belangrijker nog: weet of jij het in je hebt om het te maken als professioneel wedder.

Voor een succesvolle carrière als voetbalgokker moet je allereerst bereid zijn om er genoeg tijd in te stoppen. Gaat er veel tijd op aan je gezin en aan allerlei hobby’s, dan is de kans groot dat dat ten koste gaat van je voorbereiding. Je moet namelijk onderzoek doen, wedstrijdstatistieken analyseren, winstkansen berekenen, enzovoort. Als je dit niet nauwkeurig genoeg doet, dan is de kans op verlies groot. Een succesvol gokker heeft bovendien verstand van meerdere voetbalcompetities. Je hoeft echt niet te weten wie de favorieten zijn in de Japanse J-League of de Irakese Superliga. Maar het helpt wel als je op meer competities kunt wedden dan alleen de Eredivisie.

Jarenlange toewijding en ijzersterke discipline zijn het hoofdingredient van een echte pro.

Zo heb je per week opeens heel wat wedstrijden en weddenschappen om uit te kiezen. Bij elke weddenschap die je aangaat, is het belangrijk dat je je focust op de langere termijn. Verlies je een weddenschap, vergeet dan niet dat er nog heel wat nieuwe kansen komen. Het gaat erom dat je aan het einde van de maand genoeg winst hebt gemaakt om van te kunnen leven. Die ene verloren weddenschap ben je dan zo weer vergeten. Recreatieve gokkers hebben nogal eens de neiging om zich na een verloren weddenschap te laten leiden door hun emoties. Ze willen het verlies goedmaken, dus zetten ze zo snel mogelijk weer in op een nieuwe wedstrijd. Een echte prof weet dat dit het domste is dat je kunt doen.

Je moet onder alle omstandigheden het hoofd koel kunnen houden en vertrouwen op je verstand en/of wedstrategie. Voor emoties is in de wereld van professionals geen plaats. Ben je ongeduldig van aard? Vraag jezelf dan af of je wel geschikt bent voor een professionele carrière in het voetbalgokken. Je moet namelijk de tijd nemen om je bankroll rustig op te bouwen en om het wedden op voetbal goed onder de knie te krijgen. Prof worden kost tijd, dus heb geduld.

Leer professioneel gokken op voetbal

Bankrollmanagement is de sleutel tot succes

Als je eenmaal op het punt aankomt dat je definitief besluit om prof te worden, dan heb je ongetwijfeld alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. Je wilt kunnen leven van je voetbalkennis en je hebt ook nog eens alles in je om succesvol te worden. Het is dus hoog tijd voor de volgende stap! Het eerste wat je nu moet doen, is een stevige bankroll opbouwen. Je zult een lange tijd geld moeten opsparen zodat je een passende bankroll achter je hebt staan.

Ons advies hierin is: zorg dat je in de eerste periode een goed back-up plan achter de hand hebt. Neem bijvoorbeeld je dagelijkse baan als back-up plan. Als je m.b.t. jouw gemaakte voetbalweddenschappen in wat mindere tijden terechtkomt, dan heb je altijd nog iets achter de hand om je dagelijkse voorzieningen en vaste lasten mee te betalen. Bovendien kan een baan je goed laten nadenken over de hoeveelheid geld waarmee je speelt. Het zou je spel kunnen ook nog weleens kunnen bevorderen als je je bedenkt dat je een weddenschap gaat plaatsen met je zuur verdiende centen.

Een back-up plan alleen is natuurlijk niet genoeg. Goed bankrollmanagement is namelijk de échte sleutel tot een professionele carrière als voetbalgokker. Slim omgaan met je geld is hoofdzaak nummer 1. Zo moet je onder andere in staat zijn om voor jezelf limieten te stellen. Dit elke keer weer als je een nieuwe voetbalweddenschap aangaat. Je moet voor jezelf twee limieten stellen. Denk na over de minimale hoeveelheid geld die je bereid bent in te zetten op een weddenschap, en tegelijkertijd over het maximale geldbedrag dat je inzet. Je moet hierin de juiste balans zien te vinden tussen de risico’s van het gokken en de mogelijkheid om in één keer veel geld te winnen. In principe is dit gewoon een kwestie van ervaring.

Bij bankrollmanagement draait het puur om de afspraken die je met jezelf maakt. Welke dat precies zijn, bepaal je helemaal zelf. Je kunt bijvoorbeeld ook met jezelf een maximaal aantal weddenschappen afspreken, waarbij je niet meer dan drie keer per dag geld inzet. Of ga alleen voor wedstrijden uit bepaalde voetbalcompetities, zoals de Eredivisie, Bundesliga of Serie A. Het zijn enkel slechts voorbeelden, maar het zijn tactisch gezien goede beslissingen. Helemaal als je ook echt de wil hebt om je daadwerkelijk aan deze gemaakte afspraken te houden. Want een professioneel wedder weet: om financieel gezond te blijven, is het essentieel dat je je aan je eigen afspraken houdt.

Zo begin je aan een carrière professioneel in het gokken op voetbal

Je bent niet van de ene op de andere dag klaar voor een carrière als profgokker. Zoiets kost tijd en voorbereiding. Je moet namelijk precies weten waar je over praat voordat je goed geld kunt verdienen met het wedden op voetbal:

  • Kijk in eerste instantie veel naar voetbalwedstrijden en houd hierbij ook de verschillende online bookmakers in de gaten. Online bookmakers koppelen zogeheten quoteringen aan voetbalwedstrijden, waarmee de waarde en winstkans van het betreffende voetbalteam of wedstrijd wordt bepaald. Over het algemeen geldt hierbij: hoe hoger de quoteringen, hoe hoger het risico, maar uiteraard ook ‘hoe hoger’ de potentiële uitbetaling. Leer zoveel mogelijk over (terugkerende) patronen en weddenschappen die in eerste instantie misschien erg lucratief leken, maar later wel erg risicovol bleken. Als professioneel gokker moet je namelijk zo precies mogelijk kunnen inschatten welke weddenschappen de meeste potentie hebben.
  • Lees veel artikelen over het gokken op voetbal. Blijf up-to-date als het gaat om voetbal en het wedden op deze sport. Denk aan transfers, trainerswissels, maar ook blessures en schorsingen. Zo kom je niet voor verassingen te staan!
  • Praat met zoveel mogelijk voetbalgokkers over wedden in het algemeen en wedden op voetbal in het bijzonder. Laat anderen het je leren, laat ze je vertellen wat je goed en fout doet. Om te beginnen kun je je inschrijven op VoetbalGokken.nl en meepraten en discussiëren op artikelen of bijvoorbeeld ons forum.
  • Lezen is anno nu niet erg populair meer… daar zijn we ons wel degelijk van bewust! Toch raden wij je aan ons gratis E-book eens een keer door te lezen. Het E-book is slechts 18 pagina’s dik en op een toegankelijke wijze geschreven. Je kunt het E-book downloaden door je gespaarde coins in te wisselen óf door met jouw sociale media account een like, share of tweet te delen. Dit doe je eenvoudig via de buttons getoond op de E-book pagina.
  • Kennis is belangrijk, maar uiteindelijk moet je natuurlijk ook ervaring opdoen. Loop hierbij niet te hard van stapel. Zorg dat je eerst een periode blijvend winstgevend en succesvol gaat gokken op voetbal. Dit puur om het hele spelletje goed onder de knie te krijgen. We raden je dan ook aan om in eerste instantie altijd laag te beginnen – en hiermee bedoelen wij echt laag – dus op de micro limieten. Puur om kennis op te doen en de risico’s van het gokken beter te kunnen inschatten.
  • Wanneer het spelen met lage inzetten je goed afgaat, kun je een limiet hoger gaan spelen (Lees ook ons artikel: Wedden op voetbal met grote bedragen). Je bankroll geeft aan met welk limiet je eventueel zou kunnen gaan spelen. Gebruik hierbij een strategie als het taartmodel. Dit om ten alle tijden te voorkomen dat je toch sneller dan verwacht door je bankroll heen bent en bankroet bent.

Professioneel gokken op voetbalwedstrijden

Een succesvol gokker bepaalt zijn eigen strategie

Kennis van het voetbal en de gokwereld is essentieel, net als goed bankrollmanagement. Maar daar komt nog iets bij: een wedstrategie. Professionele gokkers plaatsen alleen weloverwogen weddenschappen. Meestal vertrouwen ze daarbij op een vaste strategie. Er zijn veel verschillende strategieën als het gaat om gokken op voetbal. Zo kun je bijvoorbeeld een tactiek als de 79e minuut strategie toepassen. Doe dit eerst met kleine en later met grotere bedragen. Op deze manier krijg je de strategie goed onder de knie en kom je uiteindelijk - bij een juiste uitkomst van je voorspelling - op hoge winstbedragen.

Is de 79e minuut strategie niet helemaal aan jou besteed? Ga dan op zoek naar een strategie voor het bepalen van je inzet. Begin bijvoorbeeld eens met een relatief lage inzet en verdubbel dit bedrag voor de volgende weddenschap als je verliest. Je wint het verloren bedrag dan vanzelf weer terug. Deze tactiek bij het inzetten heeft in de gokwereld een eigen naam: de verdubbelstrategie. Bij het juist toepassen van deze strategie zal je bankroll altijd stijgen.

Ben je fanatiek bezig met de 79e minuut strategie maar win je toch te weinig weddenschappen? Of bepaal je je inzet aan de hand van de verdubbelstrategie en werkt deze gewoon niet zo prettig als gedacht? Wees dan niet bang om van strategie te veranderen. Wil je helemaal op zeker spelen kies dan voor wedden op voetbal met surebets. Zoals de naam van deze strategie al zegt kies je hierbij voor een zekere weddenschap. Bij surebets valt of staat het met nauwkeurige analyse bij verschillende bookmakers en odds waardoor je bepaalde uitkomsten precies gelijk of met winst weet te behalen. 

Doe je dit juist voor een langere periode, dan zal je bankroll op ten duur alsmaar blijven toenemen. Een succesvol wedder kijkt regelmatig kritisch naar zijn manier van spelen. Kijk wat werkt en wat misschien beter kan. Pas je strategie vervolgens aan waar dat nodig is. De gokmarkt verandert voortdurend en ook daar moet je rekening mee houden. Wat nu werkt, is over een paar jaar misschien alweer achterhaald. Zorg dus dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en kijk hoe jij hierop in kunt spelen.

Essentieel! Volg altijd deze drie belangrijke tips!

Winnen met professioneel voetbalgokken

Je kunt nooit genoeg tips krijgen als je de ambitie hebt om professioneel te gaan wedden op voetbal. Daarom hebben we nog drie handige tips voor je:

Belangrijke tip 1: Zet nooit je hele bankroll op één weddenschap. Het voelt misschien wel als de juiste beslissing en de weg naar het grote en snelle geld, maar niets is zo veranderlijk als het voetbal. De kans dat je verliest en je hele bankroll kwijtraakt, is simpelweg te groot.

Belangrijke tip 2: Raak niet ontmoedigd door verliezen, want het hoort er nu eenmaal bij. Zelfs de meest ervaren en succesvolle profs weten niet elke weddenschap te winnen. Maar ze kunnen die verliezen dan weer makkelijk compenseren met de vele voorspellingen die wél uitkomen. Blijf gewoon goed en solide spelen (en vergeet je bankrollmanagement niet!) en je zult zien dat je vanzelf weer de weg omhoog vindt.

Belangrijke tip 3: Onthoud altijd: een eeuwigdurend winnend systeem, waarbij je geen enkele vorm van risico loopt, bestaat niet! We willen je uiteraard niet ontmoedigen door dit te zeggen, maar dit is wel de werkelijkheid. Wanneer je met de nodigde voorbereiding en kennis een aantal weloverwogen weddenschappen afsluit, heb je de beste papieren en een zeer grote kans op een succesvolle afloop. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat het nooit fout hoeft te gaan, zelfs niet als je de perfecte strategie hebt uitgedacht. Ook de beste profs hebben weleens een mindere dag, waarin verlies of gelijkspel voorkomt.

Profiteer van alle extra’s bij de bookmakers

Er zijn in totaal zoveel verschillende bookmakers beschikbaar, dat ieder wedkantoor op zijn eigen manier de aandacht probeert te trekken en nieuwe klanten voorziet van mooie welkomstbonussen en interessante promoties. Maak hier gebruik van en profiteer van het voordeel dat gokbedrijven jou bieden als nieuwe klant.

Uiteraard dien je wel kritisch te kijken naar wat voor soort welkomstbonus of promoties de bookmaker in kwestie voor je beschikbaar heeft. Een welkomstbonus met een turnover van 10 x op 2.00 is namelijk niet heel aantrekkelijk en in de praktijk zeer lastig te behalen. Al geldt hierbij ook, nooit geschoten is altijd mis. Bonusgeld is vrijwel altijd mooi meegenomen en een mooie bijkomstigheid als wedder.

Maar er zijn meer aanbiedingen waar bookmakers jou als klant mee proberen te verleiden. Je hebt namelijk ook de Risk Free bonus, waarbij je een eerste weddenschap met garanties mag plaatsen. Risicovrij wedden dus! Dat wil iedereen natuurlijk. Houd het bookmakers overzicht van  VoetbalGokken.nl in de gaten om te zien welke bookmakers een risicovrije weddenschap als welkomstbonus aan te bieden hebben. Omdat vrijwel iedere bookmaker met dergelijke welkomstaanbiedingen spelers naar hun goksites lokt en aanmelden gratis is, loont het dus zeker de moeite bij meerdere bookmakers een account te registreren.

Als prof gokken op voetbalwedstrijden

Focus op de lange termijn

Succesvol zijn met wedden op voetbal op de lange termijn en is over het algemeen niet iets dat binnen één dag of twee weken te bewerkstelligen is. Kies daarom dus ook voor het lange termijnplan! Door de vele weddenschappen die jij op termijn plaatst wordt je steeds vaardiger in het doorzien van weddenschappen en neemt je kennis en het vermogen tot goed analyseren van voetbalwedstrijden en verwachte uitkomsten naar alle waarschijnlijkheid alleen maar toe.

Door een goed bankrollmanagement strategie te hanteren zoals eerder aangehaald in dit artikel en via een juiste spreiding jouw voorspellingen te plaatsen, biedt dit de meeste kans naar succes in het wedden op voetbal. Je voorkomt dat in jouw zoektocht naar succesvol wedden je bankroll opraakt en weet op deze manier altijd overzicht op je besteedbare vermogen te behouden. Het is dan ook altijd beter om met kleinere inzetten en dus logischerwijs minder risico je cijfers gestaag naar winst te begeleiden. Een te groot percentage van je bankroll op één wedstrijd is simpelweg te risicovol en heeft in het verleden al bewezen veel gokkers te hebben gedwarsboomd in hun carrière als professioneel voetbal gokker. Behoud je rust, blijft scherp en spreid over meerdere weddenschappen om jouw doel naar succesvol voetbal gokken te behalen!

Waar ligt je kracht?

In beginsel is wedden op voetbal overal hetzelfde, ongeacht welke competitie je kiest. Echter bieden bookmakers tegenwoordig zoveel verschillende weddenschappen aan keuze mogelijkheden en is vrijwel iedere competitie breed vertegenwoordigd met voorspellingen bij de diverse gokkantoren. Weet waar jouw kennis en kracht ligt en focus je vooral op de competities waar je in thuis bent en waar je over de nodige kennis van beschikt. Je kan immers niet op ieder terrein een expert zijn.

Kijk je bijvoorbeeld dus altijd naar de Engelse Premier League en de Nederlandse Eredivisie? Of ben je bijvoorbeeld veel meer thuis in het Spaanse voetbal in La Liga en bekervoetbal Copa Del Rey? Profiteer hiervan en maak gebruik van je voorkennis. Het is dan ook aan te raden om je specifiek op deze competities en/of toernooien te richten. Hier ben je namelijk in thuis, veelal volledig op de hoogte van wat er speelt en doorzie je mogelijk sneller valkuilen bij het analyseren van succesvolle weddenschappen.

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers