Overige artikelen
31/08/20217.429 weergaven

Vermijd deze valkuilen met de bookmakerbonus

De concurrentie onder bookmakers is moordend. Je hoeft maar één zoekopdracht in Google in te voeren en er verschijnen meteen tientallen potentiële wedkantoren op je scherm. Om je aandacht te trekken tussen al dat aanbod, werken bookmakers graag met bonussen. 100% stortingsbonussen, gratis wedtegoed bij je inschrijving, free bets… niets is te gek in de wereld van het online gokken. Toch heb je soms je bedenkingen wanneer je al die bookmakerbonussen bekijkt. Want ook jij weet dat online wedkantoren geen liefdadigheidsorganisaties zijn en dat ze zoveel mogelijk winst willen maken. Is het wel zo makkelijk om die bonussen te incasseren als het lijkt? De belangrijkste stelregel is: staar je niet blind op al die aantrekkelijke acties en wees je bewust van de valkuilen. Zo bespaar je jezelf een hoop ellende wanneer je actief die ene bookmakersbonus najaagt.

Inzeteisen bij de welkomstbonus zijn groot struikelblok

Bookmakers onthalen nieuwe spelers graag groots. De banners met teksten als ‘je inschrijving is 100 euro waard’ kunnen je niet ontgaan als je een rondje langs verschillende online gokplatforms maakt. Reken je zelf maar niet meteen rijk. Het is namelijk een hele klus om die 100 euro van de welkomstbonus te krijgen. Dat komt doordat je deze bonus eerst vrij moet spelen.

Bookmaker bonussen

Het uitdelen van een stortingsbonus is onder bookmakers een populaire manier om nieuwe spelers te onthalen. Het concept is simpel. Jij doet een eerste storting, de bookmaker verdubbelt het. Omdat het bij de stortingsbonus om relatief hoge bedragen gaat (een maximum van 50, 100 of zelfs 200 euro is niet ongewoon), krijg je die bonus niet zomaar. Je moet hem eerst vrijspelen, bijvoorbeeld door aan strenge inzeteisen te voldoen. Die inzeteisen bepalen dat je het bedrag van de storting een minimum aantal keer aan (voetbal)weddenschappen moet uitgeven voordat die bonus daadwerkelijk van jou is. Het verschilt per bookmaker hoe streng die inzeteisen zijn. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent, anders loop je tientallen euro’s speelgeld toch echt mis.

Bookmakers stellen graag minimale limieten in

De bookmakerbonus werkt altijd twee kanten op. Aan de ene kant heb jij het voordeel van gratis speelgeld of een gratis weddenschap, en aan de andere kant is daar de bookmaker die jou wil verleiden maar die ook rekening houdt met zijn eigen winstgevendheid. Daarom werken veel bonussen met drempels. Het kan gaan om een stortingsdrempel, een inzetdrempel óf om een drempel die zich richt op minimale quoteringen. Kijk daarnaast niet gek op als een bookmaker meerdere van deze kleine obstakels combineert.

Je krijgt een free bet aangeboden van de bookmaker. Dat is goed nieuws, maar je moet wel zorgen dat je de spelregels kent. Zo is het heel normaal dat alleen weddenschappen met een quotering van minimaal 1.50 meetellen. Op deze manier wil de bookmaker voorkomen dat een te grote groep gokkers de weddenschap wint. Want hoe lager de quoteringen, hoe groter de kans op winst. Ook een minimaal inzetbedrag is heel gewoon in de online gokwereld. Je moet minstens 5 of 10 euro aan de weddenschap spenderen, anders voldoe je niet aan de regels van de bookmakerbonus. En dat betekent dat je die bonus wel kunt vergeten.

Ook bonussen hebben een houdbaarheidsdatum

Als je voor het koelschap in de supermarkt staat, ben je je maar al te bewust van de houdbaarheidsdatum. Maar zodra je weer veilig achter je laptop kruipt, is de gedachte aan een uiterste datum alweer snel uit je hoofd. Toch is het cruciaal dat je ook bij bookmakerbonussen goed controleert wanneer ze verlopen. Sommige wedkantoren hebben namelijk de neiging om belachelijk korte deadlines te stellen. Voor jou is dat een teken dat je die bonus echt aan je voorbij moet laten gaan.

Elke bookmakerbonus heeft zijn eigen deadline. Er zijn nu eenmaal weinig bonusacties die maandenlang of zelfs jarenlang doorlopen. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang je maar goed kijkt wanneer de deadline verloopt. Spot je een interessante free bet? Controleer dan precies wanneer de houdbaarheidsdatum verloopt, anders is de tijd al verstreken voordat je die gratis weddenschap hebt kunnen verzilveren. Dat zou natuurlijk zonde zijn! De grootste problemen ontstaan bij het vrijspelen van welkomstbonussen. Bookmakers creëren graag een gul imago, maar in de kleine lettertjes kom je opeens eisen tegen die het wel heel lastig maken om die mooie bonus te krijgen. Zo is de limiet voor het vrijspelen van de bonus soms zeer kort. Waar de ene bookmaker ene termijn van 90 dagen aanhoudt, heeft de ander een maximum staan van 30 dagen. Met een termijn van 30 dagen is het voor veel gokkers niet realistisch om écht grote bedragen aan de welkomstbonus over te houden. Als je niet oppast krijg je zelfs helemaal niets, want de deadline is al verstreken voordat je aan die strenge eisen hebt voldaan.

