Wat is een bookmaker?

Details
Geplaatst op: 15 mei 2019
In categorie: Speluitleg
Gelezen: 14242 keer
Dit artikel delen:

Een Bookmaker is een bedrijf die zorgt dat men kan wedden op uitslagen van een sport wedstrijd, een toernooi of een andere gebeurtenis. De bookmaker regelt alles zodat de weddenschap tot stand komt. Bookmakers houden de inzetten van de mensen die een weddenschap willen afsluiten. Hierbij bepaalt de bookmaker wat uiteindelijk de verhouding zal zijn in de inzet en uitbetaling.

Een bookmaker checkt de winkansen

De bookmaker houdt onder andere rekening met de winstkansen. Zo zijn er verschillende soorten winstkansen. Zo kan er bijvoorbeeld een weddenschap zijn waarbij de uitkomst bijna vanzelfsprekend is. Denk hierbij aan als je bijvoorbeeld een weddenschap doet op een wedstrijd waarin een koploper tegen de laatste in een klassement moet spelen en je zet geld in op de koploper. We praten dan over een grote winstkans omdat de koploper hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd zal gaan winnen. In dit geval zal de bookmaker rekening houden met de winstkans en zal de uitbetaling laag zijn.

Maar zet je geld op de tegenstander van de koploper, die onderaan het klassement staat, dan is je winstkans juist heel laag. De kans dat je deze weddenschap gaat winnen is bijna ondenkbaar en daarom zal je een flink bedrag uitbetaald krijgen van de bookmaker als je wint. De weergaven van de winkansen op een betreffende weddenschappen worden odds genoemd.

Geschiedenis bookmaker

De naam bookmaker is van Engelse afkomst. Oorspronkelijk komt de term bookmaker uit de paardren sport, welke in de loop der jaren naar andere sporten is overgewaaid. Bookmakers worden ook wel afgekort bookies genoemd. Waar al jarenlang bookmakers over de wereld met wedkantoren in de winkelstraten en met kiosk verspreid zitten, met als dienst tot het aangaan en aanbieden van een weddenschappen, is sinds de komst van het internet, het fenomeen online bookmaker steeds populairder aan het worden. Dit voornamelijk door de combinatie van gebruikersgemak, populariteit en tal van mogelijkheden die het internet biedt. Een online bookmaker biedt weddenschappen via het internet op haar betreffende website aan.

Bookmaker voor diverse weddenschappen

Vroeger zag je bookmakers alleen maar bij paardenrennen maar tegenwoordig kan je voor veel meer soorten weddenschappen bij een bookmaker terecht. Zo kan je wedden op diverse soorten sporten zoals voetbal, tennis en formule 1. Maar je kan tegenwoordig ook wedden op politieke evenementen zoals weddenschappen over wanneer het kabinet valt of entertainment gerelateerde weddenschappen zoals wie het songfestival gaat winnen.

Diverse soorten online bookmakers

Er zijn een hoop beschikbare online bookmakers die vaak veel van elkaar verschillen. Zo kan je kiezen voor een bookmaker die een groot aanbod heeft in soorten weddenschappen of bijvoorbeeld eentje die een hoge inschrijfbonus geeft. Uiteindelijk gaat het om de betrouwbaarheid van bookmakers en VoetbalGokken.nl heeft dit al objectief voor je uitgezocht. Door onze strenge selectie raden wij je hier op onze website alleen de online bookmakers aan waar je veilig en betrouwbaar een gokje kan wagen.

Bekijk hier een overzicht van betrouwbare online bookmakers waarbij je kan wedden op voetbal.

Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën