Speluitleg
15/05/201918.614 weergaven

Wat is een bookmaker?

Een bookmaker zorgt ervoor dat je kunt wedden op de uitslag van een sportwedstrijd, een toernooi of een andere gebeurtenis. Deze online bookmaker (of wedkantoor, zoals je wilt) regelt alles zodat de weddenschap goed tot stand komt. Van het verwerken van je wedbriefje tot het storten van het gewonnen bedrag: het gebeurt allemaal automatisch. Voordat je dat wedbriefje inlevert, weet je ook precies waar je aan toe bent. De bookmaker bepaalt de odds, dus de verhouding tussen de inzet en uitbetaling is voor iedereen duidelijk. Een goede online bookmaker maakt het wedden op voetbal alleen maar interessanter.

Met je voetbalkennis geld verdienen bij de bookmaker

Je zet je voetbalkennis graag in om geld te verdienen. Dat kan! Dankzij de vele (online) bookmakers kun je namelijk winst maken met wedstrijden van Ajax, PSV, Bayern München, Real Madrid en al die andere clubs die de sport zo interessant maken. Bookmakers zorgen ervoor dat je je volledig op die ene taak kunt focussen. Jij zoekt de wedstrijd uit, selecteert de weddenschap en bepaalt de inzet. De online bookmaker doet de rest.

Bookmakers zorgen allereerst dat er een mooi en overzichtelijk platform staat waar je alle belangrijke informatie bij elkaar hebt. Dit platform vullen ze met voetbalwedstrijden van over de hele wereld. Zodra je een mooie weddenschap hebt gevonden en ingediend, pakken de bookies hun rol weer op. Je wedbriefje wordt verwerkt, uitbetalingen worden geregeld en bij vragen/problemen staat de klantenservice altijd voor je klaar. De bookmaker neemt je zoveel mogelijk uit handen en legt je echt in de watten. Het is de bedoeling dat het wedden op voetbal voor jou zo makkelijk en comfortabel mogelijk wordt. Maar dit alles begint bij de basis. Een bookmaker checkt namelijk eerste de winstkansen voordat die weddenschap überhaupt online komt.

Bookmakers op VoetbalGokken.nl

Een bookmaker checkt de winstkansen

Online bookmakers spenderen veel tijd aan het berekenen van de winstkansen. Er zijn verschillende soorten winstkansen. Zo kom je bijvoorbeeld weddenschappen tegen waarbij de uitkomst bijna vanzelfsprekend is. Als de koploper van de Eredivisie een wedstrijd speelt tegen de nummer laatst, dan is het zeer waarschijnlijk dat die koploper gaat winnen. Zet jij je geld hier op in? In dit geval merk je dat de bookmaker rekening houdt met een grote winstkans, want de uitbetaling is laag. Maar zet je geld op de tegenstander van de koploper, de ploeg die onderaan het klassement staat, dan is je winstkans juist heel laag. Het is bijna ondenkbaar dat je deze weddenschap wint en daarom zal je een flink bedrag uitbetaald krijgen als je voorspelling tóch uitkomt. De weergaven van de winkansen op een betreffende weddenschappen worden odds of quoteringen genoemd.

Van alle weddenschappen die een bookmaker op zijn platform zet, worden eerst de kansen berekend. Hoe groot is de kans dat Manchester City de wedstrijd gaat winnen en hoe groot is de kans dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen? Die kansen beginnen als een percentage en worden vervolgens omgezet in quoteringen. Daarbij houden de bookmakers de concurrentie altijd nauwlettend in de gaten. Want zij weten dat er met goede quoteringen veel gokkers te winnen zijn.

Ontdek de lange geschiedenis van de (online) wedkantoren

De term bookmaker heeft een Engelse oorsprong. Tot op de dag van vandaag spelen deze bookies nog een belangrijke rol in de Engelse samenleving. Ze weten werkelijk overal een weddenschap van te maken, of het nu gaat om een EK-voetbalfinale op Wembley of om de naam van de jongste spruit van de Koninklijke familie. Toen de eerste echte bookmakers aan het einde van de achttiende eeuw verschenen, waren ze vooral te vinden langs de paardrenbaan. In de loop der jaren zijn hun diensten overgewaaid naar andere sporten. Want wie wil er nu geen geld verdienen met zijn sportkennis?

