Wedden op competities
13/07/20192.653 weergaven

Wedden op Copa del Rey (Spaanse Beker)

Grote Spaanse clubs als Real Madrid, Atlético Madrid en FC Barcelona zien we tijdens het voetbalseizoen volop terug in Europa. Naast de wedstrijden in de Champions League spelen ze natuurlijk ook nog in La Liga. Maar daar houdt het speelschema voor deze Spaanse clubs niet op. Er is namelijk nóg een toernooi dat ze maar al te graag willen winnen: de Copa del Rey, oftewel de Spaanse Beker. Het toernooi heeft in de geschiedenis een aantal grote winnaars en vooral heel veel mooie wedstrijden voortgebracht. Ben jij een liefhebber van de snelle passes en aanvallende stijl waar het Spaanse voetbal bekend om staat? Ga dan ook eens wedden op de Copa del Rey.

Een betertoernooi met een koninklijk tintje

De Copa del Rey heet niet voor niets ‘de beker van de koning’. Het voetbaltoernooi werd voor het eerst georganiseerd in 1902, het jaar waarin koning Alfonso XIII werd gekroond. De Copa was simpelweg een eerbetoon aan dat belangrijke moment uit de Spaanse geschiedenis.Deze eerste editie van het bekertoernooi werd bekend onder de naam Copa de la Coronación (beker van de kroning). In de jaren daarna zijn er meerdere naamsveranderingen geweest, en die namen geven stuk voor stuk een mooi kijkje in de Spaanse geschiedenis. Via ‘de beker van Zijne Majesteit Koning Alfonso XIII’ (1903 – 1931) gaat het over in ‘het toernooi van de President van de Republiek’ (1932 – 1937) en ‘de beker van Zijne Excellentie de Generaal’ (1938 – 1975). Na de dood van generaal Franco wordt het Spaanse bekertoernooi eindelijk weer écht koninklijk. Vanaf seizoen 1976/1977 strijden de clubs om de titel in de Copa del Rey. En dat is een strijd die alle Spaanse voetbalteams graag willen winnen.

Dit zijn de grote kampioenen van de Copa del Rey

Het idee voor een voetbaltoernooi ter ere van de kroning van Alfonso XIII kwam van Carlos Padrós. Hij was ook één van de mannen die in datzelfde jaar Real Madrid oprichtte. Er is dus een duidelijke connectie tussen de Copa del Rey en de Koninklijke uit Madrid, maar toch pakt het toernooi lang niet altijd gunstig uit voor de Madrilenen. Sterker nog: Real heeft in de geschiedenis de meeste bekerfinales gespeeld van alle clubs en meer dan de helft daarvan werd verloren. De cijfers voor FC Barcelona en Athletic Bilbao zijn een stuk positiever. Zij voeren de lijst aan met meeste overwinningen, al is het weer even geleden dat Bilbao de beker mee naar huis mocht nemen.De Copa del Rey is een interessant toernooi om te volgen én op te wedden. Spanje heeft nu eenmaal een aantal clubs die bij veel voetbalfans tot de verbeelding spreken. En wat te denken van de spelers? In Spanje voetballen (en voetbalden) een aantal van de grootste sterren ter wereld. Van Lionel Messi tot Johan Cruijff en van Antoine Griezmann tot Andrés Iniesta: allemaal zijn of waren ze te bewonderen in de Copa del Rey. Met al dit soort voetbalgrootheden zal het je niet verbazen dat de Spaanse Beker mooie duels oplevert. Met een weddenschap is het extra interessant om de Copa del Rey te volgen.

Copa del Rey: welke clubs stromen op welk moment in?

Er wordt een lange weg afgelegd voordat de Copa del Rey toe is aan de grote finale. Het bekertoernooi begint elk jaar eind augustus/begin september, en in mei is het dan eindelijk duidelijk welk elftal de beker wint. Voor de topclubs is het bekerseizoen echter een stuk minder lang. Sinds 2005 hoeven de clubs die in de Champions League of Europa League spelen, zich pas in de achtste finales te melden voor de bekerwedstrijden. Dit maakt de tweede helft van het bekertoernooi meteen boeiend. Alle grote namen uit het Spaanse voetbal zijn namelijk nog aanwezig in de Copa del Rey. Dat is ook het moment dat veel gokkers instappen.We gaan even terug naar het begin van het toernooi. In de Copa del Rey komen clubs uit die in de vier hoogte divisies van Spanje voetballen: de Primera División, Segunda División A, Segunda División B en Tercera Divisíon. Hoe lager het niveau van de competitie, hoe eerder de clubs aan het bekertoernooi beginnen. De Copa del Rey start altijd met de voorrondes. Pas halverwege de tweede fase (als de knock-outrondes in volle gang zijn) stromen de clubs uit La Liga in. Vanaf de achtste finales komen dan ook de echte topteams acte de présence geven. Bij de bookmakers is er het hele voetbalseizoen aandacht voor de Copa del Rey. En vanaf het moment dat de clubs uit La Liga zich bij het toernooi voegen, weten steeds meer wedders het Spaanse bekertoernooi te vinden.

Mooie wedstrijden om op te wedden in de Copa del Rey

De Copa del Rey levert elk jaar weer een aantal mooie duels op. Het kan zomaar gebeuren dat het Spaanse voetbalseizoen er twee extra Clásico’s bij krijgt. FC Barcelona en Real Madrid die aan elkaar gekoppeld zijn in de kwartfinale of halve finale…wie wil dat nu niet zien?De bookmakers bieden volop voetbalweddenschappen aan voor liefhebbers van de Copa del Rey. Elke nieuwe ronde is weer goed voor veel verschillende wedopties. Een over/under weddenschap bij een achtste finale tussen Sevilla en Cádiz wissel je gemakkelijk af met een 1x2 weddenschap bij een kwartfinale tussen Atlético Madrid en Espanyol. Mogen de quoteringen wel wat hoger, kies dan eens voor een handicap-weddenschap. Zodra de grote finale aanbreekt, durf je het misschien wel aan om de eindstand te voorspellen. Want had je echt gedacht dat Valencia het grote Barcelona in de finale van 2018/2019 met 2-1 wist te verslaan?

Een heel seizoen wedden op de winnaar van de Spaanse Beker

Zodra de finalisten van de Copa del Rey bekend zijn, heb je theoretisch gezien 50% om de juiste winnaar aan te wijzen. Maar het kan interessant zijn om je veel eerder in het seizoen te gaan buigen over de vraag welke club de beker wint. Ruim voordat de Copa del Rey van start gaat, kun je namelijk al wedden op de mogelijke kampioen. Elk jaar zijn er een paar clubs die er bij de bookies uit springen: FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. Het je in dit vroege stadium juist vertrouwen in de kwaliteiten van bijvoorbeeld Sevilla of Valencia? Het slotstuk van de Copa del Rey kan je dan zomaar een behoorlijk winstbedrag opleveren.

Verbreed je kennis met deze artikelen

Wedden op Champions League

Wedden op competities
18/06/2017

Wedden op Europa League

Wedden op competities
14/06/2019

Wedden op Bundesliga

Wedden op competities
08/05/2019

Wedden op Eredivisie

Wedden op competities
18/06/2019

De beste Online Bookmakers