Algemeen
10/07/2019 13.973 weergaven

Hoe vind je de juiste bookmaker?

Iedere gokker heeft zijn eigen speelstijl. Misschien ben je zo’n gokker die risico’s durft te nemen en dus altijd voor een zo hoog mogelijke winst gaat. Of ben je meer het type dat hoopt op lage inzet- en stortingslimieten? Met af en toe een interessante bonusactie en 24/7 hulp van de klantenservice is de gokervaring compleet. Een bookmaker kan nooit alle gokkers tevreden stellen. Daarom kijken deze online wedkantoren altijd welke elementen ze het belangrijkst vinden. Zo gaat bookmaker A voor hoge quoteringen, hoge limieten en een snelwerkend platform, terwijl bookmaker B zich meer richt op mooie bonusacties en een goede bereikbaarheid van de klantenservice. Het is essentieel dat je een bookie vindt die bij jouw wensen en speelstijl past. Dit helpt je namelijk om alles uit je leven als voetbalgokker te halen. Maar hoe vind je nu het perfecte gokplatform? 

Het begint allemaal met je eigen eisenlijst

Je wilt op zoek naar een bookmaker. Er zijn dan vast wel een paar bekende namen die meteen in je hoofd opkomen. Je kunt je natuurlijk inschrijven bij die ene bookie die zo vaak reclame maakt rondom wedstrijden van jouw favoriete voetbalclub. Toch is de kans groot dat je er later achter komt dat dit wedkantoor helemaal niet bij je past. Je hebt namelijk één belangrijke stap overgeslagen: bookmakers vergelijken. Er zijn veel online bookmakers actief, en elk daarvan heeft weer andere pluspunten. Je moet dus eerst weten wat jij nu echt belangrijk vindt. Ga je bijvoorbeeld voor:

  • Hoge quoteringen en dus een zo hoog mogelijke winst
  • Een mooie welkomstbonus én natuurlijk vele andere bonusacties
  • Een snelwerkend mobiel platform
  • Extra veel wedopties of voetbalcompetities
  • Lage stortings- en uitbetalingslimieten
  • Een klantenservice die 24/7 bereikbaar is bij vragen en problemen 

Slim bookmakers vergelijken

Hoge quoteringen en zoveel mogelijk winst

We beginnen meer meteen met het belangrijkste: winst maken. Bij elke weddenschap die je aangaat, zijn er twee mogelijke uitkomsten. Óf je raakt je inzet kwijt óf je maakt winst. In dat laatste geval hoop je natuurlijk dat die winst zo hoog mogelijk is. Bookmakers werken met een ingenieus rekensysteem om quoteringen aan weddenschappen te koppelen. De meeste bookies doen dit zelf. Dat betekent dat er bij veel weddenschappen automatisch (vaak kleine) verschillen ontstaan. Maar er zijn ook bookmakers die standaard wat hoger gaan zitten dan de concurrentie. Ze leveren in op de winstmarge, al halen ze hiermee wel weer extra spelers binnen. Vooral als je met hoge inzetten werkt, kunnen deze hogere quoteringen een mooi bedrag opleveren. En dat terwijl je er niets extra’s voor hoeft te doen. 

Wil je volop profiteren van mooie bonusacties?

Bookmakers die spelers proberen te trekken met hogere quoteringen, doen dat vaak heel subtiel. Je moet echt zelf op onderzoek uit om erachter te komen welk wedkantoor graag boven het gemiddelde gaat zitten. bookies die inzetten op mooie bonusacties, werken een stuk minder subtiel. Zodra je op het platform komt, zie je meteen opvallende reclames staan met teksten als ‘stort 50 euro en speel met 100 euro’. Voor veel bookmakers is de welkomstbonus een belangrijk marketingmiddel. Sommige bookies gaan nog een stap verder en zorgen ervoor dat de promotiepagina het hele jaar goed gevuld is. De finale van de Champions League, de wekelijkse Eredivisie-wedstrijden of het begin van de kerstperiode: het kan allemaal reden zijn om een free bet, risicovrije weddenschap of cashback bonus weg te geven. Ben jij gevoelig voor dit soort acties, kijk dan zeker wat de bonuspagina te bieden heeft. Want de ene bookmaker is nu eenmaal guller met het uitdelen van bonussen dan de andere. 

Zoek een (mobiel) platform waar je prettig kunt gokken

Je hebt weinig aan hoge quoteringen of mooie bonusacties als het platform niet prettig werkt. Neem dus altijd even de tijd om rustig door de website van een bookmaker te struinen. De eerste indruk is vaak cruciaal. Voel jij je echt prettig op een platform dat vol staat met flitsende banners en grote reclames? Er zijn namelijk ook bookies die juist wat meer rust hebben gecreëerd zodat je je volledig op je weddenschappen kunt concentreren. Het is maar net waar jij je het best thuis voelt. Het is daarnaast belangrijk om te controleren of de website een logische indeling heeft en of de pagina’s snel genoeg laden. Wil je graag de vrijheid hebben om buitenshuis te wedden? Vergeet dan niet om het mobiele platform aan een kleine inspectie te onderwerpen. Niets is zo vervelend als een haperend platform wanneer je snel even een live weddenschap wilt plaatsen. 

Bookmakers met extra veel wedopties en voetbalcompetities

Veel gokkers maken een keuze uit de standaard wedopties en de bekendste voetbalcompetities van de wereld. Je hoeft maar weinig moeite te doen om een bookmaker te vinden die over/under weddenschappen aanbiedt of bij wie je geld in kunt zetten op de Premier League of Bundesliga. Ga je voor meer obscure competities of weddenschappen? In dat geval is er wat meer zoekwerk nodig. Bij veel bookies kun je wedden op voetbalcompetities uit Afrika of het Midden-Oosten, maar het aanbod verschilt nogal. Dat zit hem zowel in het aantal voetbalcompetities uit deze regio’s als in het aantal wedopties. Veel bookies kiezen ervoor om slechts een paar wedopties aan te bieden bij een wedstrijd uit de Persian Gulf Pro League. Wie geïnteresseerd is in bijvoorbeeld het Iraanse voetbal doet er dus goed aan om het aanbod goed te controleren. 

Highrollers en recreatieve gokkers: twee groepen met andere eisen

De gokwereld maakt onderscheid tussen highrollers en recreatieve gokkers. Highrollers zijn mensen die met grote bedragen gokken en die wekelijks vaak duizenden euro’s omzetten. Recreatieve gokkers slaan juist aan het wedden om extra spanning te creëren. Dit levert in een maand tijd misschien een paar tientjes of een paar honderd euro winst op. Elke bookmaker bepaalt zijn eigen doelgroep. Wat die doelgroep is, is vooral terug te zien aan de limieten. Bookmakers die zich richten op de recreatieve gokker, kiezen voor lage stortings- en uitbetalingslimieten. Vaak kun je al vanaf 5 of 10 euro beginnen met wedden, en dankzij de lage uitbetalingslimiet hoef je niet weken achter elkaar te sparen voordat je de winst kunt incasseren. Wed je graag met kleine bedragen, ga dan voor een bookie met lage limieten. Voor highrollers is het soms lastig om een geschikte bookmaker te vinden. Maar ze zijn er wel. Want in plaats van een maximale uitbetaling van 10.000 euro per maand, kiezen sommige bookies voor een maximum van 100.000 euro of meer. Nu we het toch over de financiële kant van het gokken hebben… kijk ook naar de betaalopties van de bookmaker. Betalen via iDEAL, creditcard of één van de vele e-wallets: er zijn verschillende mogelijkheden. Het is natuurlijk vervelend als je graag via iDEAL betaalt, terwijl jouw bookie alleen creditcards en e-wallets accepteert. 

Wil je 24/7 hulp bij gokvragen en technische problemen?

Je kunt 24 uur per dag wedden op voetbalwedstrijden. Als je een nachtelijke gokker bent, is het wel zo fijn dat je een bookmaker vindt die zich aan jouw schema aanpast. Je hebt dus eigenlijk een bookie nodig waarvan de klantenservice 24/7 geopend is. Zelfs als je problemen graag zelf oplost, kan het gebeuren dat je een keer hulp nodig hebt van de klantenservice. Je kunt bijvoorbeeld niet meer inloggen waardoor je zonder hulp heel wat weddenschappen misloopt. Dat ben je toch blij dat jouw bookmaker een 24-uurs service aanbiedt. Gok je normaal gesproken tussen 9.00 uur ’s ochtends en 21.00 uur ’s avonds, dan kun je vaak prima terecht bij een wedkantoor waarvan de klantenservice wat beperkter beschikbaar is. De reactietijd is natuurlijk minstens zo belangrijk. Wil je zo snel mogelijk geholpen worden, zoek dan vooral een bookie waarbij je telefonisch of via live chat contact op kunt nemen. 

Een extra eis voor je lijst: de licentie

De eisen voor een bookmaker verschillen per gokker. Het is gewoon belangrijk dat je zelf ontdekt waar jij behoefte aan hebt. Zorg wel dat er één eis bovenaan je lijst staat: de licentie. Je wilt veilig kunnen gokken en zeker weten dat je het geld krijgt uitbetaald waar je recht op hebt. Ook is het prettig om ergens op terug te vallen als de bookmaker zich (volgens jou tenminste) niet aan de regels houdt. Zie je dat het gokbedrijf een vergunning van de Nederlandse Kansspelcommissie heeft, dan weet je zeker dat je met een gerust hart kunt gaan wedden op voetbal. Dit soort vergunningen staan altijd trots op de website van de bookmaker vermeld. De informatie is dus snel gevonden. Is er geen officiële licentie voor het aanbieden van sportweddenschappen, dan kun je beter even verder zoeken. Want de voordelen van die hoge quoteringen of mooie bonusacties verdwijnen als blijkt dat de bookmaker toch niet zo betrouwbaar is als je dacht. 

Het grote bookmaker vergelijken kan beginnen

Zodra je je eigen eisenlijst hebt samengesteld, kan het grote bookmakers vergelijken beginnen. Dit hoeft echt geen uren te duren, en ook hoef je niet alle websites af te struinen. Kies gewoon een paar bookmakers uit die je aan een inspectie onderwerpt en je komt vanzelf bij een geschikt platform uit. Als je weet wat je zoekt, is het heel eenvoudig om de juiste bookmaker te vinden.

Verbreed je kennis met deze artikelen

De beste Online Bookmakers