Anno nu kunnen we bookmakers en hun weddenschappen niet meer los zien van odds of quoteringen. Ook deze zijn ontstaan aan de rand van een renbaan. Om wat preciezer te zijn: de renbaan van Newmarket Heath. Harry Ogden (die ook wel de eerste moderne bookmaker wordt genoemd) kwam aan het einde van de achttiende eeuw met een groot bord en wat schrijfgerei naar de renbaan. Ter plekke kende hij elk paard dat aan de race meedeed, een waarde toe. Het moderne gokken was geboren!

Er zit natuurlijk een heel gat tussen de activiteiten van Harry Ogden en die van eigentijdse online bookmakers zoals TOTO. In de vorige eeuw moesten gokkers het nog doen met wedkantoren en kiosken die over het hele land verspreid zaten. Daar konden ze hun wedbriefje kopen en inleveren vóórdat de wedstrijd was begonnen. Sinds de komst van het internet is het fenomeen bookmaker alleen maar populairder geworden. Dit komt voornamelijk door de combinatie van gebruikersgemak en de vele mogelijkheden die online gokplatforms bieden. Want hoe fijn is het om de deur niet uit te hoeven en toch snel die weddenschap te plaatsen? En hoe prettig is het om bij de online bookmakers zoveel keuze te hebben? Dankzij de vele betrouwbare bookmakers kun je gemakkelijk onderdeel worden van die grote groep met gokkers die zich wekelijks op het online wedden stort.

Bookmakers en hun lange lijst met weddenschappen

Vroeger zag je bookmakers alleen maar bij paardenrennen, maar tegenwoordig kun je voor veel meer soorten weddenschappen bij een wedkantoor terecht. Zo heb je inmiddels bij de meeste online gokplatforms keuze uit 20 tot zelfs 30 verschillende sporten. Wat te denken van tennis, Formule 1, basketbal, darten of wielrennen? Wil je eens iets heel anders, dan kun je zelfs wedden op entertainment of op politieke evenementen. Misschien verdien je wel geld met de winnaar van het songfestival of met de val van het kabinet. Tussen al dat aanbod gaan veel gokkers op zoek naar het voetbal. Lang hoef je daarvoor niet te zoeken, want deze sport is prioriteit nummer 1 bij de bookmakers.

Voor jou als voetballiefhebber valt er op het platform van de bookmaker veel te kiezen. Dat begint als bij de lange lijst met competities en toernooien. Van de Nederlandse Eredivisie en de Engelse Premier League tot de Braziliaanse Série A en Japanse J-League: niets is te gek. Uiteraard is er ook voor lagere divisies zoals de Eerste Divisie en voor toernooien zoals de Champions League plek gereserveerd. Met dit gevarieerde aanbod zijn er 24/7 mooie weddenschappen te vinden bij de bookmaker. Over weddenschappen gesproken… elk toernooi en elke voetbalcompetitie levert met gemak tientallen verschillende wedopties op. De ene keer ga je voor een 1x2 weddenschap en de volgende keer neem je wat meer risico door het voorspellen van de correcte score. Na elke voetbalweddenschap die je wint, stort de bookmaker het verschuldigde bedrag automatisch in je spelersaccount.

Het wordt een gelijke strijd door gedeelde statistieken

Bookmakers hebben veel controle over de (voetbal)weddenschappen die ze aanbieden. Zij bepalen bijvoorbeeld de waarde van elke weddenschap zodat je soms met hoge en soms met lage quoteringen te maken hebt. Bij het vaststellen van die odds baseren ze zich op allerlei statistieken. Want ja, ook een zeer ervaren bookmaker schudt de feiten niet zomaar uit de mouw. Er is goed onderzoek nodig om tot de juiste winstkansen te komen, en daarbij zijn statistieken essentieel.

