Algemeen
23/03/20203.872 weergaven

Account aanmaken bij een bookmaker

Wie online wil wedden op voetbal, moet eerst een account aanmaken bij een bookmakers. Maar laat je daar niet door weerhouden. Het kost namelijk maar een paar minuten van je tijd om zo’n spelersaccount te creëren. Zodra je over zo’n eigen account beschikt, gaat er complete wereld aan voetbalweddenschappen voor je open. Wedden op de Eredivisie, Premier League, Serie A of de Champions League: het kan allemaal. Al begint dat voetbalwedden dus met die ene belangrijke stap. Ga daarom op zoek naar de juiste bookmaker en maak je inschrijving compleet. 

Een spelersaccount aanmaken is verplichte kost

In de tijd dat liefhebbers van voetbalwedden nog een wedformulier in de winkel kochten, was registreren niet nodig. Je gaf gewoon je voorspellingen door en daarmee was de deal bezegeld. Bij online wedden werkt dat toch anders. Je kunt niet zomaar een weddenschap aangaan bij elke willekeurige bookmaker die je tegenkomt. Sterker nog… als je nu een voetbalweddenschap ziet staan die je echt niet kunt laten liggen, hoef je niet meteen je bankapp erbij te pakken om zo de inzet te regelen. Zonder account ben je namelijk nergens als je online wilt wedden op voetbal. Het is niet voor niets dat bookmakers losse weddenschappen niet toestaan en alleen wedbriefjes accepteren van geregistreerde leden. Hierdoor kunnen de wedkantoren namelijk veel beter toezicht houden op de spelers die een gokje komen wagen. Zo kunnen ze controleren of iemand inderdaad 18 jaar of ouder is, met onverantwoord hoge bedragen wedt of dat er misschien verdenkingen zijn van een gokverslaving. Zoiets simpels als een spelersaccount helpt de bookmakers dus om de regels van de kansspelcommissie goed na te leven. 

Account bij bookmaker

Dit regel je allemaal in je account

Werken met spelersaccount biedt niet alleen voordelen voor de bookmakers. Ook jij hebt absoluut baat bij zo’n eigen account. Het geeft je namelijk de kans om alles snel te regelen, en dat is erg prettig aangezien er soms geen tijd te verliezen. Wil je last minute nog inzetten op de winnaar van die ene belangrijke Champions League-wedstrijd? Geen probleem, aangezien je niet eerst allerlei financiële zaken hoeft te regelen voordat je die voorspelling kunt doorgeven. Je betaalt je weddenschappen gewoon vanuit de digitale portemonnee die aan je account is gekoppeld. Datzelfde gemak ervaar je wanneer je voetbalweddenschappen winst opleveren. Je hoeft niet steeds opnieuw je bankrekeningnummer door te geven om dat geld binnen te krijgen. Eén druk op de uitbetalingsknop is al voldoende om alles in werking te zetten. Gaat er iets mis en heb je hulp nodig van de klantenservice? Doordat jouw naam aan een account is gekoppeld, kunnen de medewerkers je veel sneller en gerichter helpen. Het echt zo gek nog niet dat de online bookmakers met dit soort spelersaccounts werken. 

Weet je zeker dat je bij de juiste bookmaker bent?

Voordat je een account aanmaakt, moet je eerst weten of je inderdaad bij de juiste bookmaker zit. Wat die juiste bookmaker is, is heel persoonlijk. Zet dus vooral voor jezelf op een rij wat je van een online wedkantoor verwacht. Ga je voor de hoogste quoteringen, voor een 24/7 bereikbaarheid van de klantenservice, voor een extra ruim aanbod in de lagere voetbaldivisies of ben je vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden bij het live wedden? Let er daarnaast ook op of jouw favoriete bookmaker over een F+ vergunning van de kansspelcommissie beschikt. Alleen dan weet je zeker dat je veilig kunt wedden op voetbal én bovendien legaal bezig bent. Bij het aanmaken van een account hoef je je natuurlijk niet tot één bookmaker te beperken. Je kunt gerust bij twee of drie wedkantoren een account aanmaken. Dit kan voordelen bieden als het gaat om quoteringen en bonusacties. Heb je eenmaal de perfecte online bookmaker(s) gevonden, dan kan het echte werk beginnen. Je bent klaar om een officieel spelersaccount aan te maken zodat je de ene na de andere voetbalweddenschap kunt plaatsen. 