Pas op met meerdere accounts op één adres

Voor je gevoel heb je alles helemaal voor elkaar. Je voldoet aan het minimale stortingsbedrag of de minimale quotering, je weet wat je eventueel moet doen om de bonus vrij te spelen en je hebt de tijdslimiet in je hoofd zitten. Je partner of huisgenoot doet precies hetzelfde. Want in jouw huis zit de passie voor wedden op voetbal in ieders genen.

Wanneer meerdere mensen in huis een account bij dezelfde online bookmaker hebben, kan dat problemen opleveren. Vooral voor welkomstbonussen geldt vaak: één bonus per IP-adres (of huishouden, zoals je wilt). Bookmakers doen dit om frauduleuze praktijken te voorkomen. De online wedkantoren hebben het standpunt dat een voetbalgokker van meerdere welkomstbonussen profiteert zodra er twee of meer accounts op één adres staan. En dat is niet de bedoeling. Natuurlijk mogen jullie gewoon bij dezelfde bookmaker wedden, maar bonussen kunnen dankzij deze regel problemen opleveren.

Weet of je de bonus moet activeren

Je ziet een interessante mail van de bookmaker voorbijkomen. Het bericht is duidelijk. Als je deze week minimaal 5 euro inzet op de Champions League, ontvang je voor volgende week een free bet van hetzelfde bedrag. Klein detail: je moet de bookmakerbonus eerst via je account activeren. Alleen dan registreert het systeem dat je recht hebt op die gratis weddenschap.

De online gokwereld zit vol met bonussen die je moet activeren voordat je ervan kunt profiteren. Zie je bookmakerbonus die je niet kunt laten liggen? Activeer hem dan direct, anders is de kans groot dat je deze kleine handeling vergeet. Achteraf valt er dan weinig meer te redden, zelf als je verder aan alle strenge eisen voldoet. Zonder activatie is die bonus niet geldig, dus wees alert.

Bonus geld ontvangen bij bookmakers

Geeft de bookmaker jou waar je recht op hebt?

Het internet staat vol met klachten over bookmakers die bonussen niet toekennen. Die klachten zijn deels onterecht, want als voetbalgokker heb je zelf de nodige verantwoordelijkheid. Je precies waar je aan toe bent zodra je de bonusvoorwaarden hebt gelezen. Achteraf valt er weinig te klagen als blijkt dat je die activatie was vergeten of als de quotering van je weddenschap te laat was. Toch circuleren er ook genoeg klachten die wél terecht zijn. Sommige bookmakers lokken je graag met bonussen, maar als het erop aankomt zie je niets van je geld terug. Kortom, ze geven je niet waar je recht op hebt.

Vooropgesteld: dit is niet de normale gang van zaken. Je hoeft de online gokwereld dus niet te negeren uit vrees dat bookmakers hun afspraken toch niet nakomen. Het merendeel van de online gokkantoren houdt zich keurig aan de regels. Als jij aan alle eisen voor die bookmakerbonus voldoet, krijg je gewoon datgene waar je recht op hebt. Maar hoe zit het met dat percentage wedkantoren dat het minder nauw neemt met de regels? Deze online aanbieders kom je liever niet tegen. Gelukkig is er een eenvoudige manier om de goede en eerlijke bookmakers te onderscheiden van de slechte, onbetrouwbare gokbedrijven. Je hoeft alleen maar te controleren of te maken hebt met een legale bookmaker en je weet dat je goed zit. De Nederlandse Kansspelcommissie doet eerst zorgvuldig onderzoek voordat een eventuele vergunning wordt uitgegeven. Voor onbetrouwbare bookmakers is geen plek, dus die licentie is voor jou een cruciaal teken.

Alles begint met het lezen van de bonusvoorwaarden

Het is altijd een mooi vooruitzicht als er een bookmakerbonus op je wacht. Het begint al met een welkomstbonus als je je inschrijft, in de weken en maanden daarna volgen free bets, gratis wedtegoeden en al dat soort bonussen meer. Soms lijkt een bonus bijna te mooi om waar te zijn. En als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het meestal ook. Om een welkomstbonus ter waarde van 100 euro te incasseren, moet je gewoon aan heel veel strenge eisen voldoen. Zelfs die free bet krijg je niet voor niets.

Je bespaart jezelf veel ellende door de bonusvoorwaarden goed door te lezen en je gezonde verstand te gebruiken. Stort je nooit vol overgave op een bonusactie omdat die tientjes lonken. Bedenk je eerst wat realistisch is en hou daarbij alle valkuilen in je achterhoofd. Je hebt niets aan een bonus die toch te hoog gegrepen is.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Multimiljonair door kansberekening

Overige artikelen
17/04/2015

Matchfixing: Echt voetbal of toch theater?

Overige artikelen
26/08/2014

Gokwinsten en de Belastingdienst

Overige artikelen
15/04/2013

Waarop baseren bookmakers hun odds?

Overige artikelen
11/06/2019

De beste Online Bookmakers