Voordat de bookmakers hun quoteringen berekenen, nemen zij de meest uiteenlopende statistieken tot zich. De vele computerdata doen in feite het belangrijkste werk. De kans dat jij diezelfde middelen tot je beschikking hebt, is erg klein. Hierdoor lijkt het bijna een verloren strijd die je met de bookmaker aangaat. Toch valt dat wel mee. Hoewel de bookmaker hun eigen winst graag zien stijgen, gunnen ze je ook een eerlijke kans. Ze willen dat je een weloverwogen beslissing kunt nemen waardoor die winst zomaar voor jou kan zijn. Daarom zetten de bookmakers de belangrijkste statistieken gewoon openbaar. Je ziet precies hoe onderlinge duels in het verleden zijn verlopen, hoe het zit met het gemiddelde doelsaldo en hoeveel kaarten een team dit seizoen heeft opgelopen. Deze informatie helpt jou om je wedbriefje te voorzien van een winnende weddenschap, en het helpt de bookmaker om er de juiste odds aan te koppelen. Fair play en sportiviteit horen dus niet alleen thuis op het voetbalveld.

Door de gedeelde statistieken wordt de strijd tussen jou en de bookmaker alleen maar interessanter. Maar wat als je een beginnend gokker bent en het nog lastig vindt om die statistieken te interpreteren? Ook dan is de bookmaker er om je bij de hand te nemen. Met wedtips sturen sommige online wedkantoren je al in de goede richting. Of wat te denken van voorbeschouwingen en uitgebreide analyses van voetbalexperts? Dit hoort er allemaal bij voor de gokplatforms. Het is wel duidelijk: bookmakers doen veel meer dan alleen weddenschappen online zetten en quoteringen berekenen.

Bookmakers maken het wedden interessant met nieuwe functies

Je gaat naar een bookmaker toe als je wilt wedden op voetbal. Het maakt niet uit of je kiest voor een pre-match weddenschap of dat je graag live wilt inzetten. Ook maakt het weinig uit voor welk type voetbalweddenschap je komt. Op de gokplatforms wissel je 1x2 weddenschappen gemakkelijk af met handicapweddenschappen, over/under weddenschappen, doelpuntweddenschappen enzovoorts.

Het lijkt misschien alsof bookmakers alles perfect voor elkaar hebben en vanaf nu rustig achterover kunnen leunen. Gokplatforms zijn anno nu immers behoorlijk compleet. Toch vergis je je als je denkt dat bookmakers stilstaan in hun ontwikkelen. Ze zijn continu aan het vernieuwen door extra opties te bedenken en uit te proberen. De echt grote vernieuwingen hebben we natuurlijk al achter de rug. Zo kun je sinds de jaren 90 van de vorige eeuw op afstand wedden op voetbal. Het Oostenrijkse Interwetten had de primeur door in eerste instantie telefonisch wedden aan te bieden. Aan het eind van het decennium werden die telefonische weddenschappen ingeruild voor online weddenschappen. Op een later moment kwam daar de mogelijkheid tot live wedden en mobiel wedden bij.

De vernieuwingen van tegenwoordig zijn iets minder revolutionair, en toch kunnen ze het voetbalwedden behoorlijk veranderen. Denk bijvoorbeeld aan functies zoals de Bet Builder. Bij wedstrijden die zijn voorzien van zo’n Bet Builder kun je meerdere weddenschappen tegelijk aangaat. Zet je geld in op de winnaar van het duel én voorspel meteen de eerste doelpuntenmaker. Dat kon voor de introductie van deze Bet Builder niet. Ook de toevoeging van korte, snelle weddenschappen brengt een heel andere beleving met zich mee. Zo kun je bij steeds meer bookmakers wedden op het moment waarop het volgende doelpunt valt. Zelfs 30 seconden voordat de bal achter de doelman belandt, kun je je wedbriefje nog verzenden. Hoe spectaculair is dat?

Online bookmakers zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om het gokken te veranderen en verbeteren. Concurrentie speelt daarbij zeker een rol, want natuurlijk hopen ze zich te onderscheiden van anderen waardoor jij sneller geneigd bent om een account aan te maken. Sommige vernieuwingen werken trouwens erg goed en worden uiteindelijk overgenomen door andere wedkantoren; andere functies verdwijnen vanzelf weer uit de online gokwereld. Maar wij kunnen die vernieuwingsdrang van bookmakers sowieso waarderen.
 

Kies een geschikte bookmaker 

De ene online bookmaker is de andere niet

De basistaak is voor elke bookmaker hetzelfde: weddenschappen online zetten waar jij vervolgens je geld op kunt inzetten. Maar ondanks dat ze allemaal dezelfde basistaak hebben, verschillende de beschikbare online bookmakers vaak veel van elkaar. Zo kun je kiezen voor een bookmaker die een extra groot aanbod heeft. Meer aandacht voor lagere voetbaldivisies of uitgebreidere wedopties bij live wedden op voetbal: misschien is dat precies wat jij zoekt. Of ga voor een online bookmaker die een hoge inschrijfbonus geeft of die juist extra veel wedstrijdstatistieken met je deelt.

Met al die verschillen is het de kunst om een bookmaker te vinden die perfect bij je past. Welke dat is? Die vraag kan alleen jij beantwoorden. Let er wel op dat je voor een wedkantoor gaat dat betrouwbaar is. Oftewel, ga altijd voor een gokbedrijf dat beschikt over een licentie van de Nederlandse Kansspelcommissie. Op VoetbalGokken.nl vind je een duidelijk overzicht voor je gecreëerd met bookmakers die hebben bewezen betrouwbaar te zijn. Door onze strenge selectie raden wij je hier op onze website alleen de online gokplatforms aan waar je veilig en betrouwbaar een gokje kunt wagen. Bekijk hier het overzicht. In de bijbehorende reviews lees je ook meteen wat je van deze bookmakers kunt verwachten. Dit maakt je keuze een stuk makkelijker!

De concurrentie is sterk, daar kun jij van profiteren

Onze lijst met bookmakers levert misschien meerdere interessante opties op. Op het ene gokplatform vind je een aanbod dat perfect bij je wensen past, terwijl je ergens anders juist een welkomstbonus ziet staan die je niet kunt negeren. Gelukkig kan niemand je verplichten om het bij één bookmaker te houden. Sterker nog, het is heel erg slim om accounts te creëren bij meerdere online wedkantoren. Zo kun jij namelijk profiteren van de moordende concurrentie die er heerst in de online gokwereld.

Een bookmaker kan niet bestaan zonder klandizie. Hoe meer gokkers er naar het platform komen, hoe winstgevender het bedrijf is. Met een account bij meerdere online wedkantoren ontdek je dat de hevige concurrentie en de strijd om de gokker jou veel voordelen kan opleveren. Kijk alleen al naar de vele bonusacties. Free bets, stortingsbonussen, gratis wedtegoed en zelfs goodies: het moet jou overtuigen om een account aan te maken. Met een spelersaccount bij meerdere online wedkantoren profiteer je maximaal van de vele bonusacties die overal circuleren. En daar blijft het niet bij. Bij elke weddenschap hanteren bookmakers namelijk ook andere odds. Hierdoor is het de ene keer interessant om bij bookmaker A te wedden, terwijl je de volgende keer meer winst kunt halen bij bookmaker A. De weddenschap is op beide platforms hetzelfde, alleen de quoteringen maken het verschil. Een slimme gokker maakt dus een combinatie van twee of drie verschillende bookmakers.

Dat spelersaccount bij de bookmaker is snel geregeld

Je hebt inmiddels een goed beeld van wat een bookmaker allemaal doet. Maar ja, dan is het tijd om zelf te gaan wedden. Hoe pak je dat eigenlijk aan?

Om te kunnen wedden bij een bookmaker, heb je een spelersaccount nodig. Het is niet mogelijk om ongeregistreerd aan het wedden te slaan. Bookmakers zijn nu eenmaal verplicht om te weten wie er op het platform gokken zodat gokverslaving en criminele praktijken worden tegengegaan. Het klinkt misschien als een obstakel dat je je moet registreren, maar niets is minder waar. Binnen een paar minuten is dat persoonlijke account binnen. De registratieknop leidt je naar een korte lijst met vragen, en na het invullen van gegevens zoals je naam en geboortedatum heb je aan het verplichte deel voldaan. Toch ben nog steeds één stap verwijderd van je eerste weddenschap. Pas zodra je geld in je account hebt gestort, kan het wedden bij een bookmaker echt gaan beginnen. Zoek een interessante wedstrijd uit, bestudeer de statistieken, maak je keuze voor een type weddenschap en bepaal je inzet. Dan nog even je wedbriefje inleveren en de strijd met de bookmaker kan beginnen!

Verbreed je kennis met deze artikelen

Beginners handleiding

Speluitleg
09/02/2023

Wat is Draw No Bet?

Speluitleg
19/04/2024

Wat is Live Wedden op Voetbal?

Speluitleg
22/02/2023

De beste Online Bookmakers