In een paar stappen creëer je een eigen spelersaccount

Als je het platform van jouw nieuwe bookmaker bezoekt, hoef je niet lang te zoeken voordat je de plek hebt gevonden waar je je moet registreren. Kijk gewoon in de rechterbovenhoek van je scherm en je ziet vanzelf de registratieknop staan. Bookmakers maken het echt zo duidelijk en makkelijk mogelijk om je inschrijving te regelen. Nadat je op de registratieknop hebt gedrukt, wijst alles zich eigenlijk vanzelf. Er ontvouwt zich een inschrijfformulier en in een paar stappen word je door de registratie geleid. De bookmaker wil vooral dat je een aantal persoonlijke gegevens achterlaat. Je voor- en achternaam natuurlijk, maar ook je adres, e-mail en telefoonnummer. Daarnaast is je geboortedatum van groot belang voor de wedkantoren. Spelers die jonger dan 18 blijken te zijn, worden gewoon niet geaccepteerd. Het invullen van zo’n registratieformulier duurt hoogstens enkele minuten. Voor je het weet, ben je al de trotse bezitter van een eigen spelersaccount. Dat betekent dat je weer een stap dichter bij je eerste voetbalweddenschap bent.   

Wees altijd eerlijk bij je inschrijving

Een online bookmaker kan natuurlijk niet aan je inschrijving zien of je de waarheid spreekt. Hoe makkelijk is het om een andere naam in te vullen, simpelweg omdat je oude account geblokkeerd is doordat je je niet aan de regels hield? En hoe eenvoudig is het om een andere geboortedatum door te geven zodat de bookmaker denkt dat je keurig aan de minimale leeftijdsgrens voldoet? Op het moment dat je een account aanmaakt, is het inderdaad mogelijk om de bookmaker te misleiden. Toch is het niet verstandig om dat te doen. Online bookmakers gaan er namelijk niet vanuit dat iedereen zomaar de waarheid spreekt. Daarom voeren ze regelmatig controles uit om zeker te weten dat je bent wie je zegt dat je bent. Vragen om een kopie van je paspoort is bijvoorbeeld een effectieve manier om dat te doen. De bookmaker wil standaard een aantal documenten van je hebben voordat de eerste uitbetaling wordt verwerkt. Doorgaans worden deze binnen 48 uur gecontroleerd, waarna het gewonnen geld alsnog jouw kant opkomt. Blijkt er iets niet te kloppen, dan kun je dat mooie winstbedrag wel vergeten. Wees dus eerlijk wanneer je het registratieformulier van de bookmaker invult. 

Geld met voetbalgokken

Maak een account aan en profiteer meteen van een welkomstbonus

Terwijl je bezig bent met het invullen van het registratieformulier, moet je goed in de gaten houden of je niets mist. Zo is dit vaak hét moment waarop je kunt aangeven of je geïnteresseerd bent in de welkomstbonus of niet. Elke bookmaker bepaalt zelf of nieuwe spelers worden beloond met een welkomstbonus. Dat niet alleen, ze bepalen namelijk ook zelf hoe dat welkomstgeschenk er precies uitziet. Een gratis weddenschap, risicovrije weddenschap of een stortingsbonus: het zijn allemaal welkomstacties die bij de bookmakers voorbijkomen. Als je besluit om je in te schrijven, moet je eigenlijk al weten of je gebruik wilt maken van die welkomstbonus. Lees je rustig in voordat je een beslissing neemt, want de bonusvoorwaarden kunnen soms streng zijn. Vooral bij een 100% stortingsbonus stellen de bookmakers flinke eisen. Denk goed na wat voor jou realistisch is voordat je besluit om het welkomstgeschenk te activeren. Maar denk er niet té lang over na, want het duurt dan alleen maar langer voordat je definitief kunt beginnen met wedden. 

Account klaar, dan is het tijd om geld te storten

Dankzij je spelersaccount kun je à la minute inzetten op interessante voetbalweddenschappen. Zit je live naar een wedstrijd te kijken en zie je de quoteringen omhoog schieten? Misschien is dat voor jou wel het teken om in te zetten. Maar je moet wel snel zijn. Als je eerst nog geld moet storten, dan is de kans groot dat die mooie quoteringen alweer verdwenen zijn tegen de tijd dat je klaar bent om de weddenschap te plaatsen. Doordat je een spelersaccount hebt mét digitale portemonnee, is dat probleem er niet meer. Tenminste, als je zorgt dat er altijd genoeg geld in staat. Zodra je registratie bij de bookmaker voltooid is, is het verstandig om meteen de volgende stap te zetten en geld te gaan storten. Je kunt je digitale portemonnee aanvullen via bijvoorbeeld iDEAL, creditcard, PayPal, een e-wallet of reguliere bankoverschrijving. Het verschilt per bookmaker welke betaalopties er precies zijn. Die digitale portemonnee is als een soort waardevolle kluis binnen je spelersaccount. Vanuit daar betaal je namelijk alle weddenschappen die je aangaat. Komt de bodem in zicht? Op dat moment is het weer hoog tijd om het saldo aan te vullen. Als je toe bent aan je eerste storting, moet je wel even de regels van de bookmaker doorlezen. Dit zijn vooral regels met betrekking tot de stortingslimieten. Er geldt namelijk standaard een minimale stortingslimieten, die uiteen kan lopen van 5 tot pakweg 20 euro. Pas zodra je eerste storting rond is, is je spelersaccount helemaal actief. Vanaf dat moment kun je gaan doen waar je voor gekomen bent: wedden op voetbal.

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers