Algemeen
11/04/20223.078 weergaven

8 hardnekkige mythes over online voetbalgokken

Je leest vast weleens van die vage theorieën over online voetbalwedden. Een goede onderbouwing mist, maar toch blijven ze ergens in je achterhoofd hangen. Dan is het nu hoog tijd om daar een einde aan te maken! Wij presenteren je de 8 meest gehoorde mythes over wedden bij een online bookmaker.

Mythe 1: bookmakers hebben altijd gelijk

Online bookmakers hebben hun zaken goed voor elkaar. Ze werken met professionele odds compilers die niets anders doen dan voetbalmatches analyseren om zo voor elke weddenschap tot de juiste quotering te komen. Kennis en ervaring is volop aanwezig, maar dat betekent niet dat ze altijd gelijk hebben.

Je hebt misschien het idee dat bookmakers allerlei geheimzinnige data tot hun beschikking hebben waar jij geen weet van hebt. Het is alsof er vanzelf een advies uit de computers komt gerold waardoor de bookies exact weten hoe ze de odds-verdeling moeten maken. Niets is minder waar! Want ook bij de online bookmakers is het mensenwerk. Natuurlijk, er zijn volop statistieken voor handen. Maar ze moeten alle gegevens nog steeds zelf analyseren en interpreteren. Een bookmaker kan cruciale details over het hoofd zien of gewoon een verkeerde inschatting maken. Ze zijn echt niet zo alwetend als ze soms lijken.

Mythe 2: wedden op hoge odds levert op termijn sowieso verlies op

Odds weerspiegelen de waarschijnlijkheid van een uitkomst. Je neemt dus risico als je kiest voor een voetbalweddenschap met hoge odds. Dat risico kan een keer beloond worden, maar de realiteit is dat je meer van deze weddenschappen verliest dan wanneer je standaard voor bets met lagere odds kiest.

Veel voetbalwedders denken dat ze op de langere termijn nooit winst maken als zich vastklampen aan weddenschappen met hoge odds. Oftewel, de verliezen wegen niet op tegen de winst. Een logische conclusie, aangezien veel platforms je waarschuwen voor weddenschappen met quoteringen van 5.00 of hoger. Wij waarschuwen hier ook voor, maar dan hebben we het vooral over hoge odds in combinatie met een slechte voorbereiding. Als je onderzoek doet en je geduldig je kansen afwacht, doen die hoge quoteringen echt hun werk.

Mythe 3: strategieën hebben weinig nut, je moet vooral geluk hebben

Als je een beetje tussen de regels door leest, ontkrachten bovenstaande mythes ook meteen deze derde mythe. Winnen met voetbalwedden is namelijk geen kwestie van geluk hebben. Een strategische aanpak brengt je toch echt het verst.

We kunnen niet om het feit heen dat geluk en pech twee belangrijke factoren zijn in het voetbalgokken. Kijk maar naar de Premier League-wedstrijd tussen Chelsea en middenmoter Brentford uit seizoen 2021/22. Chelsea had op dat moment een sterke reeks competitieduels achter de rug en bij die wedstrijd op Stamford Bridge konden die 3 punten hen bijna niet ontgaan. Zelfs als je alle statistieken tot in detail had geanalyseerd, kon je maar tot één conclusie komen: Chelsea zou overtuigd winnen. Na 48 minuten viel de 1-0, 6 minuten later kwam de 1-1 op het scorebord te staan. Met het vallen van de 1-2, 1-3 en 1-4 leverde Chelsea – Brentford een zeer onverwachte uitslag op. Een kwestie van grote pech voor die gokkers die op veilig dachten te spelen en enorm veel geluk voor diegenen die risico namen.

Pech en geluk zijn elementen die absoluut een rol spelen bij het voetbalgokken. Maar ze zijn niet allesbepalend. Sterker nog, ze vormen een veel kleiner onderdeel dan je misschien denkt. Met een goede wedstrategie (zoals slim bankrollmanagement, inzetten aan de hand van het Martingale systeem, live wedden met de 79e minuut strategie of het bijhouden van een track record) kom je nog altijd het verst. De keren dat je gewoon pure pech hebt, moet je dan maar voor lief nemen.

Mythe 4: online voetbalwedden is zelden winstgevend

Bookmakers hebben als doel om winst te maken. Het zijn nu eenmaal commerciële bedrijven die niet van de wind kunnen leven. Ze willen geld verdienen en om dat te bereiken, hebben ze jouw verloren inzetten nodig.

Als je een aantal keer achter elkaar verliest, is het makkelijk om terug te grijpen naar die ene hardnekkige mythe. Want had je niet ergens gelezen dat voetbalwedden maar zelden winstgevend is? Bookmakers hebben er inderdaad voordeel van als je veel weddenschappen verliest. Maar tegelijkertijd hebben ze ook genoeg spelers nodig die op regelmatige basis hun platform bezoeken. Ze hebben er dus geen baat bij dat voetbalwedders op de langere termijn altijd geld moeten bijleggen. De kans dat er dan een enorme leegloop plaatsvindt, is gewoon levensgroot.

Wanneer het even niet zo lekker loopt en je wantrouwen richting de bookmaker toeneemt, denk dan aan die alsmaar groeiende groep met professionele gokkers. Zij doen niets anders dan weddenschappen plaatsen en daar verdienen ze goed geld mee. Dat kun jij ook, zelfs al is het op een kleinere schaal. Bookmakers zijn nu eenmaal niet afhankelijk van de individuele gokker wanneer ze de eindbalans opmaken. Om op de langere termijn winst te maken, is het wel zaak om gestructureerd te werk te gaan. Zorg dat je kennis hebt van de verschillende wedmarkten, dat je telkens gedegen onderzoek doet én dat je gaandeweg leert waar er ruimte voor verbetering is. Of je succesvol gaat zijn, heb je helemaal zelf in de hand. Wedden op voetbal kan zeker winstgevend zijn.

Mythe 5: bookmakers geven je een ban of limiet als je veel wint

Als je online op zoek gaat naar ervaringen van andere voetbalgokkers, zit er altijd wel iemand tussen die de bookmaker beschuldigt van valsspelen. “Deze bookmaker geeft je meteen een ban of legt een limiet op als je veel en vaak wint”, zo valt er dan te lezen.

Het is een feit dat online wedkantoren zoveel mogelijk willen winnen. Wat dat betreft verschillen individuele voetbalgokkers weinig van die grote gokbedrijven waartegen ze het opnemen. Iemand die veel en vaak wint, zal dus de titel ‘meest gewaardeerde speler’ krijgen. Toch hebben bookmakers niet zomaar het recht om een account te sluiten of te beperken. Juist daarom is het belangrijk dat je een legaal gokplatform uitzoekt, want dan houdt de Nederlandse Kansspelautoriteit een oogje in het zeil.

Mythe 6: voetbalfans zijn automatisch goede sportwedders

Liefde voor een sport is echt iets anders dan talent voor voetbalgokken. Het helpt absoluut als je veel van een competitie weet. Je kent de individuele kwaliteiten van de spelers en je weet hoe de verhoudingen tussen de clubs liggen. Maar met deze kennis alleen kom je er niet.

Als voetbalfan heb je alvast een mooie basis te pakken. Toch is er meer nodig om succesvol te zijn als voetbalgokker. Je moet kennis hebben van strategieën, wedmarkten en meer. Wedden op voetbal is echt iets wat je moet leren.

Mythe 7: volg een goede wedexpert en de winst komt vanzelf je kant op

Bij alle grote voetbalmatches buitelen de wedexperts over elkaar heen. Ze willen allemaal hun zegje doen en vertellen je graag wat zij van de wedstrijd verwachten. Het is verleidelijk om op zo’n expert te vertrouwen en zijn voorspellingen klakkeloos over te nemen. Dit scheelt je een hoop werk, want opeens hoef je niet zelf in de statistieken te duiken. En zeg nu zelf… die expert zal het toch allemaal wel weten?

Wedexperts hebben kennis en ervaring, maar ze hebben de wijsheid niet in pacht. Ook zij zitten er soms flink naast. Verwacht dus niet dat je de ene na de andere weddenschap wint door simpelweg iemand anders zijn voorspellingen te volgen. Doe vooral je eigen voorbereiding en trek je eigen conclusies. Zo kun je meteen extra trots zijn als jij de bookmaker verslaat.

Mythe 8: je moet veel geld meenemen om echt te profiteren

Na een zorgvuldige voorbereiding win je die weddenschap en bezorgt dat ingezette tientje je een uitbetaling van 29,50 euro. Je bent tevreden, maar dat verandert zodra je over andere voetbalgokkers leest die aan diezelfde weddenschap een bedrag van 1.475 euro overhielden. Het lijkt zo oneerlijk. Jij met je tientje omdat je gokbudget het niet toelaat om je inzetten verder te verhogen, terwijl andere gokkers met gemak 500 euro op diezelfde weddenschap kunnen inzetten.

Voetbalgokkers met een klein gokbudget hebben vaak het idee dat ze in het nadeel zijn. Door het weinige beschikbare geld zijn de inzetten laag en dat is overduidelijk terug te zien aan de winst die je maakt. Highrollers met hun hoge winstbedragen stoppen misschien evenveel tijd in de voorbereiding en komen misschien tot precies dezelfde conclusie. Alleen verdienen zijn 1.475 euro met één zo’n weddenschap, terwijl jij ‘maar’ 29,50 euro krijgt uitbetaald. Hierdoor heb je soms het gevoel dat je veel te weinig profiteert van je goed voorspelde weddenschappen.

Voel je de zelfmedelijden al toenemen? Laat dat dan heel snel los. Winst maken met een groot gokbudget is net zo lastig als met een klein budget. Om veel winst te maken, moet je namelijk grote financiële risico’s nemen. Die inzet van 500 euro kan 1.475 euro opleveren, maar het kan ook zomaar in de zakken van de bookmaker verdwijnen. Na een paar verloren weddenschappen zet je met dit soort hoge inzetten dus een flinke financiële stap terug. Met weinig speelgeld moet je gewoon langer geduld hebben tot je een mooie geldbedrag bij elkaar hebt. Maar wie het kleine niet eert…

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers